Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Macek se boji vsega

Macek se boji vsega

Imamo mačka star je 9 let je večinoma v hiši in boji se dobesedno vsega , tudi ven gre ima ograjen prostor in hiško zunaj v kateri je skrit vedno ko je zunaj.

Boji se zvokov od zunaj če se mimo pelje motor ali traktor je takoj pod posteljo če je okno samo na kip odprto, grozno se boji tudi sesalca , če gre ven in je zunaj veter spet ponori , ko pridejo obiski se skrije , na splošno ni maček za crkljat se drži bolj za sebe.

Tudi psov ne mara imamo tudi psa z katerim se tolerirata drugače pa ga maček ne mara se ga izogiba ,

Najbolj se počuti v hiši , okna zaprta pa tišina ne vem smo imeli že več mačk samo takšnega še pa ne.

Vsi mi pravijo da to ni normalno da bi mu mogli neke tablete za pomiritev vsaj sodelavka mi je rekla da je njej dal veterinar in je sedaj boljše.

Sonja, imaš lepo ime 🤗

Ga imate od malega in je tak ze ves cas ali ste ga dobili zdaj, ko je ze starejsi? V prvem primeru bi morali biti ze navajeni na njegov strah, v drugem se lahko stanje malo izboljsa, ko se navadi na vse nove zvoke. Ne rinite vanj, pustite mu, da se privadi. Nekateri strahovi se bodo zmanjsali, nekateri bodo ostali. Ne pitaj ga s kemijo.

Na prvi macek je zbezal v skrivalisce, ko je videl moske in bal se je otrok. Verjetno so bili prvi lastniki grobi do njega in otrokom pustili, da so prav tako grobi. En sorodnik je imel bolj donec glas in je bilo dovolj, da je slisal njegov pozdrav, ko je prisel na obisk in je ze letel v skrivalisce in ga ni bilo ven, dokler ni odsel.

Je torej možno, da mu je kdo kaj naredil?

Odgovor na objavo uporabnika
Kokoši anonimno, 25.06.2023 ob 18:13

Je torej možno, da mu je kdo kaj naredil?

To pa ne vem smo ga vzeli iz zavetišča pred 3 leti in od takrat je že tak , zdi se mi da bolj je starejši slabše je.

Sej tut ljudje nismo vsi enaki. Speejmite ga takega kot je in ne psihirajte ga, ne vsiljujte mu ljudi in živalske druzbe. Ce ste imeli vec mack, potem veste da imajo različen karakter. Nastimajte mu police na 2m višine, tam se bo pocutil varnega, nizki prostori jim ne dajejo obcutka varnosti. Zivi in pusti ziveti 🙂 cez cas pa se boste nasli na pol poti s tem vasim mackonarjem.

Izgleda se mu je res nekaj zgodilo in ima travme. Ugotavljam, da vecina mack iz zavetisc in najdencki, so travmaticni, zal…

Anonimno 4224, 26.06.2023 ob 00:39

Izgleda se mu je res nekaj zgodilo in ima travme. Ugotavljam, da vecina mack iz zavetisc in najdencki, so travmaticni, zal…

Ja, žal je  čedalje več psihopatologije, to pomeni, da se ljudje izživljajo, stroka ima pa zaradi psihopatske politike, ki podpira psihopatologijo zvezane roke. Je bila Leonida Zalokar zelo jasna, v članku na temo psihopatologije v Sloveniji.

Preberite knjigo Obkroženi s psihopati. Dejansko se gre le psihopatom samo za denar in oblast na truplih drugih in nikomur drugem.

sonja112, 25.06.2023 ob 15:30

Imamo mačka star je 9 let je večinoma v hiši in boji se dobesedno vsega , tudi ven gre ima ograjen prostor in hiško zunaj v kateri je skrit vedno ko je zunaj.

Boji se zvokov od zunaj če se mimo pelje motor ali traktor je takoj pod posteljo če je okno samo na kip odprto, grozno se boji tudi sesalca , če gre ven in je zunaj veter spet ponori , ko pridejo obiski se skrije , na splošno ni maček za crkljat se drži bolj za sebe.

Tudi psov ne mara imamo tudi psa z katerim se tolerirata drugače pa ga maček ne mara se ga izogiba ,

Najbolj se počuti v hiši , okna zaprta pa tišina ne vem smo imeli že več mačk samo takšnega še pa ne.

Vsi mi pravijo da to ni normalno da bi mu mogli neke tablete za pomiritev vsaj sodelavka mi je rekla da je njej dal veterinar in je sedaj boljše.

Imam jih 7 in vsi so plašni. Nimm jih od malega ampak sem celo mačjo družinico, mamo in mladičke, ki so imeli že ca 2.meseca rešila brezdomstva. Na našo ožjo družino so se navadili in se počutijo varne izključno samo v hiši, imamo jih 2.leti. Ko pridejo obiski se poskrijejo, pa tudi če so med obiskovalci otroki jim ne dovolim, da bi jih iskali in vznemirjali v njihovih skrivališčih. Imam jih rada točno takšne kakršni so, so pa nekateri od njih že postali naročni in crkljivi, drugi pa ne . Vse jih imamo enako radi in skrbimo, da so čim manj izpostavljeni stresom.

Mi smo dobili 2 taka pasemska mačka (ja, vem, sama se kriva, da se mi niso alarmi oglasili ko je vzreja vztrajala “tiho, šepetanje”). Bilo ju je strah dotikov, krožnik sem dala mizo in zooom pod kavč. 3 dni sem tepljala okoli njiju in sem rekla: tako ne moremo živeti! Vzela sem si 2 uri na dan ko sem v tišini ležala v njuni bližini, da sta se me navadila, ostalo gospodinjstvo je moralo funkcionirati normalno. Po 2 mesecih sta že laufala za sesalci in metlami, ker sta to imela za igračke. Edino crkljati se nista hotela (ampak spala pri meni, ko ju pobožal…. Špura stran). Zdaj sta 2 leti in končno prideta na kolena sedet, spat na glavo, head-bumpimg. Še pa zmeraj ne kot una “vaška” mačka ki smo ju dobili od sodelavke: odkar sta prišla sta attention-seeking-w*****, ne moreš, da ne laufata za tabo po celem dvorišču, nošenje, cartlanje ko že postane tečno…

Mački so različni. Samo z potrpežljivostjo, ljubeznijo, vztrajnostjo in dovolj skupnega časa se da. Če ti mačka zaupa, bo vse boljše! Ne rini v njega, naj on do tebe pride, ampak daj mu za njega varno možnost!

Seveda ga je vsega strah, če ni navajen zunanjega sveta. Praviš, da se boji zunanjih zvokov. Normalno, če nanje ni navajen.

Naš tudi ni maček za crkljanje, ampak ker je notranje-zunanji maček, je navajen vsega. Star 15 let, ima svoje fore, božat se ne pusti oz. zelo malo časa, pa še to, ko je njemu prav. Ker je kastriran, se ne potepa, gre ven, ampak pride hitro nazaj. Ni pa preplašen. Vaš je navajen notranjega bivanja, v zavetišču je bil navajen na drugačne zvoke oz. če so bili na samem skoraj na nobene. Jasno, da ga je strah vsega novega. Si predstavljam, če bi našega odpeljali nekam drugam, če bi se preselili npr. bi bil kar nekaj cajta čisto zmeden in prestrašen. Počasi ga navajajte na nove zvoke, čez čas se bo navadil, ne bo pa nikoli čisto sproščen, pač tak je.

Mučenje živali po blokih, če niso telesni invalidi, jim pa udari na psiho.

kolk ste se pa kaj ukvarjal z njim? a ste se kaj igrali? se tako prestrasen macek in nezaupljiv se vsaj pri igri sprosti. in tako se potem naredi vez med vama mocnejsa in vec zaupanja. imam jaz tudi macka ki sem ga nasla ob avtocesti sestradanega in sem ga odpeljala v zavetisce. tam je bil 14 dni potem sem ga vzela v svoj dom. isto prestrasen napsihiran.. so rekli naj ne pricakujem da bo narocni muc. no.. prvi dan sem ga osvojila do te mere da mi je dal prvega bucija. najprej je bezal potem se mu dala skatlo za gnezdo.. ujela sem ga vanjo in skatlo dala na posteljo. potem sem ga zacela drazit s palcko.. neverjetno odzval se je takoj.. igrala sva se kar nekaj casa tko se je prvic opogumil da gre jest. to je danes muc ki je sicer se vedno bolj anksiozne sorte.. hitro se kaj prestrasi ampak crklja se z mano vsako jutro zacne z igro… star je 10 let a karakter mladicka. res dusica od macka. neproblematicen nekonfliktnen in noro potrpezljiv. treba se je ukvarjat pa kdaj tur kaj prebrat o mackah. ne pa ga sam verzr v eno sobo in cakat da se on sam znajde. taki mucki so travmirani in zato rabjo vec ljubezni pozornosti in znanja. ampak nikoli ni prepozno. poskusite danes z igro. tudi ce ni odziva ne obupajte. ni se tolk star sam vcasih je treba najdet pravo igraco. igra je pa najboljsa antistres terapija. pa probajte se z feliwayem in prespricat njegova lezisca z macjo meto.

Anonimno 1476, 30.06.2023 ob 09:22

kolk ste se pa kaj ukvarjal z njim? a ste se kaj igrali? se tako prestrasen macek in nezaupljiv se vsaj pri igri sprosti. in tako se potem naredi vez med vama mocnejsa in vec zaupanja. imam jaz tudi macka ki sem ga nasla ob avtocesti sestradanega in sem ga odpeljala v zavetisce. tam je bil 14 dni potem sem ga vzela v svoj dom. isto prestrasen napsihiran.. so rekli naj ne pricakujem da bo narocni muc. no.. prvi dan sem ga osvojila do te mere da mi je dal prvega bucija. najprej je bezal potem se mu dala skatlo za gnezdo.. ujela sem ga vanjo in skatlo dala na posteljo. potem sem ga zacela drazit s palcko.. neverjetno odzval se je takoj.. igrala sva se kar nekaj casa tko se je prvic opogumil da gre jest. to je danes muc ki je sicer se vedno bolj anksiozne sorte.. hitro se kaj prestrasi ampak crklja se z mano vsako jutro zacne z igro… star je 10 let a karakter mladicka. res dusica od macka. neproblematicen nekonfliktnen in noro potrpezljiv. treba se je ukvarjat pa kdaj tur kaj prebrat o mackah. ne pa ga sam verzr v eno sobo in cakat da se on sam znajde. taki mucki so travmirani in zato rabjo vec ljubezni pozornosti in znanja. ampak nikoli ni prepozno. poskusite danes z igro. tudi ce ni odziva ne obupajte. ni se tolk star sam vcasih je treba najdet pravo igraco. igra je pa najboljsa antistres terapija. pa probajte se z feliwayem in prespricat njegova lezisca z macjo meto.

Igramo se z njim imamo tiste palčke z zvonci mu otroka tisto vrtita , se igra malo pa se naveliča in odide , ima žogico ki se sama kotali mu gre na živce se vleže na njo , še tisto ribo ko je se sama premikala sem kupila seveda se je bal tega , najraje ima pač svoj mir , se ravno vidi da mu ni ko kdo v njega dreza .

Ne tablete ampak cbd smolo s polnim spektrom. Lahko jo uđivajo otroci in živali ker je popolnom naravna.

Ne bodite debilni, pustite ga na miru. Ne ga drogirat. Sploh se večina mačk boji sesalca.
    Njej al mačku

Nova 658, to ne drži. Po moji statistiki se jih sesalca boji 25 posto.

Moja statistika sloni na naših 2h mačkah. 1., ki je minila po 19.7 letih, je šla takrat ko se je sesalo, pač stran, ne vsa panična, pač normalno odšla. 50/50 recmo, kar se tiče strahu, pomoje bl moteč zvok, ne dejanska panika, lahko bi reku že 66/34 v prid mačke…

2gi, zdejšni mački pa dlako posesam celo s hobby industrijskim sesalnikom, a ne gre stran…še celo s tačko beza po cevi…..100/0 (v prid mačke).

Statisika laže, al mam pa jz neke “specialne” mačke.

No, na dveh osebkih delat statistiko…

Nasa je stara 5 let in je tudi zelo samosvoja. Ne carta se rada in ima rada samo določen krog ljudi. Najraje ima tiste ki jo pustijo pri miru sicer renči in da vedet da si tečen. Ponoči pa skoraj vedno pride k meni in spi na meni ter čaka da ji zjutraj dam jesti. Je pa izredno glasna v mijavkanju. Ne moreš je kam zapret ker je preglasna da bi jo preslišal hkrati pa vztraja ko kaj želi kot npr. Pusti me ven, odpri mi okno, jesti mi daj…. Je res posebna

Na youtube si malo poglej simon galaxy epizode. Tip rešuje psihološke  težave mačk in nauči lastnike kako se spopadati s takšnimi težavami.

New Report

Close