LYRICA tablete
Zaradi neznosnih bolečin po mišicah,sklepih,saj sama nisem več vedela kje in kaj me še boli mi je nevrolog pred 1mesecem predisal te tablete.Po 3tednih jemanja je boljše.Bolečine niso več tako hude,vsaj ponoči spim.Zanima pa me koliko od vas jih jemlje te tablete in kakšne stranske učinke so komu pustile?…koliko časa pa jih lahko jemljem?Sedaj se tako dobro počutim.
Tudi meni je pred leti napisal zaradi hudih bolečin Lyrico in sem jo vzela 1x zvečer pred spanjem. Drugo jutro sem se komaj zbudila in ko sem se vstala, sem skoraj padla nazaj na posteljo, tako se mi je smotilo in sem se počutila drogirano. Še približno dva dni sem čutila učinke, se mi je zdelo, da kar lebdim.
Potem jih nikoli več nisem vzela, pred časom sem jih zavrgla, ker jim je potekel rok.
Sicer ne vem kakšne ima stranske učinke, vendar bodi pozorna, da ne postaneš zasvojena od njih, ker mislim, da je to možno, ker je to le narkotik in to zelo močan.
lp
Neželeni učinki seveda so, tudi tisti ki jih je opisala “evome”, če si do sedaj dobro prenašal, se verjento ne bodo pojavili, mogoče otekanje, povečana teža, težave z libidom,.. odvisnost ne, pojdi do zdravnika in ga povprašaj.
Če ti odgovarja jemanje pač jemlji in ne sprašuj in ne poslušaj teh avš tukaj…
Pa čim več trenutkov brez bolečine.
Stara sem 43 let in sem imela take bolečine po telesu ,da sem komaj še hodila.Joj ,če so te tablete rešitev jih bom z veseljem jemala.Kdor ni probal bolečin ne ve kaj to pomeni,če bi me kdo mučil z zabadanjem igle vame…tako lahko opišem bolečino.Največje veselje mi je bilo danes zjutraj ,ko mi je 11 letna hči rekla…mami saj ti spet lahko hodiš.Prej pa brez pomoči se še oblekla nisem sama…in vse to so gledale in prenašale otroške oči.Ne bom pa pozabila zdravnikov,ki so mi trdili da sem ok…saj je bila kri bp….da se samo delam,da mam bolezen v glavi …takrat sem pa res hodila po luftu domov od samega besa in razočaranja…nihče mi ni verjel -razen otroci….ta večji je sploh rekel,da naslednjič gre on z mano in pove kako se mučim.
Ravno malo prebiram forum, vem, da so posti stari vendar moram dodati. Nekdo, ki se ni srečal s kronično bolečino dejansko ne ve, kaj smo ljudje pripravljeni postaviti na kocko za en sam trenutek brez bolečine ali vsaj tako ošibljene, da smo lahko osnovno dejavni.
Pa po izjavah nekaterih tamle gor sem tudi norkoman :):):) vendar, briga me če sem odvisna… vam povem kako je ko si delam kure “odvajanja” od tramalov, katere pojem vsak dan 400mg+… tako me vse boli, da niti pomislim ne če sem morda nervozna, ter ali sem odvisna od nekega opiata Bolečine so tako neznosne, krčevite, nekatere tope… ne vem kako razložiti… hm… veste kako vas boli ko vas v razgreta meča prime krč… kaj storite takrat, tulite, nogo premikate sem in tja, nekateri tepejo mišico… no sedaj pa si zamislite, da vas telo vsak dan ves dan in noč boli tako.
V omari imate tramadole, veste da če pojsete enega dva bo malce bolje, potem se spomnite da morate do trgovine… kaj storiti… vzamete še enega… vas prepiha veter, premrazi dež… in te spet vse boli, pa vendar ne v tako močni jakosti kot brez tableta.
Jaz po tramadolu niti enkrat nisem čutila omotičnosti. Zakaj ne vem, nimam občutka odtegnitve, ko si delam kuro brez… zakaj ne vem… morda so bolečine vendarle tako hude, da se vrtim v krogu. Kaj počnem ves dan? za vsako reč ki jo želim postoriti potrebujem dobro uro predpriprav, da se pravilno namestim, npr da sem na tem forumu, sem želela biti na računalniku, sem morala najti pozicijo v kateri bom zdržala vsaj 15-30 min.
Torej prosim vas ne obsojajte, če ne veste, Če bi vam rezali nogo, a bi na to pomislil brez narkoze? Navrjetneje ne kajne Bi po operaciji čakali v mukah ali sprejeli morfij? Da to so trenutna stanja, vendar nekatere pa ves čas boli… kako to razložiti še sama ne vem. Kaj vse bi dala, da me ne bi bolelo.
Lyrica se pri meni žal ne obnese