Mačka lula po stanovanju – obstaja kak NARAVEN preparat za preprečevanje?
najprej se prepričaj, 15.11.2024 ob 14:44
@Kopalnjcs Niti enega, ki ima mačke, ne poznam, da bi z živaljo ravnal tako, kot ste napisali. Če bi ga, bi ga nemudoma prijavila. Zakaj sploh imajo živali? Uživajo v zanemarjanju in mučenju le-teh? In vam se to zdi normalno?
Tudi mi tako delamo.. In kaj ji manjka v kopalnici? Oziroma nasa ima na voljo se hodnik zraven.. In kaj bi imela od tega, da sama tava po celi hisi.. V bistvu ji je prav vsec, drugace je nervozna ce ima prevec prostora na voljo, ko je sama. V bistvu je tako, ce jo pozabimo dati v kopalnico, ko pridemo domov, je vedno tam, sama gre tja.. ima svoj prostor in caka, spi itd..
Popol, 15.11.2024 ob 23:35
Tudi mi tako delamo.. In kaj ji manjka v kopalnici? Oziroma nasa ima na voljo se hodnik zraven.. In kaj bi imela od tega, da sama tava po celi hisi.. V bistvu ji je prav vsec, drugace je nervozna ce ima prevec prostora na voljo, ko je sama. V bistvu je tako, ce jo pozabimo dati v kopalnico, ko pridemo domov, je vedno tam, sama gre tja.. ima svoj prostor in caka, spi itd..
Mah ja, isto pri nas.. Ima drugace vse udobje, cez dan je tudi na terasi, pri mojih starsih ko smo na obisku, je zunaj, ko pa smo mi v sluzbi, je pac omejena na en prostor. Od vsega zacetka je nismo puscali, da ko je sama, hodi po celi hisi..In nimam obcutka, da je prikrajsana ali da delamo slabo z njo. Je zadovoljna in zdrava. Nic trmasta.
ula–, 15.11.2024 ob 23:45
Živo bitje se na vse navadi. Živali, ki so vse življenje v kletki se tudi bojijo iti ven. Ljudje, ki so vse življenje v zaporu, nočejo ven, ko po 30 letih odslužijo kazen. Lahko pa rečeš, kaj pa jim manjka, če ostanejo not.
Seveda si nehala odgovarjat, če se pa je izkazalo, da si vse narobe razumela. In da nisem izbrskal eno žensko v 20 letni zgodovini MON-a. Ampak ti je bilo VELIKOKRAT omenjeno, da imaš RAVNO TE DNI AKTUALNO TEMO s par tisoč ogledi. Jasno da na Starševskem čveku. Kjer je veliko takšnih žensk omenjenih.
V zgodovini MON-a pa je bilo takih žensk nešteto z YRAM na čelu.
Toliko o temu kako pogosto je to.
VIDIŠ KAKŠEN GLUP DEBIL SI IZPADLA. Popolnoma NEKREDIBILEN. Stara prasica, ki nima pojma o mladih.
Daj povej kakšno kurbo in PRASICO si imela za mamo, da je tak izrodek kot si ti rodila?
Je že dolgo kar smo imeli mačke ampak spomin na vonj je še živ ;-). Po mojih izkušnjah je bilo pri vseh mucah ki smo jih imeli kar podobno..ko se je enkrat polulala v stanovanju smo se vonja težko znebili in ona/on je imel ta prostor ali seveda več njih označenih za wc in je kljub čiščenju ponovil “vajo”. Sem pa našla eko rešitev..in je delovala. Po čiščenju sem prostor kjer se je muc polulal natrla z lupino pomaranče..ni variante da bi šel sploh blizu. To jim res ni prijeten vonj. Soseda je imela težavo da so ji okoliški muci hodili lulat in kakat na pesek pod balkonom..je poskusila vse spreje, šele ko je nekaj časa odlagala tam lupine citrusov je bil mir za vedno..so se odvadilil. Smo pa doma potem prakticirali tako, da je imel muc izhod ven kadar mu je bila volja..loputka na vratih..najprej smo ga sami dajali ven na par uric…pa ko smo videli da je opravil svoje smo ga vzeli nazaj notri…potem ko se je navadil je lepo sam šel ven ko je moral lulati..notri nismo imeli sploh maĉjega wc-ja..to je bilo pa sploh najbolj praktično..
Sicer pa kot so omenjali predhodniki, tudi obisk veterinarja in kak urin test ne bo odveč.
mačjeljubka, 14.11.2024 ob 19:27
Odrasla mačka lula po stanovanju – po posteljah, po pasji blazini, po kavču …
Je zdrava, vem, da je jezna, kadar kam gremo oziroma zdaj, ko sta otroka zaradi študija čez teden odsotna, je še huje. Naj povem, da je zanjo, kadar nas ni, vedno poskrbljeno – zanjo skrbita moja starša, a to ji ni dovolj.
Enostavno ne vemo več, kaj storiti, ker je zadeva vedno slabša. Samo vsi gremo kdaj na kako potovanje, otroci tudi pač morajo na študij. Z možem imava zelo ugoden delavnik, tako da ima še vedno ogromno pozornosti, je res ljubljena in scrkljana, a očitno ji to ni dovolj.
Meša se mi od pranja posteljnine, čiščenja jogijev, kavča. Kljub vsemu čiščenju, se mi zdi, da zadevi nisva kos in da imamo že vse od mačjega urina. Spremeniti ne moremo nič – 3x na leto pač gremo na dopust, otroka tudi zaradi mačka ne bosta doma … bolj kot jo crkljamo, je tudi ne moremo …
Kaj lahko storimo? Te zdaj pa že res “svinjarije” se ne da več prenašati. Imamo jo res radi in bi res zadevo nekako rešili, samo – kako?
Obstaja kak naraven – res naraven sprej proti lulanju, ker nam nočem šricati po posteljah in kavčih neke kemije? Hvaležna bom za vsak nasvet.