Mačji pesek in mačja trava
Imamo še mlado mucko, zato nam par stavri ni jasnih. V trgovini smo kupili mačji pesek in tam so nam rekli, da je tak, da se samo pobira drekce ven in samo dosipa zraven. Zdaj ga imamo 18 dni, pa se meni zdi, da smrdi. Kako to delate ostali – ali ga čisto zamenjate po določenem času ali je kak tak, da se ga res samo dosipa zraven in ne smrdi. Lepo prosim, če še poveste, kateri pesek imate in kako z njim ravnate.
Ker je muca samo noter, smo ji posejali mačjo travo – zdaj je v parih dneh močno zagnala – kaj naj zdaj z njo?
Na koliko časa strižete mačkam kremplje? Ali to pri usnjenih kavčih sploh kaj pomaga – meni se zdi, da je še vedno zelo ostro.
Mi imamo pesek iz Lidla, vsak dan poberemo ven kakce in grudice, enkrat na teden popolnoma zamenjamo in tudi operemo wc. Če je poleti kdaj zelo vroče, tudi dvakrat, da ne smrdi.
Hrana iz trgovin za male živali, da je kakovostna.
Za praskanje na praskalnik nimam nasveta, naša muca ga je sama vzljubila. Lahko pa muci kdaj mečete kakšen mehek trakec tam okoli, da se bo igrala ob in na praskalniku in mogoče pogruntala.
Kremplji so pa ostri, sicer strižemo s pravimi škarjicami, ampak v kavču puščajo lunjice tam, kjer se muca zažene. Mi imamo čez prevleke, čeprav mi to načeloma ni všeč. Če ima kdo drugo rešitev, naj le pove!
Točno to, banjico dam na tla in muca hodi jest to travo. Na začetku ji ni šlo in je več trave s koreninami vred ven potegnila kot pojedla, zdaj pa že obvlada. Prsti nič ne brska, oz. pri nas ni prsti, ker kupim travo, ki je že v kalilni plastični posodici v nekem hranilnem konglomeratu.
Torej posodo odprem, pol vsebine pretresem v banjico, zalijem, čakam par dni da zraste. Vmes parkrat zalijem. Ko zraste, dam muci in tudi takrat neham zalivat. Zdrži kakšen teden. Ko se bliža konec, dam kalit preostalo travo iz prve posodice, da je že velika, ko je stara trava že uvenela.
Sem pa za ta sistem js tudi porabila, da sem pogruntala, kako ravnat ekonomično pa da bo muci ok pa to. . Sej bo!
poskusi Zverlit:
www.macje-sanje.si
jaz uporabljam kristalčke in so meni veliko bolše od peska..pobiram ven samo kakce, urin se resorbira v kriostalček, smrdi nič! meni se je tudi zdelo že po 1 tednu da pesek zaudarja, čeprav sem redno čistila in dosipavala…prakslanik pa je tudi naša sama našla, ker smo se večkrat igrali z perotom, tako da je skakala za njim po praskalniku…
No takole! Zlo sem vesela, ker sem končno pogruntala kako nardit da ne smrdi iz skreta. Okej nebom rekla da nč ne smrdi seveda smrdi, skos bo smrdel karkol boš nardila. Ampak intenzivnost vonja se je iz številke 10 preselila na številko 1,5 .Čeprov če boš vsak dan pucala, pa res nima kej smrdet, če pa že bo smrdel bo smrdel…. PO STELJI! moja pogruntavščina in sm jo zlo vesela, ker sm jest bl taka da se ne spomnem vsak dan skreta pucat. Če že smrdi, smrdi po stelji, oziroma, ne smrdi ampak ima pač samo vonj po stelji. Najprej nasujem pesek z vonjem pudra, tak fini pesek, potem pa kupim še steljo in povrhu nasujem še steljo. Odlična kombinacija! Poskusi pa povej baj;)