Najdi forum

madagaskar

ima kdo kaj izkušenj z madagaskarjem. kaj je najbolj zanimivo, koliko je drago in podobno

lp bojan

nisem še bila, vendar si iščem karto za avgust za 3 tedne; cene kart so zasoljene, direkten let je najcenejši okoli 1000eurov+taksa….pa me zanima, kje si oz. boš ti kupil karto oz. kdaj potuješ? jaz gledam zdaj variante z Emirati prek Dubaja in Mauriciusa, pa prek Nairobija, skratka vse možnosti…septembra se bodo cene spustile…..kar se pa Madagaskarja tiče-kolegica je bila tam aprila in pravi, da je to raj na zemlji, čas se ustavi, za njih ne obstaja, Z obala je baje še vedno opustošena od ciklona, na V obali je baje najlepše na otočku Nosy Boraha, Nosy Be na S pa je poln turistov in boljših hotelov; razdalje med mesti in obalami so ogromne, potuje se zelo počasi, zato moraš imeti čas in potrplenje, domačini so zelo prijazni; kolegica je potovala sama – od glavnega mesta proti Morondavi, vmes so bili še spusti po rekah, pa trekingi,..pravi da je za avto z voznikom plačala 10 Eurov na dan, v treh tednih ji ni več uspelo priti na V obalo, samo še nazaj do letališča, zapravila je še dodatnih 150.000sit – vendar ni nič šparala in je imela svoje vodnike po gorah… baje je cel otok edinstven – na sredi je planota nekje 2800m visoka, proti V je deževni gozd, ocean ima kar precejšnjo moč in dostikrat močno buta ob obalo…..skratka srečno in lp

mi smo bili oktobra na madagascarju

karta zagreb-paris-mauritius -madagascar- paris – zagreb je bila 290.000 – 15% (nekaj takega), če si mlajsi od 25 let ( prek STA-ja). Brez postanka na mautiriusu (kjer smo bili en teden) pa bi bila res okoli 1000 eurov. Karto smo pa pol leta prej rezervirali, ker je zelo malo letov tja dol…

Prenočišča in hrana je poceni, edino za prevoze zmečeš nekaj denarja.. Mi smo naredili se en interni let ( iz toliare nazaj v glavno mesto -> cena mislim da je bila 150 eurov). Obvezno moraš it z vlakom iz Fianarantsoe na vzodno obalo -> res super dozivetje.

aja, pa splaca se imeti samo studentsko izkaznico, ker so vstopi v nacionalne parke precej cenejsi..

Francoska letalska družba Corsair (nekaj istega kot Condor) ima tja dol do Madagaskarja sorazmerno poceni lete, okoli 800 eurov (takse že vključene), če rezerviraš dovolj zgodaj. Karte se rezervira preko interneta.

http://www.corsair.fr

New Report

Close