Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Lučka za ročno

Lučka za ročno

Zadnje dni mi kar naprej sveti lučka za ročno zavoro, čeprav sigurno nimam niti malo zategnjene. Ker mi tudi sicer lučke na armaturi delajo tko bolj kokr kdaj, se ne sekiram preveč. Bi lahko bilo kaj narobe z bremzami ali kaj drugega?

Predlagam, da pogledaš v navodila, a mislim, da ta lučka pomeni pomanjkanje zavorne tekočine. Jah, nekaj je narobe, čeprav praviš, da se lučke na armaturki kar nekaj utripajo …

mojemu fantu se je to zgodilo ravno včeraj…peljal je avto k mehaniku,ta pa mu je dolil samo malo zavorne tekočine,tko da je to pomoje to!

Hvala. kje pa se dobi zavorno tekočino? tudi na črpalkah?

Tudi na črpalkah … vendar pazi, da kupiš »ta pravo« – pozorno glej oz preberi (v servisni knjigi avtomobila) zahtevano kvaliteto, ki jo predpiše proizvajalec avtomobila (niso vsa zavorna olja za vsak avto oz zavorni sistem).
Če ni velike razlike v ceni raje nabavi pri zastopniku za tvoj avto.

LP, Škorpjon

Jaz bi ti predlagal v kolikor je avto starejši od 4 let, da zamenjaš vso zavorno tekočino. Zavorna tekočina zelo rada veže nase vlago in ko je procent vlage v tekočini nekaj višji je zavorni učinek pri zahtevnejših in daljših zaviranjih slabši. Vlaga v sistemu pa povzroča tudi rjavenje kovinskih delov.

mogoče je pa sam stikalo, ki je vezano na lučko, da te opozarja na zategnjeno zavoro. pri ročni spodaj se nahaja in ti mogoče sam mal šteka oz. je pokvarjen.

Imela ta problem pri obeh avtih – v prvem primeru je v tisto režo pri ročni padel kovanec in je motil stikalo, v drugem so bile zlizane bremze in se spremeni nivo zavorne tekočine (zaradi ne vem česa, zmanjka je pa ne). Pojdi raje k mehaniku, da preveri, kako je z zavorami.

Lahko je tudi narobe kaj s sklopko pri določenih tipih avtomobila.

New Report

Close