Luka Dončić
Pozdravljeni,
Sama že nekaj časa zelo zavzeto spremljam košarko. Mi pa vseeno ni ravno všeč, da predvsem o Luki pišejo 10 krat na dan. Res je zelo dober a vseeno mislim, da bi se novinarji lahko malce zadržali. Fant je star 19 let in si želi samo igranja košarke ne pa tako velike medijske pozornosti. Ampak vseeno se dajmo danes malo razpisati o njem. Za mene je zelo poseben fant saj se res vidi, da igra z največjim veseljem. Njegova družina pa ga pri tem zelo podpira, kar je zagotovo pomembno. Mama se pi mojem mnenju malo zadržuje in ni več tako blizu non stop Luki. Bolj blizu je njegova punca za katero se mi zdi, da je njegova mama kar malo ljubosumna saj zdaj ona z njim živi, mu kuha, ga podpira… Punca je res prava nimam občutka, da je to ena tistih punc, ki želijo samo denar in nič ne delajo. Bolj se mi zdi, da je pridna, delovna in zelo mi je všeč, ker se nikoli ne rada izpostavlja kljub temu da jo novinarji kličejo, če lahko daja izjave in intervjuje. Za očeta pa mislim, da mu je žal za vse in, da bi bil rad tudi on z njim in ga zelo pogreša. Mislim, da bo Luka res zelo dober košarkar ali celo najboljši.
Kakšno je veše mnenje?
Lep pozdrav in lep dan
Poln kur… ima Dončiča, Dragiča, Kopitarja, Oblaka in ostale profesionalne športnike, ki s Slovenijo nimajo nič oziroma NOČEJO imeti, ni mi jasno zakaj je poročanja o njih po TV več kot o športnikih in športu v Sloveniji.
Meni je všeč Dragič. V bistvu skromen in obenem super. A kaj čmo, tata je na ć, tata je glavni. O Dončiču sploh ne prebiram , enostavno preskočim, ne more verjet, kakšno napihovanje, samo čakam da raznese ta balon.
Slovenski narod se zna še veselit ob svojih slovenskih, zimskih športih, včasih so šolarje z vlakom vozili na Planico. Sedaj nas ti režimski mediji filajo s fuzbalom, vse, ki so z juga, povelučujejo v nebo. Od kod vraga je vse to prilezlo?
Oh, Ilka, ti si sonček, ki nas greješ v zimskem času.
Zmanjkali sta mu dve podaji do dvojnega dvojčka….
Kako je to blesavo. Saj še žoge ne vrže, brez, da bi mediji to z velikim pompom ne razglašali. In potem, Dallas je izgubil.
To je tako zoprno, da mi gre na bruhanje, če samo poslušam športne vesti na televiziji.
Tako kot mi je bil Luka Dončić všeč, prijeten in gledljiv, sedaj tega ne prebavljam več.
Ali je postal še kdo alergičen na vse te pretirane vesti ?
Lepo mi je brat o uspehih športnikov. Če prevečkrat napišejo pa kak članek spustim.
Tudi ozadje uspeha mi je zanimivo. Dobri so, da se v tem kolesju znajdejo in najdejo pravo pot.
V bistvu so take informacije brezplačno podeljeno znanje. Sigurno komu pridejo prav če le zna prebrat in aplicirat na sebe.
hehe, punca mu kuha, kaj bo pa to dete kuhalo…, je pa res, da pretiravajo s pisanjam o njemu. Največja fora je pa s temi 100 feni, ki so šli zarad njega v Ameriko, po moje še njemu ni to ok. sm celo življenje v športu, pa ga ni tega na svetu, da bi šel kar tako zarad nekoga na drug konc sveta…
Fotr je pa uživator in, imam kolega, ki se je res dost družil z njegovim fotrom, če njega ne bi bilo, Luka ne bi bil niti blizu tega kar je zdej, saj je srbom koparak ene vrste filozofija življenja… Fenomenalno mi je pri temu fantu, glede na to, da ima komaj 19 let, kako nima nobenih težav s koleni, saj jih imajo skoraj vsi, ki zrastejo do dveh metrov v tej dobi in, ki igrajo s tem tempom kot ga igra on…
To so se morali res noro dobri geni poklopit pri njegovih starših in, če bo šlo tako naprej, bo ziher najboljši košarkaš vseh časov na svetu, če mu bo psiha zdržala, vprašanej je samo še… do kje lahko še gre, napreduje… čeprav je za mene Jordan in njegov stil igranja košarke neponovljiv…
Sportniki sprejmejo medije kot del posla, gotovo jim pa ne ustreza stalno pisanje o njih in o vsakem njihovem gibu. Saj zato pa imajo PRovce, da jih scitijo pred pobesnelo maso brezstevilnih medijev, ki kar tekmujejo, kdo bo napisal bolj senzacionalisticen naslov.
Ko se sportnik upokoji, se dobro vidi, da se stevilni ogradijo pred mediji in ne dovolijo vec posega v zasebnost.
Medije prav malo briga, kako se pocuti tisti, o katerem pisejo, glavno da imajo clanek, ki pritegne.
Mene ekstra zanima vse v zvezi z njim, dnevno čekiram določene forume, novice, njegov instagram. Ne prebavljam večine člankov (mislim v stilu Ekipe). Nikoli se ne bi mislila, da bom kdaj jaz taka fanica nekega športnika, ampak tako je. Sicer pa dnevno ne pomeni vsako minuto, poskušam pa hitro izvedeti, ali je kaj novega. Niti ne pomeni, da za isto informacijo odprem 20 člankov. Pa tudi pohvale so že malo cringe (mi je normalno, da gre komu lahko zelo na živce, da novinarji ves čas sprašujejo o Dončiću). Nazadnje sem tako spremljala kvečjemu Petra Prevca (ki ga tudi zdaj ne pljuvam in mi je toliko všeč kot pred leti, samo da pač ni zdaj “relevanten”). Zanimivo je, da Dončić javno nič ne filozofira (ne daje vpogleda v svoje misli), v bistvu je natreniran za diplomatske PR odgovore (čeprav ni govorec), hkrati je pa vseeno iskren, direkten in realen. Nikoli ne kiksne pri izjavah, ni mu niti problem reči, da nečesa pač ne bo povedal (kaj so se pogovarjali s soigralci) itd. Na nek način je preprost, hkrati pa veš, da čisto simple man ne more biti glede na svojo igro in poteze, ki jih vleče. Po mojem ima dober PR, ampak tudi on je dober. Tudi če je za njim veliko ljudi (verjetno neko načrtno angažiranje v raznih promocijah, sodelovanjih), Dončić v tem izpade lahkotno … zdi se mi, da ga je ravno prav povsod. Ima že tak status, da kakšna slabša tekma nič ne pokvari. Dejstvo je, da je dober. Ustavi ga lahko samo višja sila. Sploh pa človek do 18. leta v Madridu menda ni smel dajati javnih izjav, mogoče se je tudi tako v miru naučil, kako reagirati.
Dončič je sicer dober igralec, ampak še zdaleč ni tako dober kot ga prikazujejo v medijih. In še zdaleč ne spada med 30 najboljših igralcev v NBA. kot skušajo prikazat naši mediji.
Da ga mediji stalno omenjajo mu pa samo koristi, mediji delajo iz njega zvezdo, več navijačev pa pomeni tudi več $$$$. Sicer ne vem, kdo plača njegovo reklamiranje po medijih, najbrž NBA, ki verjetno želi več promocije v Evropi, posledično več TV prenosov in tako $$$$, ki jih plačamo gledalci. In tale Dončič je prav načrno forsiran v medijih, o njem se je vsakodnevno pisalo tudi ko ni bilo tekem v NBA, malodane so pisali, kdaj je šel tisti dan srat.
Skratka neokusno. Umetno preforsirana reklama. zelo verjetno tudi plačana tako ali drugače.
Pa pišejo take neumnosti in laži, da kao da ni mogel igrat za slovensko reprezentanco, ker se ga ni dalo zavarovat LOL Namesto da bi pošteno napisali, da ni hotel igrati, ker ni videl nobene osebne koristi zase, za slovenijo mu je pa malo mar.
Pa pišejo in dajejo vtis skoraj kot da samo on koše daje. Se spomnim takoj po izboru all stars, kako so pisali, da je na naslednji tekmi dal 30 točk, in vsem pokazal, da si je zaslužil da bi ga izbrali – niso pa povedali, da je na isti tekmi en drug, ki tudi ni bil izbran proti njemu dal 35 točk. haha a tisti si pa ni zaslužil. Pa vedno poudarjajo, koliko košev je dal, ja seveda, saj igra na taki poziciji, da mu vsi podajajo, on pa meče. Procent zadetih pa včasih ni prav briljanten. …
Nba ima statistiko za marsikaj in mogoče tud za to kar si ti napisal, kdaj gre kdo na velko potrebo.. ampak evo, objavilii so, da je Dončič prvi igralec v Nba ligi, ki je dosegel 1000 točk, z 19 leti, kakor vemo pa ima Nba dolgo zgodovino, vse od leta 1946.
Preobej si predstavlajti, ko si imel 19 let kako se bi ti boril z njimi…., pazi too, 19 let…., odpihnili te bi iz igrišča, gledal jih bi pa nekej v kolena tam v višini tvoje glave, ko bi leteli po luftu mimo tebe, poba je enostavno fenomen, vsaj za enkrat.
Nba ima statistiko za marsikaj in mogoče tud za to kar si ti napisal, kdaj gre kdo na velko potrebo.. ampak evo, objavilii so, da je Dončič prvi igralec v Nba ligi, ki je dosegel 1000 točk, z 19 leti, kakor vemo pa ima Nba dolgo zgodovino, vse od leta 1946.
Preobej si predstavlajti, ko si imel 19 let kako se bi ti boril z njimi…., pazi too, 19 let…., odpihnili te bi iz igrišča, gledal jih bi pa nekej v kolena tam v višini tvoje glave, ko bi leteli po luftu mimo tebe, poba je enostavno fenomen, vsaj za enkrat.
[/quote]
Ja, statistiko se dobro da nategovat nekomu v prid.
Jan Oblak ni še nobenega gola dosegel, pa je med najboljšimi nogometaši v svetu. Ima nekajkrat višjo plačo, je v svetu bolj poznan in cenjen. Jebiga, pač ne igra na takem mestu, da bi dosegal gole. (za razliko od Dončiča, ki igra na takem mestu, da mu cela ekipa podaja, on pa meče). In v kaki drugi ekipi v NBA bi zgolj grel klopco. Po svoje ima srečo, da ga je vzel Dallas, ki je potreboval prav takšnega igralca.
Je pa Dončič v svetu tako pomemben športnik, da povprečen avstrijec, madžar, nemec….. še nikoli ni slišal zanj. Kar verjemi. In tudi ti bi komaj, če nebi spremljala naših medijev, ki ga poveličujejo v nebo dan na dan.
Evo mal statistike NBA – kje je Donćić?
https://stats.nba.com/
Še enkrat Luka je dober, ampak še zdaleč pa ne tako dober, kot ga mediji prikazujejo. A si po poročilih že videla, da je kak met zgrešil?
In kar je najpomembnejše, košarka je ekipni šport.
Jan Oblak ni še nobenega gola dosegel, pa je med najboljšimi nogometaši v svetu. Ima nekajkrat višjo plačo, je v svetu bolj poznan in cenjen. Jebiga, pač ne igra na takem mestu, da bi dosegal gole. (za razliko od Dončiča, ki igra na takem mestu, da mu cela ekipa podaja, on pa meče). In v kaki drugi ekipi v NBA bi zgolj grel klopco. Po svoje ima srečo, da ga je vzel Dallas, ki je potreboval prav takšnega igralca.
Je pa Dončič v svetu tako pomemben športnik, da povprečen avstrijec, madžar, nemec….. še nikoli ni slišal zanj. Kar verjemi. In tudi ti bi komaj, če nebi spremljala naših medijev, ki ga poveličujejo v nebo dan na dan.
Še enkrat Luka je dober, ampak še zdaleč pa ne tako dober, kot ga mediji prikazujejo. A si po poročilih že videla, da je kak met zgrešil?
[/quote]
Najprej se umiri malo s tole tvojo foušijo, da se ne boš zadušil.
Oblak je vratar debil, pri njemu se gledajo obrambe, ne goli in ja Oblak je med TOP 10 vratarji sveta trenutno gladko, kmalu pa bo tudi igral za večji klub, kot je Atletico Madrid
Dončić pa je fenomen, že da si zgolj v NBA pri njegovih letih je dosežek, v pol leta kar je v Ameriki pa dosega za novinca lepe rezultate. Nihče ne pravi, da je najboljsi ima pa ves potencial to postati čez nekaj let. Trenutno je zanj važno, da redno igra, slej ko prej ga bo kak boljši klub vzel, kot je recimo Miami Heat vzel Dragića.
Žalostno pa da še lastnim sorojakom ne privoscite uspeha glupi slovenski fousljivci
Najprej se umiri malo s tole tvojo foušijo, da se ne boš zadušil.
Oblak je vratar debil, pri njemu se gledajo obrambe, ne goli in ja Oblak je med TOP 10 vratarji sveta trenutno gladko, kmalu pa bo tudi igral za večji klub, kot je Atletico Madrid
Dončić pa je fenomen, že da si zgolj v NBA pri njegovih letih je dosežek, v pol leta kar je v Ameriki pa dosega za novinca lepe rezultate. Nihče ne pravi, da je najboljsi ima pa ves potencial to postati čez nekaj let. Trenutno je zanj važno, da redno igra, slej ko prej ga bo kak boljši klub vzel, kot je recimo Miami Heat vzel Dragića.
Žalostno pa da še lastnim sorojakom ne privoscite uspeha glupi slovenski fousljivci
[/quote]
Koko da nihče ne pravi da je najboljši ali vsaj med najboljšimi? Na pop tv stalno javkajo, kakšna krivica se mu je zgodila, ker ni bil izbran v prvo peterko na all star. Js pa pravim da zaenkrat tja pač ne spada. Pa obračajo statistike njemu v prid. Pa koga briga, kdo od 19-letnikov je prvi dosegel 1000 točk? Veš mogoče kdo jih je 100 ali 500? Podatek je pa itak napačen, 1000 točk je Le Bron James zbral, ko je bil star 19 let in 41 dni. sledijo pa še drugi, ob dosežku mlajši od njega, ki so zbrali toliko točk.
Oblak je med top 10 vratarji na svetu, Dončič pa ni med top 50-igralci košarke na svetu. (mogoče pa kdaj bo, kdo bi vedel).
Se strinjam, trenutno je zanj važno da redno igra, in dosega lepe rezultate in prav srečo ima, da je prišel v Dallas, ki je potreboval igralca takega kova, tako da veliko igra. V marsikateri drugi ekipi bi zgolj grel klop. Dallas je ekipa iz dna lestvice, in v slabši ekipi je pač lažje bit med najboljšimi, kot v dobri. Tako en iz ekipe HOU dosega v povprečju 36,5 točk na tekmo, Dončič pa 20.8.
Saj ne rečem, Dončič je odičen in daleč od tega, da mu nebi privoščil uspeha. Ampak kar delajo mediji iz njega je pa pretirano (in zlagano).
Pa še nekaj, mi nimamo nič od njegovih uspehov. Tako kot tudi ne od Ilkinih, Prevcovih, Oblakovih….. Oni tekmujejo zase, ne za nas.
Koko da nihče ne pravi da je najboljši ali vsaj med najboljšimi? Na pop tv stalno javkajo, kakšna krivica se mu je zgodila, ker ni bil izbran v prvo peterko na all star. Js pa pravim da zaenkrat tja pač ne spada. Pa obračajo statistike njemu v prid. Pa koga briga, kdo od 19-letnikov je prvi dosegel 1000 točk? Veš mogoče kdo jih je 100 ali 500? Podatek je pa itak napačen, 1000 točk je Le Bron James zbral, ko je bil star 19 let in 41 dni. sledijo pa še drugi, ob dosežku mlajši od njega, ki so zbrali toliko točk.
Oblak je med top 10 vratarji na svetu, Dončič pa ni med top 50-igralci košarke na svetu. (mogoče pa kdaj bo, kdo bi vedel).
Se strinjam, trenutno je zanj važno da redno igra, in dosega lepe rezultate in prav srečo ima, da je prišel v Dallas, ki je potreboval igralca takega kova, tako da veliko igra. V marsikateri drugi ekipi bi zgolj grel klop. Dallas je ekipa iz dna lestvice, in v slabši ekipi je pač lažje bit med najboljšimi, kot v dobri. Tako en iz ekipe HOU dosega v povprečju 36,5 točk na tekmo, Dončič pa 20.8.
Saj ne rečem, Dončič je odičen in daleč od tega, da mu nebi privoščil uspeha. Ampak kar delajo mediji iz njega je pa pretirano (in zlagano).
Pa še nekaj, mi nimamo nič od njegovih uspehov. Tako kot tudi ne od Ilkinih, Prevcovih, Oblakovih….. Oni tekmujejo zase, ne za nas.
[/quote]
Za novinca igra odlično, kar je najbolj pomembno redno igra. V športu ne gre nič čez noč, vseeno pa igra odlično glede na to, da je to prva sezona v NBA, kjer je sama smetana košarke. Namreč je kar razlika med Evroligo in NBA-jem. Luka ima potencial biti med najboljšimi, logično pa da so še boljši od njega. Najprej naj redno igra dve sezoni, potem pa tudi pride boljša ekipa in All Star.
Oblak pri 19ih je bil med rezervami Benfice. Po poskodbi takratnega prvega golmana Benfice je dobil sanso, jo dobro izkoristil in s tem pridobil prestop v Atletico, kjer pa tudi ni bil takoj prvi golman. Po poskodbi prvega vratarja Moye pa je Oblak dobil sanso in jo zopet izkoristil. Danes pa velja za enega najboljsih sveta, v Spaniji sta on in Ter Stegen.
[/quote]
če se bi kdaj ukvarjal s kolektivnim športom, bi vedel, kakšn fazan je en 19 letnik proti fantom, ki so stari 25 in več.., ki imajo že par sezon za sabo in, kakšna jajca more imet poba, da igra na tem nivoju kot igra…. Jst vem, da ko sem imel toliko let in me je trener v ekipo dal, da sem imel veliko tremo pred starješimi soigralci, če bom zajebal kakšno potezo…. Drugo je bilo na treningih, tam sem se trgal in fajtal, ko je bila pa tekma, pa mrk…. Drugač pa se srainajm, da se pač piše preveč o njemu in kar se men tiče ni čisto nič narobe, da ni prišel v all star ekipo, saj če bi on prišel, se bi nekako izničila vragolije starih đomb v Nba ligi. On ima še cajta za to….
Ta punca se bo morala počasi navadit da bo luka še kakšno drugo napiču ne samo njo .
To se redno dogaja športnikom ki imajo slavo in keš.
Konec koncev je pa to popolnoma normalno ,zakaj bi on celo življenje prenašal samo njo ,ki non stop utruja eno in isto ,rabi pozornost in postaja vsak dan bolj tečna.
Malo počakajte pa boste videli .
Ta punca se bo morala počasi navadit da bo luka še kakšno drugo napiču ne samo njo .
To se redno dogaja športnikom ki imajo slavo in keš.
Konec koncev je pa to popolnoma normalno ,zakaj bi on celo življenje prenašal samo njo ,ki non stop utruja eno in isto ,rabi pozornost in postaja vsak dan bolj tečna.
Malo počakajte pa boste videli .
[/quote]
Saj že sedaj dve pika ob svoji, zato sta pa imela lani jeseni takšne težave, izgleda, da nisi na tekočem, mu kar privoščim, samo naj pazi, da ne bo preveč in ne bo začelo vplivati na njegovo igro, če ne bo vplivalo, lahko tudi po 24ur na dan