Najdi forum

LP Tajska

Kupim vodič Lonely Planet Tajska letnik 2001 od najboljšega ponudnika!

Rena Pena

Ce mene vprasas se ti LP Tajska ne splca kupit oz. ga kupis rabljenega na Tajskem v eni izmed mnogih knjigarn- sploh na Ko san rd. Azurnost je pa se najmanj pomembna- cene se ves cas spreminjajo + ponudba je tako ogromna da te bodo zagotovo predstavili bolj ugodno kot kot je v LP.

Uzivaj!

Gogo!

Hvala za odgovor! O tem, da bi LP kupila na Tajskem sem tudi že sama razmišljala. Zoprno je samo to, da se, ko priletiš v neko državo kjer si prvič ne znajdeš najbolje. Ali mi lahko napišeš kje v Bangkoku je ulica kjer se zadržujejo in prenočujejo turisti (tako kot v Indoneziji Jalan Jaksa).

LP
Rena Pena

Živjo!

Enako ti svetujem tudi jaz – tam si kupi rabljen LP. Za turiste (=bogatija) ne vem, kje se zadržujejo, je pa popotnikov največ na Khao San road-u. Tam si vse lahko zrihtaš najceneje (od knjig do viz in najcenejsih let. kart za naprej, ce mislis se kam iti). Ko prides iz letalisca ven, vprasaj tam pri kiosku (na levo od izhoda), kjer prodajajo karte za avtobus za Khao San road (nič se bat, znajo angleško) in ti bodo prodali karto (ceneje kot taksi) in te napotili na pravi bus. Potem se boš pa že znašla na Khao Sanu – ni prevelika ulica.
Veliko sreče in uživaj!

Priporocam, da na Khao San rd. ne prenocujes, ampak v njegovi bliznji okolici, ker je ceneje. Kupi si zemljevid poti avtobusov po BKKin se vozi z avtobusi-veliko ceneje kot tuk-tuk. Tuktukovcem ne nasedaj na poceni vozje-okoli 20 bodo zahtevali, ker te bodo peljali v trgovine s srebrnino ali oblekami. Bodi odlocna.

Obvezno pojdi na tajski boks-kupi najcenejso vstopnico, ker je vse ostalo nategovanje. Prav tako priporocam predstave na Pat pongu.

Priporocam se treking na severu in seveda otoke. Planiraj si tako da bos na Full moon partyju na Ko Phan njanu par dni prej ker je vse nabito.

Pri prenociscih se za zbijat ceno, obvezno barantanje na trznici. Ne nakupuj spominkov prvi dan v BKK ampak na severu ce bos sla tam, ali pa vsaj primerjaj cene.

LP gogi

dobri nasveti… in še nekaj boljših..
na letališču v TAT office talajo zastonj karte mesta.
Pojdi v drugo nadstropje letališča terminal dva in preko nadhoda na drugo stran avtoceste na železniško postajo. Vlak v kitajsko četrt je še vedno 5 Bahtov. Na železniški v BKK dobiš vozne rede za vso Tajsko (s cenami!). Pojdi ven in levo, nekaj deset metrov za vogalom je BUS postajališče. Pojdi na bus 42 ?(nisem 100%, lahko preverim v zapiskih, ali pa vprašaj na žel. postaji), stane 3.5B in si že v kvartu kjer je zloglasni Kao San ulca. To je res kakih 200 M dolga ulica, ki ima vsporedno uličico in še eno v bližini za WAT-om. Celi kvart je zbirališče luzerjev in ostale drhali. Je pa izredno uporaben za nabavo viz vse aktualne države JV Azije, za letalske karte pa še kaj. Avtobusi so vse dražji.. nekako ukinjajo 1 klaso in ostajajo predragi VIP busi. Jaz uporabljam 3. klaso vlakov. Poceni, varno, kontakt z lokalci, prihod v center? mesta,
Če ne rabiš vize za kako okoliško državo ti priporočam, da greš takoj iz letališča v Ajutayo (z vlakom) in na sever, nato nazaj v BKK in na jug najverjetneje kak otok (Pha-Ngan je za mene lepši kot Bali!)
Če se da v BKK uporabljaj kanale. Lokalni čoln je 6 B.
Kao san distrikt je res kot Jl. Jaksa – za neinformirane. V BKK je super alternativa Kanchanaburi ali Ajuthaja. v Jakarti pa Bogor. Jl. Jaksa je ocitno samo še za bambusarske begunce..

Če te mogoče kej konkretno zanima vprašaj!

New Report

Close