MACA-tisti, ki jo uživate
Pred cca. 3-emi tedni sem se odločila da poizkusim Maco. Kupila sem Maco Premium, ker naj bi imela certifikat, da je prava, gojena v Peruju.
Začela sem jo jesti po priporočilih, torej prvi teden 1 žličko s sokom in veliko dodatne tekočine, pol ure pred glavnim obrokom v dopoldanskem času.
Prvi 10 dni so bile zelo burne reakcije. Namreč po cca. 10-ih minutah po zaužitju, sem začutila vročina, povišan utrip, pritisk, hitreje sem dihala, skratka, kot bi popila liter kave. To je trajalo v povprečju 2 uri in se kasneje čez dan umirilo. Zvečer, pa sem bila že okoli 7-ih čisto adijo, brez energije, zaspana, zdelana-samo še via postelja.
Zdaj po treh tednih se je sicer zadeva normalizirala, energija je bolj konstantna čez cel dan, vendar več kot 1 žličko ne jemljem, ker potem sem še do polnoči pokonci.
Opazila sem še eno stvar in sicer, pri Maci bi se naj poželenje povečalo, vendar je pri meni ravno kontra učinek. Energija plus, poželenje minus.
Maca se priporoča tudi šolobveznim otrokom, vendar ne vem kako bi jemanje vplivalo na njih, če je že pri meni bil tako buren odziv telesa.
Sprašujem, kakšne so vaše izkušnje z Maco? Sem osamljen primer?
nisi edina, jaz sem na podobna vprašanja že odgovarjala, da bodite zelo previdni, ker sem se sama z maco prav zastrupila in s hudimi reakcijami pristala v bolnici, kljub jemanju točno po navodilih .Po prvem bruhanju in noro nizkem pritisku in glavobolu in še kupu drugih nenormalnih dogajanj , sem milsila, da je le naključje , oziroma, da bo bolje ….ko pa sem jo vzela še enkrat malo žličko, mi je pa telo ponorelo …in če te tvoje telo z reakcijami opozarja,da ti uživanje Mace ne odgovarja …takoj prenehaj …ni vse za vsakega …najdi kaj drugega, kar ti ustreza …in na veliko forumih sem naletela na ljudi s podobnimi težavami….torej …..
To se dogaja zato, ker ne sledite modnim trendom nas MONu. MACA je bila tukaj največji čudež, ki odpravi vse tegobe človeka, lensko leto. Letos je tukaj MACA strupen drek, je pa zato največji čudež konopljino olje. Prihaja leto 2014 in z njim nov čudež, ki bo pokopal sedanjega in ga spremenil v strupen drek. In tako naprej, leto za letom. Tisti, ki imajo z razmišljanjem težave, pač vedno znova nasedejo. V finančno veselje prodajalcev. Tisti ki nimajo možgane samo za obtežitev glave pa že vsaj od DaVincija dalje vedo, da čudežev ni. So samo obrobna pomagala. Ki blažijo posamezne tegobe, hkrati pa ustvarjajo nove.
Sama sem jemala, ampak kot je že ena povedala – nič sprememb. Ne na boljše ne na slabše. konopljino olje – isto. Tako da – vse kar je innn je samo za tiste, ki služijo. Za nas ostale je pač kako se odločimo.
Sama sem imela ter občasno še imam težave, tako da mi ni šlo za modne muhe, ampak žal raje grem na sprehod, denar pa v žepu
Čisto iste simptome sem ime, nasipidirana ful. Še čeljust mi je zategovalo tako kot včasih po kakšnem eksteziju ali kokainu. Točno kot, da bi spila 10 kav. Nihče v moji družbi, ki so jemali maco v tabletah iz dm in maco z okusom vanilije ni imel takšnih simptomov.
Mi je pa pomagalo, ker so bili tisti štirje meseci peklensiki doma in v službi in sem res bila na nogah 20 ur nadan. Sem pa zvečer vzela še ašvagando, da sem lahko v miru na računalniku napisala končna poročila, uredila knjigovodstvo.
Sem hotela začeti jemati spet letos, vendar mi je po 3 dneh šlo ful na bruhanje. Sedaj mi pa visi v omari. Tudi če je bila energija placebo učinek sem bila v tistem trenutku zadovoljna, ker sem res rabila nekaj da sem zdržala nor tempo.
Jaz jemljem Maco že cca 2 leti, občasno malo prekinem. Jemljem priporočeno količino cca 3-4 kapsule na dan, ker ima pozitiven učinek na mojo sicer počasno prebavo in moje hormonsko neravnosvesje in rahlo zmedene cikluse. Ko je nisem jemala daljše obdobje, so bili ciklusi še bolj zmedeni in neredni, tako, da imam občutek, da mi pomaga.
Negativnih stranskih učinkov pa v vsem tem času nisem opazila. Tako, da sem kar malo šokirana ko berem tele grozne učinke, noro veliko energije in nevem kaj še vse.
Je pa to samo prehransko dopolnilo, ki samo po sebi ob nepravilni prehrani in nezdravem življenju ne zmore narediti čudeža, prav tako očitno ne paše vse vseem.
Jaz jo jemljem občasno, nekajkrat letno v intervalih po par mesecev in potem par mesecev pavze in količinsko bistveno manj kot ti, manj kot polovico čajne žličke, in to ene 3x tedensko.
Energije imam bistveno več kot prej, moram pa biti zelo previdna, ker mi ščitnica dela prepočasi.
Torej, bi ti svetovala, da zmanjšaj količino na pol, ne jemlji jo čisto vsak dan in čez nekaj tednov, naredi pavzo, pa boš videla kako in kaj.
Maca bi se naj jedla 3x na teden. Ker ima lahko močne učinke je treba količino prilagajati posamezniku. Nekoga bo po eni žlički ( velikokrat se tudi ne zadevamo, da je velika razlika med zličko in zvrhano žličko – to sta lahko v bistvu že dve žlički) že metalo, nekdo drug ne bo opazil prav velikih sprememb. Zato je treba poslušati svoje telo, saj je vsak drugačen… Kot pri vsakem supeživilu je tudi pri maci treba začeti z majhno količino. Pol žličke ali še majn in potem počasi povečevati količino, če nam to ustreza. Če bolehate zaradi povečanega delovanja ščitnice, se maca ne priporoča, saj jo spodbuja k povečanemu delovanju ( še bolj se potite, srce nabija, driska – vsi presnovni procesi so pospešeni….). Naprotno pa pri bolnikih z zmanjšanim delovanjem ščitnice pride maca še zelo prav. Ti jo lahko jedo vsak dan – seveda spet po občutku. Če se po njej počutite slabo, ste je vzeli preveč ali pa vam iz različnih razlogov sploh ne paše in jo torej prenehajte jesti. Seveda pa to ne pomeni, da je maca na splošno škodljiva
Maca je Zelo strupena, surova povzroca celo raka ……..
Mislite s svojo glavo in opazujte reakcije.
Ne nasedajte kopiranim zlonamernim “nasvetom” vsemogocih oderuskih trgovcicev. Tudi, ko bo, surova, povzrocila raka, Bodo imeli celo vrsto zavajajocih in dragih nepreverjenih “zdravil” prehranskih dopolnil za resitev vseh tezav.
Maca mora biti vedno kuhana ali pecena, da se unicijo zelo skodljive snovi.
Poanta mače in večinski del “zdravilne” moči ni v sami mači, temveč v čajni ceremoniji, ki se ob tem izvaja in meji na meditacijo. Poglejte si kakšen japonski posnetek mojstric tega obreda.
Zahodnjaki bi vse “instantno” in s tem se izniči poanta vsega.
Vaši “simptomi” so pa vsi po vrsti zrastli v vas samih (Placebo efekt). Ko smo pili mačo širom po svetu (ena boljših tudi na Azorih), nihče ni imel takšnih reakcij (pravzaprav nobenih). Japončki so pa čudni že od začetka in njih ne morem šteti.
Ker vsebuje CEL list (v nasprotju z zelenim čajem) je vsebnost svinca (še posebej, če je gojen na Kitajskem) do 30 višja in se odsvetuje piti otrokom. Odraslim pa le eno čašo na dan.
Poanta mače in večinski del “zdravilne” moči ni v sami mači, temveč v čajni ceremoniji, ki se ob tem izvaja in meji na meditacijo. Poglejte si kakšen japonski posnetek mojstric tega obreda.
Zahodnjaki bi vse “instantno” in s tem se izniči poanta vsega.
Vaši “simptomi” so pa vsi po vrsti zrastli v vas samih (Placebo efekt). Ko smo pili mačo širom po svetu (ena boljših tudi na Azorih), nihče ni imel takšnih reakcij (pravzaprav nobenih). Japončki so pa čudni že od začetka in njih ne morem šteti.
Ker vsebuje CEL list (v nasprotju z zelenim čajem) je vsebnost svinca (še posebej, če je gojen na Kitajskem) do 30 višja in se odsvetuje piti otrokom. Odraslim pa le eno čašo na dan.
[/quote]
Mislim, da je tu govora o ”peruanskem ginsengu”.
Mislim, da je tu govora o ”peruanskem ginsengu”.
[/quote]
Se posipam s pepelom. Psihosomatskost, kot odnos do priprave ostane.
Se posipam s pepelom. Psihosomatskost, kot odnos do priprave ostane.
[/quote]
Bi znalo biti, da imas prav. Spomladi se je posluzim, ko postanem rekreativno bolj aktiven, ker naj bi pozitivno vplivala na presnovo beljakovin. Nikoli nisem imel kakih cudnih simptomov,pa je moja doza dve zvrhani zlicki (ca. 10 g) v “smutiju” (ca. 0,75 litra).