madezi
Vse majice in hlace iz vrtca so popackane (vecinoma od hrane, ker smo se v jaslih; najhuje je s sadnimi madezi) in madezi ne gredo ven z navadnim Vanishem. Zadnjic ste pisale o Vanish Oxi in Prewash od Amway-a, pa me zanimajo vase izkusnje ali gredo s tem res madezi ven. Kaj je bolje Vanish Oxi ali Prewash? In se kje se dobi prewash in kaksna je cena.
Po mojih izkušnjah je najboljša (vendar še vedno ne čudežna) kombinacija obeh.
Jaz s Prewashom našpricam madeže takoj, ko majico ali hlače slečemo (ne glede na to, kdaj bom prala), Vanish pa dodam k prašku.
Cena Prewasha je kar visoka – za 400 ml plastenko hočejo 2.212,00 SIT. Če poznaš kakšnega prodajalca Amwaya se kar zmeni z njim, da ti ga prinese. Če ti ne bo ustrezal ga lahko v 90 dneh od dneva nakupa vrneš in dobiš denar nazaj, ne glede na to, koliko si ga porabila. Vendar se zavedaj, da ga potem vsaj nekaj časa ne moreš več kupiti. Sicer pa, zakaj bi ga pa, če ne boš zadovoljna! :))
Ceno za Vanish Oxi pa najdeš v vsaki trgovini. Me prav zanima če bi nezadovoljni stranki vrnili denar :)))
Nataša
KAr ne gre na noben način ven, spucam z razredčeno arekino: kanem par kapelj v dcl vode, namočim not vato in tudi po barvnih tkaninah narahlo potapkam, pustim par sekund in sperem. Do zdaj sem še vedno zmagala :))
Koliko? Hm, recimo “od oka” en zamašek (ali še manj) od plastenke na 1 dcl vode, potem v to namočim vato in potapkam madež. Pustim cca 20 sek in takoj splaknem. Če so tkanine svetlejše, madež pa temnejši (sadje, špinača, sladoled…), se hitro vidi, ko začne madež bledet. Takrat TAKOJ speri in bo barva OK. Preizkušeno tudi na temno modro-rumeni kombinaciji majčke, ki jo je “okrasil” sladoled, jaz sem pa na to pozabila in zadevo ponovno našla šele čez 3 dni :o. Ker je bila majca v vsakem primeru fuč, sem tvegala z Arekino in majčka je spet OK. Bolje je šibkejša raztopina pa raje dlje pustit, kot premočna. Pa seveda le za tisti flekec, ne za celo oblačilo.