Najdi forum

luskavica

Imam luskavico in sicer prizadeti so samo nohti.
Ali ima morda kdo podobne težave in kako se z njimi spopada?

kako maš lahko luskavico na nohtih? Saj to je kožna bolezen!

ja, načeloma so pri luskavici prizadeti določeni predeli kože na telesu.
nekako v splošnem se na nohtih pojavi najkasneje, ko je bolezen že zelo razširjena, ni pa nujno
in ravno to se je zgodilo pri meni, ostali predeli kože po telesu so popolnoma zdravi, prizadeti so le nohti

samo po mojem pa to ni luskavica, jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, kako se ti to sploh vidi? Malo si jih uredi in namaži s kakšnim sredstvom, lakom…

Ker, če maš luskavico, vse srbi, nohti te pa ne morjo? Ali imaš to poleg nohtov?
LP

Ne, Katarina, motiš se. Luskavica prizadene tudi nohte. In ravno na podlagi takih znakov dermatologi pogosto določijo to bolezen. Tudi meni je bila pred leti postavljena taka diagnoza, ki pa na srečo ni bila “pravilna”. Imam namreč luskasto kožo na zadnjem delu lasišča (in nikjer drugje) in dermatolog je zelo dobro pogledal tudi komolce, kolena in nohte, ker se baje tam pogosto pokaže ta bolezen.
Neja, kako so pa pri tebi prišli do te diagnoze? A imaš še kje znake te bolezni?

Moja sestra ima luskavico. Diagnozo so ji postavili pri 10. letih prav tako po nohtih, ker je imala kožico nad nohti razpraskano, oluščeno. To je dedna bolezen, če so jo imeli tvoji starši, stari starši jo lahko pričakuješ tudi ti, vendar ni nujno. Sedaj je stara 15 let, vsake toliko časa se ji pojavi tudi po komolcih, vendar ko se namaže z nako kremo ji to v parih dneh zgine.

diagnozo so mi postavili zelo pozno
sprva so mislili, da imam glivice, tako da sem se zdravila popolnoma napačno
pravilno diagnozo so mi postavili šele pred štirimi leti
zdaj sem se s tem že sprijaznila

NEJA, MOGOČE SE TI BO ZDELO SMEŠNO, AMPAK POZNAM SREDSTVO KI POMAGA. šE POSEBEJ GLEDE NA TO, DA IMAŠ LUSKAVICO NA NOHTIH. POGOVARJALA SEM SE Z SODELAVKO, KI IMA ENAK PROBLEM IN JI NI NIČ POMAGALO, DOKLER NI ZAČELA ZA PRANJE POSODE UPORAVLJATI
M E G L I O. TO JE VEČNAMENSKO ČISTILO, KI SE DOBI SKORAJ V VSAKI TRGOVINI Z ŽIVILI. ONA PRAVI, DA NAMAKA ROKE V NJEM VSAJ PETKRAT NA DAN (POMIVANJE POSODE ALI ČESA DRUGEGA) IN OD TAKRAT NAPREJ IMA ZELO GLADKO KOŽO. NE VEM KAKŠNE SO SESTAVINE AMPAK NJEN JE POMAGALO. MOGOČE BO TUDI TEBI. POSKUSI.

Polona, kako se imenuje krema ki jo uporablja tvoja sestra???

New Report

Close