Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek madež od borovnic

madež od borovnic

Pozdravljeni!

Vprašala bi, kako odstraniti madež od borovnic s tkanine.

Hvala za odgovor, lep poletni pozdrav.

Bio shout, podrgnes operes in ni ga vec. Preverjeno.

Točntko!!!

Kje ga lahko kupiš? Odstranjuje tudi druge madeže od sadja (že stare)?

V Mercatorju, Sparu ga sigurno imajo. Stane pa okoli 350 sit (bela plastenka z oranžnim pokrovčkom).
Od borovnic sem spravila dol tudi ze opran madež, z drugimi zapranimi madeži pa nimam izkušenj (bo povedala katera druga)

Polijem z Vanishem, čez pet minut fleka ni več. Potem samo še vržem v stroj in operem. Tako spravim stran tudi par dni stare madeže.

Oh sem že probala z Vanishem, pa z Astonishem, namakala čez celo noč, drgnila na roke-pa nič. Večina madežev je še na svojih mestih. So pa predvsem od sadja in zelenjave.

Opereš kot ponavadi (mogoče poskusiš z Vanishom), vzameš tekstilne svinčnike in čez madež nekaj narišeš (če je punčka kakšno rožico, če je fant avto ali raketo,…).

Zelo dobro deluje!

Ce gre za bele stari sigurno vse stare sadne madeže spraviš dol z Domestosom (tisti, ki uniči vse bakterije). Na zalost na barvastih ne dela, ker požre tudi barvo :-))).

Zanimivo, sama sem se full sekirala, ker mi je tamala popackala talepe hlače z borovnicami, preklicala vse ženske, kaj naj naredim, ker nisem imela doma nobenega ´odstranjevalca madežev´. Znašla sem se po svoje in samo pomazala vse fleke s Prilom za posodo, dala prat na 60 stopinj in je šlo vse ven. Malo bolj komplicirane pa so banane, tudi lubenica. Pri slednji pa sem že imela Bio shout.

Tajna30

ne rabiš nobene kemikalije, potresi gor citronko, vsake toliko malo zmoči in podrgni, zanesljivo spraviš ven! mogoče z malo več truda, zato pa porabiš malo manj kemije (in posvinjaš malo manj pitne vode)

Pred prvim pranjem citronka in mrzla voda da zdrgneš madež in pustiš kako uro. Potem normalno opereš.

Pe ne mislt, da citronka ni čista kemija!

že mogoče, ampak ne tako nasilna kot vsa tista čistila!

New Report

Close