Mačji praskalniki, cene previsoke?
Praskalnik/drevo naj bo čim višje. Mačke so rade visoko. In ne 250 ni normalna cena za majhen praskalnik. Kupi nekaj močnega, ne nekaj kar se bo podrlo v pol leta. Poglej na zoohit.
https://www.zoohit.si/shop/macke/macja_drevesa_in_praskalni_stolpi
joooj samo zoohita ne priporocat … paketi pridejo uniceni, roba prav tako. jaz sem kupil tega lansko leto, 2 konkretni macki in je stabilen, debeli stebri https://petexpress.si/products/praskalnik-beige-141-x-70-x-41
ta povezava deluje, mislim da je to ena tuja trgovina, dostava v 3 dneh https://petexpress.si/products/praskalnik-beige-141-x-70-x-41-x?_pos=5&_sid=70de6fe1d&_ss=r
Bohemian_answear, 19.02.2023 ob 10:30
joooj samo zoohita ne priporocat … paketi pridejo uniceni, roba prav tako. jaz sem kupil tega lansko leto, 2 konkretni macki in je stabilen, debeli stebri https://petexpress.si/products/praskalnik-beige-141-x-70-x-41
Vse za živali že leta tam kupujem (zaradi izbire in cen) in še nikoli ni nič prišlo uničeno.
Bodi pametna in v MR.PETU razen peska Sanicat Professioal ne kupuj nikloi ničesar! Imajo vse same najdražje znamke, ki zdaleč niso kvalitetne kot srednje drage znamke v spletni trgovini ZOOHIT ! (nakup nad 39 eur je brez potnine in pride v 4 dneh na dom). Tako da premisli o tem, najoljša trgovina ZOOHIT ever, razvejana prkeo cele Evrope in oskrbuje 2 trga – zahodnega – Francijo, Nemčijo, Avstrijo in vzhodnega – Poljsko, Slovaško, Slovenijo, Hrvaško.
Glej praskalnike, k jih imajo na ZOOHITU vedno v akcijah, saj je velikanski trg in si to lahko privoščijo :
Malo je problem tu edino iskalnik ) Drsiš preko Mačke in se dotakneš Mačja drevesa in praskalniki evo :
https://www.zoohit.si/shop/macke/macja_drevesa_in_praskalni_stolpi
Primer mali praskalnik Orchid S, preberi, kaj vse ima, naravni materiali in OEKOTEX in poskrbljeno za varnost, da se mačka ne zastrupi ali zaduši :
Z najdražjimi znamkami imam v mislih na predrago hrano v MR.PETU, ki nikakor ne ustreza potrebam mačk in jim sčasoma uničuje organe, HILL in ROYAL CANIN – namreč večkrat videno, vse mačke ki tako drago žrejo, imajo z leti bolezni srca, astmo, so počasne, zaspane, sladkorno in ne vem kaj vse!
Pa da bi bilo bolje, če bi mačko hranil samo z ostanki hrane in 120 g suhega navadnega Whiskasa ali Friskasa dnevno in da ima vsak dan gibanje in velikočiste vode vedno na razpolago ! Pa bi ohranila zdravje. Ne pa ROYAL, HILL in vse to drago na račun nekdanje slave, ko so bili prvi na tržišču.
Mi za hrano mačk kupujemo v ZOOHITU od veterinarjev svetovan poceni FELIX , ker ima naša mačka astmo, avtoimunsko je slaba, na svet si je to revica prinesla, RTG pljuč je slab, polno je senc od sluzi in mora jesti čimveč ZAJCA, ki ji lajša simptome, da lahko nori in se lovi in igra :
https://www.zoohit.si/search/results?q=FELIX&f=type_food%3DMokra%20hrana&layout=list
zajec je v mesnem izboru :
Za SUHO HRANO pa jim kupujemo PURINA ONE, ki stane v akciah max 5 eur/kg in se glede na kvaliteto hrane najbolj splača, imajo zdrave zobe :
Vsa dan naše mačke dobijo 1 x dnevno po 1 do 2 vrečici FELIX in vedno imajo suho hrano nastavljeno in vodo. i ne pade na pamet kupvati v dragih slovenskih trgovinah. Tudi druge spletne trgovine , vse razen ZOOHITa imajo zaradi manjšega trga dražje cene.
Kako lahko to rečeš, da pride iz ZOOHITA vse uničeno? Tudi mi tako prešnji komentator, že 7 let kupujemo na ZOOHITU in nimamo takih težav. Edino 1 x pred 3 leti za nov leto ob nakupu darilc za naše in brezdomne mačke, ko je verjetno kak utrujen ali pijan študentski delavec med prazniki k nežnim igračkam zpakiral 10 kilski pesek in je 2 igrački stisnilo. Poslikali smo, DPD je prav tako poslikal v Mariboru, ki je že ob prevozu ugotovil napako izdelka in so mi v 1 tednu po slikici in pritožbi vrnili denar, sploh ni bilo težav! Ampak, ugotovili so, da je ZOOHIT napačno zaparkiral in da je DPD pri prevozu sam uničil vsebino, kar se je zgodilo zaradi pakiranja izdelkov.
Še en dogodek v samem začetku kupovanja prek spleta pri ZOOHITU povem. Ko sem prvo leto kupovanja pri njih kupila zelo dragi HILL, našim mačkam n odgovarjal, saj so po njem srepo bolščale vame direkt v oči in se prenehale igrati, bile so oprezne in nasilne. In njihove očke pa so bile črne, temne, brez veselja, mrtve in nevarne, vsi smo se bali mačk. Ne niso se igrale. Jokala sem, padla sem v hudo depresijo, kaj se je to zgodilo, da me doma ogrožajo prej prijetne mile igrive mačke. Iz vreče s Hillom in Rojalom se je odvijal ven neznosen ven po ledvicah in po hudi ledvični bolezni, občutek trpljenja iz tiste vreče!
In moji domači in tudi sosedje so ugotovili, da so naše mačke take zaradi tega HILLA, ker ima primešane neke kemične snovi morda, ki niso primerne in žival po njih psihiično trpi in spremni osebnost.
Klicala sem v MUNCHEN v glavno pisarno in se pritoževala in jokala, takšen šok je bil, v polomljeni nemščini, da je to nevarna hrana in da me moje muce ne poznajo več. Malo so se mi smejali, malo pa tolažili. Zahtevali so sliko paketa in serijo te vreče, povedala sem ji da je smrdela do neba , po po smrti kljub primernemu dolgemu datumu veljavnosti in ali je notri morda eenegija teh ubohi trpinčenih, na islamski način po halalu v muslimanskih klavnicah na živo ubitih živalih brez anestezije? ! Javila sem tudi na POLJSKO V NJIHOVO TAJNIŠTVO, kjer so me usmerili na nemško pisarno.
Najprej so v nemški pisarni in v skladišču hoteli, da jim vrnem to vrečo tja nazaj dol, da gre ta serija v preiskavo, kar bi lahk bil edini vzrok za spremembo mačje osebnosti, saj spolni hormoni nikakor ne ustrezajo kastrirani muci in je zgrožena in prestrašena.
Potem pa sem dobila naenkrat ugodno rešitev, da naj te vreče zavržem v smeti in jh naj nikamor ne pošiljam k njm nazaj in takoj dobila vrnjenih na TRR vseh 60 eur !
Od takrat sem začutla zaupanje in postala pri ZOOHITU njihova zvesta stranka in na veliko kupujem in sem še vedno deležna vedno večjih ugodnosti, akcij in popustov, vse s pridom koristim še danes! Zakaj bi v Sloveniji kupovala Felix po 6 eur/kg, če ga ta v večjem pakiranju v 4 okusih dobim po 3,8 eura in ne plačam poštnine Eanko velja pri Purini, ki je v Leclercu po 5,5 ali 6 eur po kg, na ZOOHITU pa 4,5 eur /kg )
imamo zdrave mačke in ne zapravimo preveč, 19.02.2023 ob 11:16
Primer mali praskalnik Orchid S, preberi, kaj vse ima, naravni materiali in OEKOTEX in poskrbljeno za varnost, da se mačka ne zastrupi ali zaduši :
Z najdražjimi znamkami imam v mislih na predrago hrano v MR.PETU, ki nikakor ne ustreza potrebam mačk in jim sčasoma uničuje organe, HILL in ROYAL CANIN – namreč večkrat videno, vse mačke ki tako drago žrejo, imajo z leti bolezni srca, astmo, so počasne, zaspane, sladkorno in ne vem kaj vse!
Pa da bi bilo bolje, če bi mačko hranil samo z ostanki hrane in 120 g suhega navadnega Whiskasa ali Friskasa dnevno in da ima vsak dan gibanje in velikočiste vode vedno na razpolago ! Pa bi ohranila zdravje. Ne pa ROYAL, HILL in vse to drago na račun nekdanje slave, ko so bili prvi na tržišču.
Mi za hrano mačk kupujemo v ZOOHITU od veterinarjev svetovan poceni FELIX , ker ima naša mačka astmo, avtoimunsko je slaba, na svet si je to revica prinesla, RTG pljuč je slab, polno je senc od sluzi in mora jesti čimveč ZAJCA, ki ji lajša simptome, da lahko nori in se lovi in igra :
https://www.zoohit.si/search/results?q=FELIX&f=type_food%3DMokra%20hrana&layout=list
zajec je v mesnem izboru :
Za SUHO HRANO pa jim kupujemo PURINA ONE, ki stane v akciah max 5 eur/kg in se glede na kvaliteto hrane najbolj splača, imajo zdrave zobe :
Vsa dan naše mačke dobijo 1 x dnevno po 1 do 2 vrečici FELIX in vedno imajo suho hrano nastavljeno in vodo. i ne pade na pamet kupvati v dragih slovenskih trgovinah. Tudi druge spletne trgovine , vse razen ZOOHITa imajo zaradi manjšega trga dražje cene.
Vse od hrane, kar si naštela, je isti pofl kot RC, Hills in podobno.
Če že govorimo o neki kvaliteti pri ind. pripravljeni hrani, je to hrana, ki ne vsebuje žitaric. Mačke namreč niso kokoši.
aja he, 19.02.2023 ob 12:03
Vse od hrane, kar si naštela, je isti pofl kot RC, Hills in podobno.
Če že govorimo o neki kvaliteti pri ind. pripravljeni hrani, je to hrana, ki ne vsebuje žitaric. Mačke namreč niso kokoši.
In nasa macka ima skoraj raje kruh kot meso, kaj pa zdaj?
Se strinjam drugace, da so macke mesojede zivali in da Felix ni ravno kvaliteta od hrane, ampak kaj naj z macko, ko krade kruh?
imamo tega, 19.02.2023 ob 12:08
In nasa macka ima skoraj raje kruh kot meso, kaj pa zdaj?
Se strinjam drugace, da so macke mesojede zivali in da Felix ni ravno kvaliteta od hrane, ampak kaj naj z macko, ko krade kruh?
A otroku, ki bi jedel samo “nagce in pomfri” tudi samo to serviraš?
Če mačka kdaj pa kdaj dobi malo kruha, če ga ima že tako zelo rada, ne bo katastrofe. Če pa leta in leta v svoji redni prehrani dobiva večinoma koruzo in pšenico, bo pa lahko kmalu katastrofa. In zanimivo, ko se to zgodi, pa ni nobene težave več imeti jo na dragi dietni prehrani? Se to res splača, sploh če gledamo poleg stroška na dobrobit živali? Pa ne pravim, da je zdaj vsako reklamirano stvar potrebno kupiti ne glede na ceno. Daleč od tega. Mokra kvalitetna hrana na primer je čisto precenjena in metanje denarja stran. Veliko ceneje lahko kvaliteten obrok priskrbimo sami. Slabši kosi mesa, po možnosti v akciji, nekaj drobovine bo veliko boljša izbira kot nekaj gramska vrečka, v kateri je več kot polovica vode. Briketi pa pač brez žit, kupiš večje pakiranje, ker pride ceneje, pa je zadeva rešena.
Tudi nasa macka ima za praskat krajsi debel ploh, ki je naslonjen v enem kotu. Se nikoli ni padel na tla, ceprav je tam ze leta. Ko pride v hiso, tece najprej popraskat svoj ploh, potem se malo dirka po hisi in je presrecna. Zunaj ima na tleh daljse vecje poleno, ki je tudi v redni uporabi.
Glede spanja se prestavlja. Zdaj ze nekaj casa spi na kavcu na majhnem, a debelem kovtrcku, narejenem doma iz ciste volne. V njem je kot v gnezdu in ji je strasno vsec.