mačje bolhe na človeku
Če je podgana, pa podgana, če je golob pa golob, če je kura pa kura, glavno, da se bolezni prenašajo. Bolezni in notranji zajedalci istočasno, ki naj bi povzročali tudi AVTIZEM, rak itn.
…naslov, ljubljenčkov, ptičjim govnom, nad katerimi nimamo nadzora in se prosto valjajo povsod, smo ga najebali kot žuti.
Zaradi naše strašne ljubezni do živali!
Vse lapo in prav, vendar nimamo pojma, kako bi jih imeli na varen in za vse znosen način!
Predvsem zdrav za vse.
Če so bolhe na mačku, so zagotovo tudi v stanovanju. Sem že prej napisala, da jih je na živali samo nekje 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, vse ostalo pa v okolici, kjer se žival zadržuje. Ali ti mačko božaš ali ne, ne igra nobene vloge. Tudi to ali bo šla na posteljo ali ne pred prvo ampulo ne, ker se moraš znebiti v prvi vrsti bolh, ličink in jajčec, ki so v stanovanju. Mačka kot taka je itak zaščitena z ampulo, tista bolha, ki jo bo ugriznila bo poginila, ostalo pa lepo nadaljuje svoj razvojni krog. In tega moraš prekinit, saj ena sama prinešena oplojena bolha znese cca 500 jajčec. Brez hrane pa itak lahko preživijo cca 2 leti. Grizejo pa vse, tudi ljudi. So pa črne, malo si poguglaj.
Ampule bolham preprečujejo, da bi se razmnoževale, jih pa ne ubije. Umrejo normalno, ko se izteče njihov čas.
Zato se zadeva z ampulo po treh mesecih ponovi. Da bodo naravno umrle tudi ta mlade, po kmečko povedano.
Če jih maček nikjer več ne stakne in smo stanovanje dobro razkužili, jih ni več.
Če smo ga še razglistali, bo zdrav, če ne, ga bo ob prvi priložnosti pohopsala nova bolha in nov zajedalec. Vmes pa je dovzeten za vse mačje smrtne bolezni, ki razsajajo in mački množično umirajo.
Čeprav zanje skrbimo bolj kot zase.
Notranji zajedalci so povsod in zraven tega smo nehote ogroženi tudi vsi mi.
Je pa ena trakulja, ki se širi preko bolh. ličinka od bolh poje jajčece od te trakulje, potem se vmesni stadij razvije v bolhi, potem pa bolha skače po mački in se mačka grize in pogoltne okuženo bolho, potem se pa v mački razvije odrasla trakulja in potem njene odrivke v mačjem blatu spet nvoe bolhe papcajo in tako naprej.
Širi se to z goltanjem okuženih bolh.
Hvala za vse nasvete.
Maček je danes dobil še enne frontline. Stanovanje sem pa celo popoldne čistila. Vse sem presesala najprej z navadnim in nato še s parnim sesalcem/čistilcem (jogi, sedežno, preprogo v dnevni, okrasne blazine). Jogi sem tudi našpricala z biokilom. Prebrisala sem posteljo,omare… oprala sem posteljnino, odeje s sedežne, mačkove odeje in kopalniške preproge. Upam, da bo ok. Bom pa za vikend še enkrat ponovila.
Sem pa prej uspela ujeti eno bolho na mačkovi glavi. Vsaj mislim da je bolha, je zelo hitro lezla, spredaj je bila bolj svetla, zadaj pa črna,velika ene 3 ali 4 mm. Drugače je imel na glavi še ene tri črne pikice iztrebkov, kar sem mu očistila. Upam, da se bomo rešili tega.
Ne, pač pa s krvjo. Bolha se okuži s krvjo, ki jo pije, enako, kot klop, komar in ko nam sesa kri, nas okuži.
Zajedalce, njihove ličinke, pa lahko tudi vdihnemo, pojemo zaradi ukužene hrane ali preslabim umivanjem rok.
Niso včasih brez vzroka belili z apnom in stranišča na štrbunk posipali z njim.
Tla so tedensko ribali, na roke in sproti razkuževali z milom, verjetno boraksom, sploh med špranjami talnih desk, da se niso zalegle bolhe stenice ščurki in ostala golazen.
Vse obleke pa poleti odnesli na sonce in zrak.
Danes trohnimo v spalnih naseljih. Razen balkona, ni drugega ustreznega prostora za to, ker imamo povsod v večini okolice iztrebke, ki jim nismo kos.
Tisti, ki se šopirijo zaradi cigaretnega dima, na to nevarnost še pomislili niso.
Kot ne pomislimo, ko s sesanjem v stanovanjih dvigamo te ličinke in jajčeca v zrak, da jih zopet uspešno razpršimo okrog. Ponovno vdihavamo ali zaužijemo.
Parni čistilnik je tu zlata vreden.
In klinčki, ter pelin, ki jih pomori.
a ja? Blato?
Zakaj pa je potem treba prat zelenjavo in sadje? Najbolje jih dat namočit za pol ure v sodo bikarbono. Tiste, za katere sumimo, da nas lahko okužijo.
Ličinke zajedalcev so tudi na njih.
Meso je nevarno surovo in sušeno. Suši, krvav stejk in nekuhane sušene mesnine.
Ko je dobro prepečeno ali kuhano, ta golazen pocrka.
Saj vem, da ni dobro prepogosto. Danes je rekel veterinar naj kar dam še eno, potem pa mir.
Kakšna pa je razlika potem, če bi bila uš? Se jih kako drugače rešiš pri mačku? Sem ga celega sedaj še pregledala,prebožala,ampak nisem našla nobene zaenkrat. Res pa ima daljšo in gosto dlako. Bomo videli jutri.
naš maček sploh ni imel bolh … ampak ko smo ga dali vstran, so se bolhe pojavile po mojih belih zoknih, pikica pri pikici, ubijala sem jih, špricala z biokilom, nič ni pomagalo… na koncu en prašek posipala po celem stanovanju, se odselila in potem čez 2 dni posesala in je bil mir
kako se prašku reče, sem pozabla
Najprej resno razmisli o zamenjavi veterinarja. Ker če se mu zdi dolgotrajno predoziranje s Strongholdom tako OK, da ti svetuje še eno ampulo za povrh…
Glede uši – te se pojavijo ponavadi ali pri zelo starih živalih ali pa pri tistih, ki imajo popolnoma sesut imunski sistem. Kar ne bi bilo čudno glede na to, kakšne doze maček dobiva…
a ja? Blato?
Zakaj pa je potem treba prat zelenjavo in sadje? Najbolje jih dat namočit za pol ure v sodo bikarbono. Tiste, za katere sumimo, da nas lahko okužijo.
Ličinke zajedalcev so tudi na njih.
Meso je nevarno surovo in sušeno. Suši, krvav stejk in nekuhane sušene mesnine.
Ko je dobro prepečeno ali kuhano, ta golazen pocrka.
[/quote]
Ja, blato. Zakaj je treba prat zelenjavo in sadje? Ker je na njem lahko blato mesojedcev (in s tem jajčeca najbolj nevarnih zajedalcev) V glavnem zato.
Ja, blato. Zakaj je treba prat zelenjavo in sadje? Ker je na njem lahko blato mesojedcev (in s tem jajčeca najbolj nevarnih zajedalcev) V glavnem zato.
[/quote]
Hja, problem je tudi v tem, ko si ljudje ne umivajo rok in potem se začaran krog glistavosti nadaljuje in širi.. To je velik problem, nehigiena rok, žal.