Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Lyoness kartice ugodnosti

Lyoness kartice ugodnosti

Zanima me, ali kdo pozna te kartice in kako se obnesejo. Pri določenih trgovinah naj bi dobil popust pri nakupu do 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Kakšen nasvet?

stane te nič, pač tiste procente popusta nabiraš, par evrov lahko profitiraš, pri določenih prodajalcih (OMV, spar) ni glih praktično, ker moraš osebno it bone kupit v njihove pisarne (ne vem, če pošiljajo)… skratka, obogatiš ne

lahko se pa greš biznis in novačiš druge, v tem primeru je pač ista zadeva, kot kak drug mrežni marketing, 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tistih, ki se ukvarjajo s tem, ima nekaj od tega, ostali same stroške…

Kakšne stroške, ali ni zastonj?

če hočeš rekrutirat nove uporabnike, boš za to rabil čas in denar….

to je najbolj mimo zadeva. Prihranek je pa tak drobiž da ga vsak dan z lahkoto uloviš kjerkoli. Kpiti moraš vnaprej bon na njihovih prodajnih mestih, skratka meni čista beda.

V vsaki trgovini boš več ulovila na akcijah. Ta Lyoness je taka zabloda, sem bila na enem njihovem srečanju in je tako kot so ti zgoraj rekli. Škoda vsake sekunde, prihranki so pa nični, špa vnaprej z gotovino plačaš kupon !!. So pa ti njihovi agenti eni čist fanatični.

ni res, da moraš povsod imeti bone
bone rabiš za špar in omv, za vse ostalo pa kartico pokažeš ob plačevanju in to je to
jaz sem kupila recimo kurilno olje, 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vračilo denarja… pri znesku prek jurja to tudi ni mali denar.

Res je, ni treba imeti povsod bonov, jaz veliko kupujem v Mullerju, Šparu in v bencin na OMV, pa se nabere, zakaj pa ne? kdo mi da 10, 20 ali 50 evrov, nihče. Počitnice kupujem pri Palmi, kjer se pozna, ko plačam in dobim tudi po 80 evrov nazaj na račun……….. ne novačim drugih ljudi, to se mi ne da.

Imaš prav, samo Spar in OMV. Mene je to odbilo in nisem več to koristila.Kurilno olje pa ni slaba ideja, katero podjetje to omogoča ? Petrol , kdo drug ? A vsak ki ima kartico Lyoness, lahko dobi ta popust ali moraš imeti kakšno kvoto itd…

Hm, če je slučajno Petrol, dobiš enak popust, če greš z konkurenci. 🙂 Velja enako za Palmo.

ni bil petrol

Imaš prav, samo Spar in OMV. Mene je to odbilo in nisem več to koristila.Kurilno olje pa ni slaba ideja, katero podjetje to omogoča ? Petrol , kdo drug ? A vsak ki ima kartico Lyoness, lahko dobi ta popust ali moraš imeti kakšno kvoto itd…[/quote]

http://www.ekstraolje.si/koponudba.html
tu sem nabavila olje
sicer pa maš 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust tudi pri nakupih prek ebaya, pri vseh trgovinah v sportina skupini…. tega je kar nekaj.

Ja, ne zapletaj se v to njihovo piramido.

Ponujajo neke bagatelne procente. V resnici lahko veliko bolj ugodno prideš skozi, če premišljeno kupuješ ob primerjavi konkurence, kot če disciplinirano slediš Lyoness mreži.

Lyoness se splača samo tistim, ki so se pravočasno v piramido vključili in so na dovolj visoki poziciji, da od drugih procente kasirajo. Vsi ostali pa vložijo cel kup energije v to, da sploh sodelujejo, s tem prišparajo par evrov letno, če bi čas in voljo usmerili v to, da bi dejansko izbirali najugodnejše ponudbe, ne tistih, ki so del LY sistema, bi jih pa najbrž 10x več.

Če te zanima kaj več, je v podforumu Življenje, oh to življenje obsežna tema o tem.

Ja, ne zapletaj se v to njihovo piramido.

Ponujajo neke bagatelne procente. V resnici lahko veliko bolj ugodno prideš skozi, če premišljeno kupuješ ob primerjavi konkurence, kot če disciplinirano slediš Lyoness mreži.

Lyoness se splača samo tistim, ki so se pravočasno v piramido vključili in so na dovolj visoki poziciji, da od drugih procente kasirajo. Vsi ostali pa vložijo cel kup energije v to, da sploh sodelujejo, s tem prišparajo par evrov letno, če bi čas in voljo usmerili v to, da bi dejansko izbirali najugodnejše ponudbe, ne tistih, ki so del LY sistema, bi jih pa najbrž 10x več.

Če te zanima kaj več, je v podforumu Življenje, oh to življenje obsežna tema o tem.[/quote]
Se strinjam. To niso nobeni prihranki, ker danes vsako podjetje da popust.

Imam jo že dve leti, pa nobene koristi od nje.

Imaš prav, samo Spar in OMV. Mene je to odbilo in nisem več to koristila.Kurilno olje pa ni slaba ideja, katero podjetje to omogoča ? Petrol , kdo drug ? A vsak ki ima kartico Lyoness, lahko dobi ta popust ali moraš imeti kakšno kvoto itd…[/quote]

tu sem nabavila olje
sicer pa maš 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust tudi pri nakupih prek ebaya, pri vseh trgovinah v sportina skupini…. tega je kar nekaj.[/quote]

Džizus, cel procent? Ne vem, kdaj sem nazadnje kupovala kot članica kluba Sportine v njihovih trgovinah z manj kot 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popustom.

tu sem nabavila olje
sicer pa maš 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popust tudi pri nakupih prek ebaya, pri vseh trgovinah v sportina skupini…. tega je kar nekaj.[/quote]

Zanimivo, prodajajo kurilno olje, cene pa nikjer. Upam, da si jo prej preverila pri konkurenci, ker so med ponudniki velike razlike.

Ko karkoli kupujemo, samo da rečem plačilo v avansu, dobimo popust in to 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Bauhaus da vsakemu, ki ima njihovo kartico, avtomatsko 3{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, nad 500 EUR pa 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta.

A to ste spet tisti iz BB sekte navalili na forum? Dajte že mir in nehjte ljudi posiljevats temi vašimi popusti.
Vsiljivi ste in sitni, če folk ne nasede vašemu prepričevanju kako na izi način služite denar, pa še užaljeni.
To rekrutiranje ljudi je isto kot pri vseh mrežnih marketingih – na koncu vsi zreli za LJ Polje.

Pozdravljeni,

vsem, ki jih Cashback World, Lyoness, Lyconet zanima, polagam na srce, POZANIMAJTE SE, ne pustite, da vam kdorkoli opere možgane.

Poslovanje z njimi je TVEGANO z več vidikov. Podjetje deluje že mnogo let (kar vam bodo stalno poudarjali). To jim uspeva na naslednji način: V svetu se predstavljajo kot sistem vračila denarja, kjer nazaj dobiš denar od svojih nakupov. Kartica je brezplačna, sistem pa deluje in ni z njim popolnoma nič narobe. Če veliko kupuješ v trgovinah, kjer delujejo dobiš popust dejansko lahko nekaj prihraniš. Zaradi težav z zakonom so podjetje te osnovne dejavnosti večkrat preimenovali (Lyoness, sedaj Cashback World). PROBLEM: od te osnovne dejavnosti je po podatkih (več v virih navedenih spodaj) prihaja samo 1/6 VSEH PRIHODKOV, ki jih imajo.

Dobrih 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} njihovih prihodkov pa prihaja iz hčerinskega podjetja LYCONET, ki deluje kor nelegalna piramdina oz. ponzijeva shema. Njihovi marketerji vas bodo poskušali prepričati v nasprotno z argumenti kot so: vsak lahko zastonj postane marketer, nič ni obvezno investirati, … Vendar zelo hitro postane jasno, da brez vložka ne moreš pričakovati profita. Način investiranja se spreminja iz leta v leto (oz. iz krize v krizo), kjer prek obljub velikih donosov v x+ letih prodajajo: limited edition vouchers, deleže v nacionalnih cloudih, sedaj prihaja Enterprise clouds. Poleg tega pa z aktivno participacijo dobivaš tudi Shoping Poitnse in pa »kriptovaluto« Ecredits. Sistem je namenoma zelo zakompliciran zato bom pojasnil le najbolj ključno: če se iz pravnega vidika poglobiš v sistem, ugotoviš, da ne prodajajo finančnih produktov ampak pod fancy imeni prodajajo le »voucherje za popuste v prihodnosti«, ki pod smešnimi pogoji ne garantirajo nobene varnosti ali garancije na investicijo (ki to dejansko ni). Če kdo trdi, da to ni res, naj mi prosim pokaže del pogodbe, ki opredeljuje te odnose. Če se sistem začne podirati, boš ti prva ovca, ki bo »ostrižena«.
Ob interakciji z marketerji boste vedno (že mnogo let) imeli občutek, da lovite zadnji vlak pred velikim pokom, ko bo zadeva eksplodirala in začela generirati velike donose. To bodo utemeljevali z naslednjimi argumenti:
– Sponzorstvo: njihov logo CB (cashback) ali hčerinsko podjetje Eyetime (verjetno kjer ne morejo direktno plasirati CB) se pojavlja na MotoGP, formuli 1, … kar pomeni samo, da organizatorji vzamejo njihov denar v zameno za oglaševalski prostor. Edini namen je prepričati ljudi, da gre za legitimno stvar.
– Kartice športnih zvez in klubov kot so FC Milan, HC Slovan, SK SLavia, HC Kometa Brno… Klubi ali v nekaterih primerih samo uradne trgovine klubov pristanejo na sodelovanje v upanju, da bodo generirali profit pri nakupih svojih fanov. Kot na primer SloNordic: https://cashback.sloski.si/si-sl
Resnica je, da je tega denarja zelo malo, saj fani ne spremenijo svojih nakupnih navad po tem ko dobijo kartico.
– Veliki trgovski partnerji: praktično vsi veliki trgovci dejansko niso njihovi parterji. Lyoness od njih kupi veliko število darilnih kuponov, ki jih dobijo po znižani ceni, te kuponi potem po 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceni prodajo svojim članom, ki del razlike potem pridobijo kot CashBack. Oglaševanje »partnerstva« ni zakonito, zato je več trgovcev zahtevalo, da s spletne strani umaknejo zavajajoče podatke. Ti so namenjeni pridobivanju manjših trgovcev (picerije, bari, pekarne, manjše specializirane trgovine… ), ki pristopijo v upanju, ki verjamejo, da so »veliki« njihovi partnerji in bodo povečali svojo prodajo. Pristop je za njih drag in ne prinese bistvenega povečanja prometa.
– Vsi ljudje trošimo in vsi ljudje radi prihranijo. Res je, vendar je res tudi, da ljudje neradi spreminjajo svoje nakupovalne navade in da je mogoče z nakupovanjem v raznolikih trgovinah glede na akcije prihraniti bistveno več, kot z cashbackom v zelo omejenem naboru trgovin.
– Investicijo, ki jo vložiš (Cloudi…) dobiš nazaj s svojimi nakupi. Res je, vendar to lahko traja leta ob predpostavki, da trošite le pri »njihovih trgovcih«
Kdor ne verjame, da gre v ozadju za princip snežne kepe oz. nelegalno ponzijevo piramdno shemo, naj si prebere, kaj se je ravnokar (konec 2018, začetek 2019) zgodilo v Italiji, pred tem pa na Norveškem in Avstriji. Lyoness je bil obtožen kot nelegalna piramidna shema in prisiljen takoj ustaviti nelegalna aktivnosti. S poudarkom na nelegalne. Marketerji vam bodo trdili, da sistem še vedno deluje, kar ni res. Deluje le osnovna dejavnost, torej CashBack, ki pa, kot rečeno generira manj kot 20 procentov vsega prometa podjetja. Vsi »nategnjeni« »marketerji« v Italiji sedaj tožijo podjetje, vendar verjetno ne bodo ničesar dobili nazaj.
Verjamem, da se sicer da z aktivno participacijo zaslužiti, vendar le v primeru, da temu posvetite večino svoje energije in časa v obdobju do let in ste pripravljeni v sistem potegniti svoje znance, družino, prijatelje itd ob zavedanju, da obstaja zelo majhna možnost, da se jim investicija povrne. Če to poskusiš razložiti markerjem vidiš, da jim je ta posel neke vrste religija: bolj kot dejstva je pomembno, da »verjameš« oz »čutiš«, da redno hodiš na evropska srečanja, kjer ti dvodnevni masovni »brainwash«, da motivacijo za naprej. Pri interkaciji z njimi se je pomembno zavedati, da njihova »vera« izhaja tudi iz dejstva, da so sami investirali (ne bodo povedali ali so že kje blizu pozitivne nule, če odšteješ v realnosti ničvredne strukture kot ecredists… (ki bodo sicer v prihodnosti vredni miljone 😉 ) in da morajo upravičiti svojo investicijo časa in denarja, sicer bi se lahko rekli, da so tudi oni samo ovce, ki čakajo, da bodo ostižene.

Več info:
https://taratalkstoday.blogspot.com/p/lyonesslyconetcashback-world-scam.html
https://www.facebook.com/pg/15t45/posts/?ref=page_internal

Skratka PREVIDNO, želim vam vse dobro!

s temi procenti si jaz riti ne morem obrisat, dej luzer luzerski zatlači si to kartico v rit

1. ☺

Pa s kere lune si ti zdej padu na tole 4 leta staro temo? Tiste ta pametne so obral že pred štirimi leti, tole jim pomaga točno nič.

Pozdravljen,

po več letih sem zaznal, da se je v lokalnem okolju spet na veliko govori o tem, prireja info srečanja, prejel sem dva klica od znancev, zato sem objavil podroben opis.

lp

Leto 2021: KAKO NATEGUJEJO V LETU 2021[/b]

Lyoness je spet uradno spremenil ime, tokrat v myWorld. V tem letu ljudi nategujejo na še posebej izprijen in sofisticiran način. Izplačila iz oblakov so bila zanemarljiva, veliko ljudi se je počutilo prevaranih. Nekateri med njimi so preko tožb uspeli svoje vložke dobiti nazaj. Zato je Hubert Friedl dobil naslednjo pokvarjeno idejo:
– podjetje NAJ BI v 30 mesecih imelo IPO (initial public offering), torej naj bi podjetje začelo kotirati na borzi, kjer bo mogoče tudi kupiti ali prodati njihove delnice. Svojim marketerjem so ponudili “odlično” priložnost: s podpisom nove pogodbe lahko vse svoje dosedanje investicije (Clouds, enote, …) pretvorijo v mSP točke, ki NAJ BI JIH LAHKO po 30 mesecih zamenjali za delnice podjetja. Če to storijo se prostovoljno odpovejo vsem obljubljenim prihodkom (od Cloudov, enot). NATEG: pogodba je napisana tako, da po tej točki ne moreš več tožiti Lyonessa in dobiti nazaj svojega do sedaj vloženega denarja. Poleg tega NIKJER ne garantirajo, da bodo mSP dejansko kdaj kaj vredne, ali, da bodo marketerji dejansko v zameno dobili delnice. Piše celo, da je alokacija delnic dodaten bonus, ki ga lahko kadarkoli spremenijo ali odstranijo. Torej spet prodajajo ničvredne, izmišljene strukture.
Naivne ljudi celo spodbujajo, da v obdobju 30 mesecev do IPO v sistem vlagajo ogromno denarja preko nakupa Benefit Voucherjev (vsak mesec 300e ali večji, enkratni zneski). Benefit Voucher lahko sicer uporabijo v svoji spletni trgovini (med izdelki so predvsem myWorld promocijski materiali, ki bi jih vsako normalno podjetje zastonj dalo zaposlenim). Vendar tudi teh izdelkov večinoma ne morejo kupiti le z Benefit Voucherjem: pri večini proizvodov lahko uporabiš Voucher za plačilo npr. 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} cene izdelka. Benefit Voucher je zato težko porabiti, če mesečno vlagaš denar. Po treh letih propade.

TOREJ: naivne ljudi prepričujejo, da se odpovejo možnosti povrnitve dosedanjega vložka, hkrati pa da v sistem vložijo še več denarja. Ljudje mislijo, da kupujejo delnice podjetja, kar jim bo prineslo ogromno dobičke, v resnici pa kupijo Benefit Voucherje (bon za nakup, ki po treh letih propade). Zato dobijo GRATIS mSP, ki NAJ BI SE po 30 mesecih lahko zmenjale za delnice. Vendar myWorld že sedaj pravi, da so mSP samo zastonjski bonus in da ga lahko odstranijjo ali spremenijo kadar želijo brez povrnitve česar koli. Z vsem tem se strinjaš, ko novo pogodbo potrdiš z enim klikom na spletni strani.

New Report

Close