Lumbarda – Korčula
Je lepo! Bolj mala vasica, čeprav je zadnje čase kar veliko ljudi tam. Plaže so peščene, fajn za otroke. Meni osebno pa so bolj všeč skale, kjer si najdeš čisto svoj zalivček. Na mivki ja pa pač veliko ljudi. Restavracij je nekaj (meni je bila najboljša More), potem je pa še pizzerija. Trgovina tudi ni problem. Igrišča s toboganom pa se ne spomnim da bi bilo. Je pa blizu mesto Korčula, kjer pa najdeš vse. Mi se tam zelo dobro počutimo in hodimo tja že nekaj let!
Mi smo bili pred 2 letoma z 1,5 letnikom in 5 letnico ravno v Lumbardi. Če ne bi bilo tako daleč z avtom, bi še kdaj šli…lepo urejeno, mirno mestece, ravno dovolj trgovin in restavracij, prijazni domačini.
Največkrat smo kuhali sami, ker smi bili v apartmaju Lina s klimo, zelo urejeni-prenovljeni…peščena plaža je sicer daleč, da se moraš peljati z avtom. Pred apartmaji pa je kamnita in betonirana plaža.
Slaba stran pa je velika gneča, enormno visoka cena bivanja in dolga vožnja z avtom…se za manj kot 10 dni ni splačalo. Je pa mesto Korčula prekrasno in imaš kaj videti…tudi zelo lepa in urejena igrala imajo tam. V sami Lumbardi nismo naleteli nanje, smo pa imeli vse živo s sabo, tako da dolg čas našima ni bilo.
LP
Ok, sicer ne vem kako je zdaj ampak, ko sva bila z možem še brez otrok sva šla v Korčulo in Lumbardo in res je kar umirjeno in lepo ampak nisva mogla verjeti kako na easy so bili povsod uslužbenci, v restavracijah, v turističnem uradu…recimo zajtrka nikjer nisva mogla dobiti, ker je kuhar zamujal, nekje drugje so začeli streči šele popoldne in podobno, na ta račun sva se že kar zabavala, ker sva že vnaprej, ko sva kaj naročila čakala kakšen bo spet izgovor ( da lignjev tisti dan ni bilo v morju:)))) Pa še lastnika apartmajev v katerih sva bivala sta nama dajala vsak večer tisto tradicionalno vino nekaj na P se mi zdi, ki je bilo tako zelo močno, da sem bila zvečer vsa omotična po nekaj požirkih. Samo mesto Korčula pa je nadvse romantičen kraj. Mislim, da je v Lumbardi nekaj različnih plaž, mivka primerna za majhne otročke, če greš od tiste plaže peš naprej pa so lepi skalnati in prodnati zalivčki v bližini pa borovci, zelo mirno in primerno za nudizem.