Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek luskavica

luskavica

Če ima kdo kakšne dobre izkušnje pri zdravljenju, lajšanju , zaustavljanju širjenja LUSKAVICE (razširjena oblika- po trupu), naj bo toliko prijazen in podeli z mano svoje izkušnje. Poiskusili smo že ogromno zadev, vključno z dieto, mazili, obsevanji- vendar zadeva se noče in noče umiriti, ampak se samo širi.

Hvaležna bi bila za vsak nasvet, ki je komu resnično izboljšal stanje, pa ne samo za par dni.

Jaz sem mati hčere, ki ima luskavico in to že od njenega 7.leta starosti, sedaj je stara 19 let. Žarišča ima po celem telesu in tudi po lasišču. Kakšnega posebnega recepta ti ne morem dati, ker se stvar tudi pri njej odvija podobno kot pri tebi (mazila, obsevanja, morje,…). Je pa zanimivo, da se ji sedaj že drugo leto jeseni luskavica umirja, koža dobiva svetlejšo barvo, se ne lušči več. Lansko leto tak čas je bilo enako, potem pa se ji je stanje spomladi spet poslabšalo.Temo sem odprla tudi na forumu “družinska medicina”, morda bo dr. Kersnik znal kaj pojasniti.

Lep pozdrav
Senja

Prosila bi vas, da me pokličite – telefon 031/336 394. Rada bi z vami izmenjale še kakšno izkušnjo.

Lepo pozdravljeni.

Blage oblike lahko zavirate s fototerapijo – sončenjem ali obsevanjem z UV žarki.
Blažite jih lahko s kremami, ki vsebujejo premogov katran ali ditronal. Nova in daleč najuspešnejša terapija ( tudi za hude oblike ) pa je trenutno KNABBERFISCHE, ki se izvaja s pomočjo rib Leucisus Cephalus. So Turškega porekla in tehtajo komaj 8 gramov. Ribe spadajo v družino rib Cyprinniteo. Vaše kožne celice nastajajo 10 ali tudi večkrat hitreje kot normalne in omenjene ribe pojedo kos za kosom, saj jim služi kot nadomestek beljakovin. Pri uživanju vaše kože izločajo še sekret, ki upočasnjuje rast novih kožnih celic. Luskavico pa je seveda potrebno obravnavati širše, saj motnje povečujejo dostikrat vplivi “od znotraj” . S tovrstno terapijo se ukvarjajo v Kranju, pokličite Rafaelo Ažman 04 2341 560,

Obrni se na dr. Medveda v Atomskih toplicah. On zdravi vse mogoče alergije in če zadeva ni preveč zastarela ima menda uspehe tudi pri zdravljenju luskavice. Vprašaj tudi kakega dobrega homeopata.

Z luskavico živim od zgodnjega otroštva, sedaj pa sem stara 38 let.
Mogoče imam blažjo obliko, vsekakor pa moram vsako leto na morje, čim več sem v slani vodi, na soncu, v mesecih, ko je mrzlo, pa obiskujem solarij. Tudi kreme menjavam, ker se koža nekako navadi.
Uživam bolj dietno hrano, neslano, ne pijem alkohola. Baje povzroča alkohol tudi poslabšanje stanja.
Imam pa v lasišču, po kolenih, laktih in precej velik madež na gležnju. V glavnem skrbim, da je koža dovolj mastna, oz. ne uporabljam mila, ki nekako izsušijo kožo. Po vsakem tuširanju uporabim mleko za telo od aloa vera.
Ja, veliko stvari poskušam, je pa stanje tudi odvisno od duševne obremenjenosti. Vsaj jaz to opazim na sebi.

Zahvaljujem se ti za tvoje mnenje in izkušnje. Veliko smo poskusili na čimbolj naraven in neškodljiv način lajšati težave (do sedaj se še nismo poslužili kortikosteroidnih krem in obsevanj): prehrana, stroga dieta, brez kave, alkohola, razni prehrambeni dodatki, vitamini, olja…, kopeli z različnimi pripravki od eteričnih olj, soli mrtvega morja, blata mrtvega morja… mazila in olja z razninimi dodatki- vendar vse naravno….sonce in morje v našem primeru vse skupaj še poslabša. Imaš prav, da stres poslabšuje zadevo- tudi tu smo ogromno predebatirali o vzrokih, posledicah, o bistvu življenja oz. bivanja tukaj in sedaj, o pomembnosti in nepomembnosti – skratka psihološko obdelali, ampak kot sama veš, da je osebna rast in razvoj – proces, ki traja celo življenje. Marsikdo šele ko se mu dogodi kakšna huda zadeva začne razmišljati o vsem tistem, kar bi moral že zdavnaj prej.

Skratka zavedam se, da je pristop k lajšanju in zazdravljanju luskavice holističen in da bo potrebno ogromno, ogromno dela- meni ne zmanjkuje dobre volje in potrpljenja, vendar je tu še oseba, ki ima luskavico. Močno si želim, da bo tudi skozi vse to postala še močnejša.

Mogoče samo v vednost. glede na to, da ima oseba zelo, zelo razširjeno obliko, ki se še širi, smo sedaj začeli tudi z zdravljenjem z ribicami (sedaj je šele poskusna faza), pa če bodo nastopile kakšne spremembe, se javim. Zdravljenje traja 3 tedne. Če pa bi želela stopiti v kontakt, mi piši na moj mail.

Mene pa zanima, kje se zdravite z ribicami. A je to možno tudi v Sloveniji ?

Hvala za odgovor

Lep pozdrav
Dajana

Damjana, pozdravljeni!

Do sedaj je bilo možno zdravljenje v Turčiji, Italiji, Nemčiji, mislim da Švedski, sedaj pa poskusno uvajajo tudi v Sloveniji in sicer v Kranju – studio Rafaela. Začela je šele v ponedeljek, tako da bomo danes imeli šele 3 terapijo. Traja najmanj 21 dni in to vsak dan razen nedelje. Zaenkrat vam lahko povem le to, da smo prvi poskusni, kar pomeni, da preizkušamo, opazujemo…Sicer pa so ribice zelo aktivne in lepo grizejo. Sam postopek ni boleč, na določenih mestih je prav prijeten.Če želite še kaj več izvedeti me lahko pokličete na telefon 031/336-394

Lepo pozdravljeni in tudi vam želim obilo zdravja.

Pozdravljena Milena!

Oglejte si internetno stran:

Naslov je: http://www.angelfire.com/space/msanko/

Za lajšanje težav: kožnih bolezni, ekcemov in luskavice priporočajo produkte: svetilno olje, Stress Management B-Complex, C Plus in sok Noni.

Lep pozdrav!

Milan

Spoštovani!

Sedaj si lahko vaše težave z luskavico odpravite v centru DR. RIBA oz. si ogledate možnosti na

http://www.dr-riba.si

“Terapije” so uspešne in je delo ribic samo eden od treh korakov odprave te težave.

Lep pozdrav

Tema je sicer iz leta 2002….bolniki z luskavico pa tozdevno metodo poznajo.

ojla

jaz imam luskavico od osnovne šole-5. razred…in sem jo imela po celem telesu…..nato sem pa začela pit ALOE VERO pri firmi Forever living..in mi je po enem mesecu skoraj dokončno izginilo…..aloe še vedno pijem, vendar vedno manj…imam pa še vedno nekaj na komolcih, to si pa občasno mažem z elocomom pa tudi pomaga

kako deluje aloea?
pomoje ti nekaj prečisti v telesu

Ne želim pljuvati po nobenem, ampak moj mož je hodil na terapijo pri Dr. Ribi v Ljubljani. Ni bilo učinka. Nobene profesionalnosti! Zdaj pa hodi v studio Rafaela v Kranju (6 terapija) in so vidni že prvi rezultati in tudi bolj profesionalni so. 🙂

Draga gospa Milena!

V Sloveniji obstaja Društvo psoriatikov Slovenije. Spletna stran: http://www.drustvo-psoriatikov.si.
Toplo priporočam včlanitev v podružnico, v katero spada vaš kraj bivanja. Med nami najdete veliko informacij in izkušenj pri zdravljenju različnih oblik luskavice.

Spoštovana gospa sončni žarek!
Sklepam, da ste žena moža, ki se bojuje z luskavico, no mogoče ste tudi moški, saj v današnjih časih ni to nič čudnega, kajne! Vendar ne vidim nobene poante v vašem sporočilu, saj če bi vaše navedbe držale in bile resnične, bi se vaš mož oglasil v našem centru Dr.Riba, kjer bi rešili vaše in njegove težave, vi pa bi tudi vedeli, da studio Rafaela ne posluje in ne obstaja več, da je njihov zadnji prispevek iz leta 2002!!! in da je lajšanje težav luskavice z ribicami uspešno, na drugi strani pa trgovanje in ukvarjanje z temi ribicami Garra rufa prepovedano in dovoljeno samo na podlagi izpolnjevanja zahtev in norm, med drugim tudi pravilnega izvajanja celotne terapije, kateri del so tudi ribice Garra rufa, v Sloveniji pa so to edino centri, ki imajo naziv Dr.Riba!!!

Očitno imate preveč časa, zato se raje spravite kaj delat, da bo kakšen učinek, v kolikor pa nevedbe držijo, lahko objavite ime in priimek vašega moža, da vidimo, če je sploh obiskoval naš center in če sploh ima luskavico!!!

Pa lep sončen dan želim, čeprav bo snežilo!!!
Jaka
Center Dr.Riba

Pozdravljeni!

Luskavica? Opisala bom svoj primer.

V družini so imeli skoraj vsi moški (razen mojega očeta) in ena teta luskavico. Sedaj jo ima še samo brat, teta in jaz. Meni se ne bi pojavila, če ne bi predlani doživela močnega stresa.
Najprej se mi je pojavila po rokah, nato po vseh pregibih. Najbolj so “nastradale” dlani, ki so bile vse gnojne in krvave, pa tudi vsi pregibi. V bolnišnici sem dobila okoli 12 vrst mazil (vsako posebej – za obraz, roke, hrbet, noge,….), pa ni nič pomagalo.
Ker sem zvedela, da je ognjič enkraten za kožo, sem si naredila ognjičevo mazilo, ki mi je le delno pomagalo. Namočen pa sem imela tudi ognjič v olivnem olju. Poskusila sem še s tem.
Na kontroli po treh mesecih, zdravnica ni verjela, da ima v rokah moje izvide. Rane so se mi lepo zacelile, kraste nimam nobene več. Lasišče mi še včasih ponagaja, ter suha koža Mažem z oljem.
Tudi brat si je s tem pomagal, le, da njemu pomaga mazilo.

Lep pozdrav vsem sotrpinom in sotrpinkam!

pozdravljeni

Irena56 lahko napišete kako ste naredili ta ognjič na olju, me zanima bolj podrobno.

hvala dim

Lep pozdrav vsem,
tudi sama imam luskavico, dobila sem jo nekje pri 14ih letih, zdaj imam 25 let. Začela se je z enim madežem na roki in se zelo počasi razvijala, vendar pa sem po približno 2 letih dobila madeže po obrazu. Slišala sem, da je to zelo redko? No lahko si predstavljate, da je bilo zame kot najstnico to zelo velik stres, ki je vse skupaj verjetno še poslabšal. Sicer imam kapljično obliko, izpuščaji so majhni, vendar pa se je stanje v zadnjih 2h letih začelo slabšati, zato sem aktivno začela iskati rešitev za to res nadležno bolezen. Od raznih krem, solarija, diet in vsega mogočega. Seveda ni nič pomagalo. Ker ima luskavico tudi moj mlajši brat in to zelo hudo obliko z velikimi madeži po celem telesu, skoraj celem obrazu in lasišču, na zadnje pa mu je šla celo na nohte, sem rešitev iskala še toliko bolj zagriženo.
Lahko vam povem, da je edina stvar, ki jo lahko naredite za izboljšanje stanja, predvsem manj stresno življenje. Vem da se sliši nekoliko za lase privlečeno, vendar je treba spremeniti način razmišljanja, najti čas za sproščanje, čimveč hoditi v naravo…skratka poslušati sebe in začeti živeti tako, da smo čimbolj pomirjeni sami s sabo in drugimi.
No, moje stanje se je zelo izboljšalo ko sem začela tako živeti, opustila sem vse kortikosteroidne kreme in mazila. Obraz si mažem z organsko kremo, ki vsebuje arganovo olje in koža na mojem obrazu je spet normalna (prvič po 10ih letih). Dobili smo pa tudi neko “čudežno” kremo, ki smo jo zelo drago plačali je pa edina stvar, ki je dobesedno izbrisala madeže luskavice. Gospa, ki nam jo je prodala jo je kupila za svojega sina, ki je imel zelo hudo obliko in se je s to kremo pozdravil. Ni nam želela povedati kje jo je dobila, vendar mi je po 1 mesečni terapiji res pomagala. Madeži se začnejo dobesedno celiti, kot rane in na koncu popolnoma izginejo, ostali so mi samo majhni flekci brez pigmenta oz nekoliko bolj beli kot ostala koža, ampak mislim, da je to zaradi dolgoletnega mazanja s kortikosteroidnimi kremami.
Sedaj me pa zanima, če obstaja kakšen laboratorij ali karkoli, kjer bi to mazilo analizirali, da bi ugotovili kaj je not. Izgleda kot nek katran, zelo lepljivo, iz kože pa jo spraviš samo z oljem. Res bi bila vesela, če bi nekako ugotovili kaj to je, ker mislim, da bi lahko pomagali ogromno ljudem s to boleznijo.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tukaj. In sicer imam luskavico, občasno me bolijo sklepi na rokah, včeraj sem opazil tudi nekakšno oteklino na veki, čeprav ni luščenja kože ali rdečine. Star sem 24 let. Za revmatologa sem naročen naslednje leto (da preverijo za artritis).

Pa še vprašanji:

– Ali lahko oslepim (tega me je zelo strah)?
– Ali je velika verjetnost, da se mi prsti deformirajo?

Trenutno sem zaradi tega pod velikim stresom.

Hvala za odgovore in lep pozdrav.

Oteklina na veki najbrž nima kake povezave z psoriazo, kajti otekline so drug spekter. Torej tudi strah pred slepoto odpade.

Luskavice same je juhuhu vrst, možni artiris pa seveda lahko vpliva na deformacijo členkov, ti bom pa tako rekel da kolikor sem recimo v Trmah 3000 videl in govoril z bolniki, je zelo zelo majhen procent takih z deformacijo, še ti pa le v zrelejših letih.

zanimiva stran za luskavičarje
http://www.psoriasis-web.com/

sam sem imel lep čas luskavioc po nogah in rokah. vedno je trenutno pomagalo sonce. letos pa sem se odločil poskusiti še z tekočino iz hrastovega lubja. vsak dan sem si noge premazal z to tekoćino in koža se je lepozačela čistit.do končnega učinka pa sem si pomagal še z kremo flucinar,ki je dobite samo v lekarnah držav bivšega vzhodnega bloka.kosem bil letos na poljskem sem si kupil flucinar z antibiotikom..rezultati so bili kmalu zelo dobri.sedaj koža ni več rdeča ,luskava ampak čista.vsake toliko si noge,roke še vedno namažem in z rezultati sem zelo zadovoljen .zopet grem lahko na kopanje v toplice,kjer me je bilo včasih sram.
poskusite !!

jaz sm imev isto težavo rešil sem jo z mazivom ki sem ga dobiv iz španje prinesev pa mi ga je nek voznik tovornjaka. s kremo sem se mazav
1 teden 5x na dan
2 teden 4x na dan
3 teden 3x na dan
4 teden 2x na dan
5 teden 1x na dan
potem prekineš za nekaj časa to sem povedal tudi osebnemu zdravniku kateri mi ni verjel no te kreme ne dobim več ker nimam več stika
lahko pa poskusiš z diprosalic kremo na isti način nekaterim pomaga

Lep pozdrav povem vam samo to da sm zivel s luskavico 20 let in pomagalo mi je samo to tablete Metrotreksat in mazilo Daivobet ce kdo zeli lahko tud najdem naslov zdravnika ki sm ga obiskoval in sem mu tud zelo hvalezen.Drugac pa ce zelite takoj vn pa vas je sram zaradi dolgih majc pa si preprosto kupite umetn pudr in si namažte kamor je žarišče in veselo vn ,,Lp:)

New Report

Close