LPP
Kdo vozi avtobus, mi je vseeno, bolj me moti, da so linije nefunkcionalne in predvsem to, da nikdar ne ves, kdaj pride avtobus in koliko casa vozi, ker kljub vsem gps-om in tehnologiji ne morejo napovedati prihoda avtobusa vsaj za 2-3 minute tocno, ampak pise 1 minuta do prihoda, realno pa mine 20 minut!
Ne, nima. Nikoli nisem bila v Beogradu, Nišu, Sarajevu. Ampak hej, zakaj ne gredo vaši sončki vozit LPP avtobuse? Povsod so oglasi za šoferja avtobusa, celo na avtobusih LPP.
Je pač tako, da v osnovnih storitvah delajo južnjaki. Se najde tudi kakšen Slovenec/Slovenka. Tisti ubogi Slovenec/Slovenka, ki nima druge izbire. Ki ni rojen/a pod srečno zvezdo.
Veliko šoferjev LPP ima tako žene, ki delajo v trgovini. Ja, južnjakinje seveda.
Torej se vozi z avtom. A ni bolj udobno? Imaš svoje vozilo, res je da delaš gnečo na cesti ob 7h zjutraj in ob 16h popoldan, ampak hej. Si v svojem avtu. Zjutraj ti ne smrdi zadah ene učenke, popoldan ti ne smrdi prdec enega učenca. Gužvaš se v svojem avtu na cesti namesto kot sardela na LPPju.
Aja, ali pa še ena možnost. Vzameš novo storitev, to je Uber. Ker je cenejši kot metro baje. Aplikacija ti izračuna, koliko te bo stala vožnja. Aja, pa še to je približno, je rekla tale Hrvatica. Sem mislila, da so tako napredni, da ti aplikacija izračuna točno koliko bo stala vožnja. Se pravi tisti, ki te pelje z Ubrom, mora imeti taksimeter. To pa že ne more iti vsak v avto in začeti voziti ljudi naokrog, kajne. Mora imeti licenco in tako dalje. Samo pazi, če boš danes plačala manj, boš čez 5 let več in ja, to Uberju, ker metroja ne bo več.