Lunos, nezadovoljni
Pri nas smo letos montirali v začetku februarja in smo zaenkrat zadovoljni. Na S strani se je na šipah takoj nehal delati kondenz, Bomo videli kako bo naslednjo jesen in zimo, ampak načeloma smo zadovoljni. Ko nas ni doma, imamo na večji moči, ko smo doma imamo na najnižji in ni moteče. Mogoče so moteče edino tiste lučke, ki jih bomo prelepili. Ne razumem, zakaj smo morali kupiti 3 daljinske upravljalce, če dela eden na vseh treh (en daljinec cca. 150 €).
Prezračevanje, 20.06.2023 ob 06:56
Vidim, da se nekateri zastopte. Mi smo pred novogradnjo in nas prepričujejo v centralno prezračevanje. A to je pa v redu? Ali prav tako precej denarja in bolj malo koristi?
Dej vklopi logiko. Kako boš čistila cevi, polne mikrobov, gljivic, plesni in še česa? Kar posledično tudi vdihavaš pri takem prezračebanju. Zakaj bi centralno prezračevala, če zadostuje, da odpreš okno, odprto pustiš, da se zrak obrne in to je to, sploh pozimi, nobenega dolgega zračenja ni potrebno. Samo kubatura zraka se zamenja in je. Če zračiš več ohlajaš stene.
imamo dve hiši, v enii lesena okna, izolirana novo, v drugi plastična, isto izolacija. Nikjer nobene vlage, zakaj?? Ker zračimo, ne vem, kaj se folk tako boji okna odpirat in pustiti malo zraka noter..Pa pozimi, na oknih na debelo mokro, kondenz, ker nič ne luftajo, to vse ostane noter,,Treba je zračit in zračit, ne rabiš Lunosa no..Eni veliki nategi so s temi zračniki, rekuperatorji itd..Folk pa zabit dol cele dneve, dejansko oken ne odpirajo, meni se zmeša no, rabim svež luft vsak dan. SEj nismo v bolnici, kjer imajo centralnon klimo in ne smeš odpirat oken in zračit itd..Doma pa lahko. Pozimi in poleti, folk misli, da če bo luftal, bo mogel več kurit. ni šans, ravno vlaga,ki jo imate v hiši, ker ne zračite, vam niža temperaturo.
Darko360, 26.10.2023 ob 22:09
Mi smo montirali letos. Zal nam je. Vlage vsak dan 80% in vec, dela non stop razen ponoci. Ce odpiramo okna pride noter se vec vlage. Ne vem vec kaj si mislit, ker od mnogih sem slisal, da nimajo vec plesni in so zadovoljni. Mi ocitno nimamo te srece. Hisa pa je stara 45 let.
Ja če je dosti vlage zunaj v zraku je logično da jo imate tudi v hiši. Žal je letošnje leto čudno leto.
Tudi meni so zmontirali ta sistem in zelo mrzlo in še izklopiti se ne da. Sumim, da je bil sistem Lunos dober, ker je to nemški proizvod in so ga takrat zastopali, potem pa šli na svoje, zdaj I-Vent očitnonekaj sami čarali in to ni prejšnji Lunos. Pred kratkim pa še lastnik firmo prodal Angležem. Sicer pa zelo nesramni do strank.