Lpp – avtobusa od nikoder
No, da opišem samo včerajšnjo izkušnjo z LPP. Prav razjezili so me (pa ne samo mene), ker toliko poudarjajo “parkiraj in se pelji z avtobusom” in res človek poskuša, da ja ne dela gužve po Ljubljani. Ampak, da pa zato čakaš mestni avtobus več kot pol ure, v dnevu, ko res ni bilo gneče po Ljubljani in nimajo izgovorov za takšno ignoranco nekaterih potnikov, je pa višek nesramnosti LPP-ja.
Govorim o progi 8, ki vozi v preporedkih intervalih. Dokler smo čakali na 8-ko, so vmes prispele 3 šestke. In ni fer, ker je nas čakajočih na 8-ko tudi dosti. Kot, da smo pozabljeni tam v Spodnjih Črnučah. In preden nekdo začne, sprehodite se iz zgornjih do spodnjih Črnuč, itd. Zakaj bi? A nas premalo živi v Spodnjih Črnučah? Toliko blokov so zdej naredili, pa nimamo ne štacune, ne pošte, ne banke, in še ta trola vozi na vsake toliko.
No, to je pa že problem občine Ljubljana in četrtne skupnosti Črnuče.
Nekdo683, 05.01.2024 ob 14:49
No, da opišem samo včerajšnjo izkušnjo z LPP. Prav razjezili so me (pa ne samo mene), ker toliko poudarjajo “parkiraj in se pelji z avtobusom” in res človek poskuša, da ja ne dela gužve po Ljubljani. Ampak, da pa zato čakaš mestni avtobus več kot pol ure, v dnevu, ko res ni bilo gneče po Ljubljani in nimajo izgovorov za takšno ignoranco nekaterih potnikov, je pa višek nesramnosti LPP-ja.
Govorim o progi 8, ki vozi v preporedkih intervalih. Dokler smo čakali na 8-ko, so vmes prispele 3 šestke. In ni fer, ker je nas čakajočih na 8-ko tudi dosti. Kot, da smo pozabljeni tam v Spodnjih Črnučah. In preden nekdo začne, sprehodite se iz zgornjih do spodnjih Črnuč, itd. Zakaj bi? A nas premalo živi v Spodnjih Črnučah? Toliko blokov so zdej naredili, pa nimamo ne štacune, ne pošte, ne banke, in še ta trola vozi na vsake toliko.
No, to je pa že problem občine Ljubljana in četrtne skupnosti Črnuče.
Dost patetično da očitno tam živiš pa ne znaš preveriti na tel kdaj nova trola pride in stojiš tam 20min k debil :).
Ma zmeri se čaka to 8-ko in po izkušnjah napovedi prihodov avtobusov ne držijo glih. Po njihovih napovedih na postajališcu je pisal, da pride čez 2 minuti. Ne šofet ni zavlačeval, sem ga pa vprašala kako to, da ga tako dolgo ni bilo, pa je rekel, da res pred njim ni nobene trole. Naj se obrnem na LPP, torej sklepam, da se zavedajo, da mogoče 8-ka res premalo pogosto vozi.
Na vsako pritožbo po @ poti Lpp odgovori takoj.
Nekajkrat sem jim že pisal. Rnkrat zjutraj ni bilo busa, ki je že v garaži doživel okvaro. Drugič mi je nevesten šofer odpeljal tik pred nosom in so ga okarali, ker morajo počakat na potnike, ki so v fazi tekanja na BUS in niso preveč oddaljeni. Tretjič je bila moja krivda, ker sem površno pogledal na vozni red.
LPP je po moje dobro urejen. Enako Arriva/Nomago. Težava je u izrednimi dogodki kot so nesreče, zastoji, okvare…
trolar, 05.01.2024 ob 16:30
Na vsako pritožbo po @ poti Lpp odgovori takoj.
Nekajkrat sem jim že pisal. Rnkrat zjutraj ni bilo busa, ki je že v garaži doživel okvaro. Drugič mi je nevesten šofer odpeljal tik pred nosom in so ga okarali, ker morajo počakat na potnike, ki so v fazi tekanja na BUS in niso preveč oddaljeni. Tretjič je bila moja krivda, ker sem površno pogledal na vozni red.
LPP je po moje dobro urejen. Enako Arriva/Nomago. Težava je u izrednimi dogodki kot so nesreče, zastoji, okvare…
Kolikokrat sem jih že klicala, pa ao se mi nekaj opravičevali in to je bilo to.
Zadnjič se peljem, pa ni bilo ne prve 27-ke, ne druge 27-ke, ne tretje 27-ke, potem je prišla četrta, s to sem se odpeljala. Potem pa isti dan ni bili prve 8-ke in je prišla druga ali tretja, saj ne vem več.
Piše na tabli, busa pa od nikoder. Vsaj 10 x v treh letih se mi je že zgodilo.
Slabe plače očitno. Tako kot povsod.
Slabe plače, 05.01.2024 ob 17:05
Kolikokrat sem jih že klicala, pa ao se mi nekaj opravičevali in to je bilo to.
Zadnjič se peljem, pa ni bilo ne prve 27-ke, ne druge 27-ke, ne tretje 27-ke, potem je prišla četrta, s to sem se odpeljala. Potem pa isti dan ni bili prve 8-ke in je prišla druga ali tretja, saj ne vem več.
Piše na tabli, busa pa od nikoder. Vsaj 10 x v treh letih se mi je že zgodilo.
Slabe plače očitno. Tako kot povsod.
Vcasih se vozim z busom cel teden, vcasih 1x na teden, nekako grem recimo manj kot 10x z busom proga 11 v enem mesecu.
Poleti je bilo vse bp.
Od septembra do julija je pa katastrofa! V 90% primerih tabla s prihodi napacno kaze, avtobus zamuja 20-30 minut!
Sem veckrat pisala na LPP, gospod, ki odvivarja je zelo prijazen, spostljiv in vedno ima pripravljen izgovor in opravicilo, a to ne resuje problema, ta table napacno kazejo! Naj napisejo, da avtobus zamuja, se je pokvaril, karkoli, samo da je vsaj cas prihoda busa kolikor toliko tocen, ker ce pise 6 minut, rade volje pocakam, a ne da cakam pol ure potem, ker v pol ure se sprehodim skozi mesto, izberem drugo linijo in sem v 40ih minutah doma, tako pa pol ure cakam in se potem vozim se 40 minut. Sranje!
Clovek popolnoma razume izredne razmere in dogodke, a LPP vsakodnevno presenetijo gnece na cesti v dnevnih konicah! Naj prilagodijo vozne rede gneci, ker ce poleti bus prihaja 15.38, od septembra do junija se sigurno ne bo prebil skozi center v enakem casu!
To ni od včeraj že leta je tako zato pa se razen upokojencev in mladine, ki hodi v šolo noben ne vozi s trolo, ker je izguba časa in živcev. Jaz sem rabila več kot uro na drug konec mesta, ki bi ga z avtom dosegla v 10min, še sodelavci izven Lj so prej prišli od mene na šiht s tem, da sem 2x mogla prestopat in vsakič čakat avtobus, ki se seveda ni držal urnika ali pa je prišel nabito poln mularije, da šofer sploh ni več odpiral vrat in sem morala na novega počakat spet dodatnih 15-20 min. Hvala bogu sem mela razumljivo šefico in gibljiv čas drugače ne vem kako bi blo.
Samo sporočam, da te table z razporedi niso vredne nič. Čakaš, ura piše, potem piše “Prihod”, potem busa od nikoder.
Potem pa ne veš, kaj bi. Se dogaja, da ga pač ni in moraš čakat naslednjega.
Tokrat je pisalo “Prihod”, pa ga ni bilo še 4 minute. Po navadi še malo počakam (pomislim, da čaka na semaforju). No, tokrat ga ni bilo za videt. Pa sem šla proti eni drugi postaji. In kaj se je zgodilo? Bus mimo mene. Torej je od “Prihod” do busa minilo 4 minute.
Kva ti pomaga GPS pa tabla, če to ni to.
Slabe plače, 05.01.2024 ob 22:24
Razumem, da zamuja, ampak se naj tudi na tabli to prilagodi. Ali pa če je * zraven ure, potem veš, da lahko zamuja. Ampak naj bo vsaj označeno.
Mene bus nikoli ne čaka, če zamujam. Ane. Kar je tudi logično.
Obveščanje majo v qrcu.
Obvescanje je katastrofalno!
Busi imajo gps, vse je elektronsko preracunano, ve se, kje so zastoji, soferji javljajo okvare in ostalo, torej ni nobenega razloga, da informacijske table ne bi kazale tocnih podatkov.
Poleg tega, marsikje vozi dolgi bus na 25 minut, ko bi bilo bolje, da v spicah vozi kratki na 10 minut.
LPP je potreben popolne reorganizacije! Ljubljana ni veliko mesto in da potrebujes uro in pol z avtobusom iz enega na drugi konec mesta je veliko sranje, ni cudno, da se z busom vozijo samo tisti, ki morajo, ki nimajo druge opcije!
Zjutraj za v sluzbo potrebujem 1 uro z busom, za domov 45 minut. Z avtom max 20 minut v eno smer, povprecno 15. Zjutraj obicajno uporabim avant to go, popoldan pa razlicno, vcasih bus, vcasih se sprehodim pol poti pes in potem bus, najveckrat pa spet avant to go.