Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Loterija Slovenije

Loterija Slovenije

Resno razmišljam o tem, da Loterija Slovenije goljufa pri žrebanjih lota. Še kdo? Sploh pa dvigujejo premijo po par tisočakov, služijo pa kot nori. Ste kdaj zasledili oglas za prosto delovno mesto pri njih??? Jaz nikoli, pa dokaj redno spremljam oglase na zavodu. Prosim za vaša mnenja. Hvala

Ni jim treba nič goljufat, ker čisto po regelcih printajo denar na plečah budal, loterija je davek na neumnost. Službe pa verjetno gredo po vezah, ne zato, ker bi goljufali, ampak ker odiranje ovac pač pomeni sekiro v medu.

so ena mafija

Če v Sloveniji loto igra 500k ljudi, je pri vsakem žrebanju za sedmico verjetnost da nekdo zadane cca 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…

Nategujete se pa sami ker vplačujete v astronomsko majhno verjetnost za dobitek

Vse loterije, loto, eurojackpot, viking loto itd. so nateg. Skrivnost je v kroglicah in njihovih fizikalnih lastnostih. Če jih vzameš kot igro potem se niti ne obremenjuješ s tem.

Dvigujejo po malo ker veliko ljudi ne igra več lota ampak jackpot in ostalo kjer so višje nagrade zato tudi ni izžrebana 7, ker je premalo kombinacij vplačanih

Nekje v statistiki na svoji spletni strani imajo zapisano, kako pogosto je bila izžrebana sedmica. Vcasih je bila po dvajset ali tridesetkrat na leto, letos se niti enkrat. Hmmmm.

Mislim, da Loterija zaposluje tudi invalide, vsaj kjer jaz včasih vplačam, je eden tak.

Se po eni strani strinjam in se sprašujem, zakaj dobitkov ni (enako npr. 3×3, ga ni in ni), če pa je, je pa v kraju, za katerega sploh nismo vedeli, da obstaja! Neke Kungote in Maričkovci …

Po drugi strani pa poglejte statistiko npr. jackpota, koliko ljudi zadene vsaj štirico. Enkrat sem naštel čez 6500 ljudi! Meni se to zdi ogromno! Več kot 6500 ljudi je zadelo vsaj štiri od petih! Od kod potem izračuni, da je možnost zadetka ena proti par sto milijonov?? In zakaj med temi tisoči ljudmi skoraj nikoli ni nikogar iz Slovenije? Pa kaj v Nemčiji in na Finskem “bolje igrajo”? Sicer baje da imajo tam možnosti vplačila več številk, kot pri nas sistem, kjer lahko vplačaš kombinacijo do 13 številk (za več kot 1000 eur …), medtem ko vzhodnoevropske reveže odirajo prvič, z višjimi cenami kobinacij (2,20 napram 2 na severu), in drugič, brez možnosti kombinacij več številk. V tem pogledu je jackpot gotovo nateg in izpade, da bogate sevrne države plačujejo revni jugovzhodnjaki … Ne vem, no. A so tistim iz Žalca takrat podarili glavni dobitek, da bi se Slovencem sline pocedile, ko so ravnokar uvajali jackpot pri nas, potem pa prirejajo dobitke tako, da gre čim manj “dol”.

V pravičnost loterije bom verjel šele, ko sam zadenem! :-))

Zakaj igrate loto? Se vam ne da delat?

Zakaj kadite?
Zakaj kupujete cukrane pijače?
Zakaj jeste hrano s hidrogenirano maščobo, ki je škodljiva?
Zakaj greste z avtom, kamor bi šli lahko z vlakom ali celo kar peš?
Zakaj vsako leto, dve nabavite nov smartfon?
Itd. Itd.
Vse našteto je metanje denarja proč. Ljudje nimajo nič od tega ali imajo celo škodo.
Ampak vsi na loterijo gledajo zviška, češ to je pa samo za lenuhe in socialce. Meni so največji socialci kadilci. Socialci v smislu nižjega sloja. Naj imajo še take über top službe, meni je človek, ki kadi, nižja klasa.
In konec koncev, a tisti, ki so v Sloveniji bogati, so pa bogastvo ustvarili s poštenim delom? Poštenim? Guverner Banke Slovenije delal škodo Sloveniji, in kaj? Dobil službo v Bruslju in še pograbil odpravnino 60.000€! Pa škodoval je državi! Soditi bi mu morali! Sedi pa na top foteljih finančnega sveta! Pošteno delo??? Meni se dejansko v primerjavi s tem zdi igrati loto (in mogoče celo zadeti) veliko bolj pošteno. Neumno, a vsaj pošteno!

Zakaj kadite?
Zakaj kupujete cukrane pijače?
Zakaj jeste hrano s hidrogenirano maščobo, ki je škodljiva?
Zakaj greste z avtom, kamor bi šli lahko z vlakom ali celo kar peš?
Zakaj vsako leto, dve nabavite nov smartfon?
Itd. Itd.
Vse našteto je metanje denarja proč. Ljudje nimajo nič od tega ali imajo celo škodo.
Ampak vsi na loterijo gledajo zviška, češ to je pa samo za lenuhe in socialce. Meni so največji socialci kadilci. Socialci v smislu nižjega sloja. Naj imajo še take über top službe, meni je človek, ki kadi, nižja klasa.
In konec koncev, a tisti, ki so v Sloveniji bogati, so pa bogastvo ustvarili s poštenim delom? Poštenim? Guverner Banke Slovenije delal škodo Sloveniji, in kaj? Dobil službo v Bruslju in še pograbil odpravnino 60.000€! Pa škodoval je državi! Soditi bi mu morali! Sedi pa na top foteljih finančnega sveta! Pošteno delo??? Meni se dejansko v primerjavi s tem zdi igrati loto (in mogoče celo zadeti) veliko bolj pošteno. Neumno, a vsaj pošteno!
[/quote]

Seveda lahko najdeš milijon argumentov, da spodbijaš moja umestna vprašanja. Igralci iger na srečo polagajo svojo srečo v tisti mičkeni listek. Verjamejo, upajo, si želijo, da se jim nasmehne sreča. Ta sreča bi morala biti res gromozanska, ker verjetnost, da nekdo zadane dobitek, ki bi mu spremenil lajf, je skoraj nična. Zato se mi poraja vprašanje, ali ti ljudje nočejo z delom spremeniti trenutek, ki ga čakajo ob loto listku.
Kajenje (ki ga navajaš) ima drugačen aspekt. Kadilcem se sproščajo feromoni sreče, ko vdihavajo strupene hlape. Kadilci to zadovoljstvo dobijo z nakupom škatlice cigaret. Vedo, kaj lahko pričakujejo. Ne sanjajo, ne polagajo upov v nekaj, kar se potem razblini in bi bili razočarani.
Torej, zakaj se vam ne da delat?

Seveda lahko najdeš milijon argumentov, da spodbijaš moja umestna vprašanja. Igralci iger na srečo polagajo svojo srečo v tisti mičkeni listek. Verjamejo, upajo, si želijo, da se jim nasmehne sreča. Ta sreča bi morala biti res gromozanska, ker verjetnost, da nekdo zadane dobitek, ki bi mu spremenil lajf, je skoraj nična. Zato se mi poraja vprašanje, ali ti ljudje nočejo z delom spremeniti trenutek, ki ga čakajo ob loto listku.
Kajenje (ki ga navajaš) ima drugačen aspekt. Kadilcem se sproščajo feromoni sreče, ko vdihavajo strupene hlape. Kadilci to zadovoljstvo dobijo z nakupom škatlice cigaret. Vedo, kaj lahko pričakujejo. Ne sanjajo, ne polagajo upov v nekaj, kar se potem razblini in bi bili razočarani.
Torej, zakaj se vam ne da delat?
[/quote]
Feromoni sreče, ja, seveda. Pa polna pljuča katrana.

Pa kakorkoli. Če loterija povzroča, da se ljudem ne da delat, potem je to eden najboljših njenih družbenih učinkov. Več ljudi, ki se jim ne bo dalo delat, manj lopovskih guvernerjev bank, ki bi si lahko za goljufije in finančni kriminal izplačevali 5, 6-mestne vsote. Ker … kdo bo zanje delal?

Sama igram redno loto, jackpot in viking. Za 5 tednov zapravim 26 €. To je občutno manj kot sem prej zdajala za cigarete, saj sem kadila 2 škatli na dan!
Sem pa že nekaj krat bila korak pred glavnim dobitkom. Še malo pa bo tudi taglavni.

No, jaz pravim tako.. vsako tele ima svoje veselje…če mislite, da je to metanje denarja stran…mečem svojega, ne vašega….

Lepo se imejte!

samo kratka razsvetlitev: Nemcev je skoraj 83 milijonov, Slovencev pa bora dva…. Zdaj si pa malo razjasni pojme, kateri narod ima večjo možnost, da zadane kak večji dobitek na loteriji ob predpostavki, da vplača za en krog 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prebivalcev obeh držav. :)))))

Sem pa že nekaj krat bila korak pred glavnim dobitkom. Še malo pa bo tudi taglavni.

Tipično razmišljanje odvisnikov iger na srečo 😀

Dejansko poznate koga, ki je zaposlen v Loteriji Slovenije, ker baje, da tisti, ki sprejemajo vplačila na loterijskih mestih niso zaposleni pri njih, ampak preko svojega s.p. in jim slabo plačujejo… Zaposlitve pa samo preko vez in poznanstev in politike… Kdo ve, kaj o tem?

zato, ker vsake toliko naletim na okencu na dobro izpostavljene dobre joške ☺☺☺
pa nekako sem prepričan, da pomagam invalidom in kdor pač še dobi kaj od loterije

Ja, tisti ki imajo kioske, so samozaposleni. Pa tudi te sedaj loterija potihem ukinja, saj lahko vplačaš tudi na Petrolu, pošti itd….

Res je vecinoma vsi delajo preko s.p. In imajo placo v {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Kolikor prodas toliko imas place. Glede tega da dobis sluzbo preko poznanstev pa sploh ni res. Prijateljica ze 3 mesece isce nekoga ki bi delal pri njej in se nihce ne javi.

Sem delal na Športni loteriji. Povem lahko, da se vrti veliko denarji. Seveda imajo zaposleni povprečne plače. Lep kos zaslužka pobere država, pa nekaj ga gre za stroške….

Da bi pa goljufali z prirejanjem žrebanj pa močno dvomim. Se jim ne splača. In verjamite, je vse preračunano, kaj se splača in kaj ne, da bo dobiček.

Loterija, pomanjkanje zaupanja vplačnikov iger izhaja ravno iz njihove netransparentnosti.

za navadne smrtnike, v Loteriji Slovenije je kot privid ali bolje rečeno kot samorog – ne obstaja.

se tu obrača in sumim, da ima veliko ljudi prestavljen lonček za lovljenje le teh… Še kakšno mnenje?

največ dobijo invalidi

New Report

Close