Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Madeži in strije-kaj res deluje

Madeži in strije-kaj res deluje

Zaradi dve porodov so se mi naredile strije (od tega je par let), opažam pa tudi madeže, temne lise po nogah in nekje po rokah.

Vse sorte sem že prebrala, pa me zanima, če ima katera nasvet, kaj res deluje, da vsaj malo ublaži videz, je to kakšna krema, retinol, piling, laser?

Vem, da strij ne bom zradirala, sigurno pa obstaja kaj.

Imela sem strije od pubertetne rasti, a so ze cisto zbledele, se sploh ne vidijo vec.

Odgovor na objavo uporabnika
zbledijo, 07.04.2025 ob 08:13

Imela sem strije od pubertetne rasti, a so ze cisto zbledele, se sploh ne vidijo vec.

Si se mazala s čim?

jaz isto. Tudi skoraj neopazno.

ko, 07.04.2025 ob 08:55

jaz isto. Tudi skoraj neopazno.

za Zbledijo.

Strij se težko čist znebiš, se pa lahko omili videz. Veliko mazanja s kremami precej omili videz. Z madeži bo lažje, je pa treba bit vztrajen.

HelenL, 07.04.2025 ob 08:53

Si se mazala s čim?

Pred skoraj 40 leti se strije niso mazale, je bilo cisto normalno in naravno, da jih imas, ko rastes.

Mazala sem se v nosecnosti pred 30 leti, prvo z neko kremo za strije, ko sem jo porabila, sem se pa kar z navadnim body milkom, ker mi je bila ta krema predraga. Strij nisem dobila.

Kot pravijo pred  mano, strije zbledijo, ker na začetku so nekatere prav živo rdeče, odvisno kok hitro koža razpoka. Tretmaji so kar dragi, pridejo pa v poštev laserji, pa kemični pilingi, ne bo pa izginila vdolbinica.

Najboljše je redno mazanje z olji ali kremami.

Masiraj s čim bolj mastno kremo. Če imaš kakšno, ki je prav namenjena temu, še toliko bolje, sploh v začetnih fazah. Jaz imam alergije na vse mogoče, sem z olivnim oljem v belobazi, pa je bilo vseeno ok. Zgine čez čas. Glavno pa je cirkulacija, da prekrvaviš. Srečno!

Je katera poskusila kombinacijo piling + krema? Katere izdelke priporočate?

Masiraj čim več. Lahko tudi olivno olje ali kakšno z oromo (samo da ni preveč eteričnih olj, ker te zna dražit) PAše za telo in dušo 😀 Ni nujno da bodo izginile, je odvsno tudi od genetike, stanja kože nasploh. Ne sekiraj se, če ne bo šlo, z laserjem se da ful lepo poštimatx.

Če so močne, globoke, ne pomaga praktično nič. Imam znanko z zelo močnimi strijami /ima tudi par kg preveč/. Za razne kreme, pomade je zapravila premoženje. Po dobrem letu je prenehala.  Nobene rzlike ni bilo opaziti.

te sem jaz dobila v sedmem razredu, ko sem zrasla za 10 cm..Živo rdeče lise sem imela na stegnih in bokih..Niti nisem vedela takrat, kaj je to, sem šla zdravniku..Postopoma so postale manj opazne, zdaj 30 let od tega jih skoraj ni..Sprva postanejo take srerbno sive, vedno tanjše, potem jih skoraj ni videt. Je pa zanimivo, da med porodom potem nisem dobila niti ene na trebuhu,  pa sem se 2x zredila za 25 kg..

Jaz mislim, da mazanje zelo pomaga. Kožo je treba vlažit in mazat, sploh pol kasneje, ko ženska pride v perimeno in meno.

Od nekdaj se mažem z Niveo, ki je v poplavi kozmetike meni še vedno naj naj krema. Ta plava.

Sem pa videla od Nivee novo kremo, ki je proti strijam.

Anonimno 6764, 07.04.2025 ob 11:09

Jaz mislim, da mazanje zelo pomaga. Kožo je treba vlažit in mazat, sploh pol kasneje, ko ženska pride v perimeno in meno.

Od nekdaj se mažem z Niveo, ki je v poplavi kozmetike meni še vedno naj naj krema. Ta plava.

Sem pa videla od Nivee novo kremo, ki je proti strijam.

Ne pomaga mazanje proti strijam.. Niti pod razno. To je poškodba koze, zaradi raztezanja. Mazanje pomaga, ce ze, prej, da je koza bolj elasticna in niti ne pride do strij.. Ko enkrat nastanejo, je konec.. Potem pa, samo kaksna kemicna zadeva, piling, laser itd.. Kreme ne pomagajo, kot tudi za celulit ne..

Kiklop259, 07.04.2025 ob 11:26

Ne pomaga mazanje proti strijam.. Niti pod razno. To je poškodba koze, zaradi raztezanja. Mazanje pomaga, ce ze, prej, da je koza bolj elasticna in niti ne pride do strij.. Ko enkrat nastanejo, je konec.. Potem pa, samo kaksna kemicna zadeva, piling, laser itd.. Kreme ne pomagajo, kot tudi za celulit ne..

Pomaga omiliti videz strij, to je bilo mišljeno, Za tiste srečnice, ki pa jih nimajo, pa je preventiva boljša kot kurativa in nega kože pomaga.

Edini način da jih odpraviš kolikor je pač možno je laser.

Drugače pa pilling (kemični če je možno) in vlaženje kože. Piling ne pretiravat.  Nobenih bulšit proti strijam krem. Vlažilno kremo. Meni je tudi najboljša še vedno modra nivea. Pa SPF za na  sonce. Pa jasno od znotraj kožo krepit. Prehrana. Hidratacija. Nobena krema ne bo nič pametnega naredila ko je enkrat koža že poškodovna.

Krema se nanaša topikalno, kar pomeni, da prav globoko ne bo naredila čudeža, je pa strija na površini, kar pomeni po moje, da z vlaženjem in mazanjem kože lahko narediš veliko. Verjetno je res laser najbolj učinkovit, a tudi najdražji.

Sama se ravno lotila tega “projekta” in sicer z Luminous 630 oljem. Piše, da ga uporabljaš samo 1x na dan. Nanesem ga zvečer, zjutraj obvezno eno fajn mastno kremo za  telo. Naslednji dan naredim isto, ampak dam bolj vlažilno. Zdajle je dva tedna in lahko rečem, da je koža lepša.

Pa še to sem naredila, na vsake 5 dni si nanesem eno kislino. Moje strije so že “nevidne” v barvi, ker so stare, ampak pod nekim kotom se vidijo zarezice. Denarja za laser nimam, sem pa mnenja, da se z doslednostjo da marsikaj narest.

Pa kot je ena napisala, prehrana, hidracija.

Lani sem v tujini kupila kremo iz linije luminous in lahko rečem, da je res vrhunska. Doma sem imela vsaj 7 negovalnih losjonov/krem, mi je pa ta najljubši. Krema je malo gostejša, se pa lepo razmaže. Ne morem rečt, da so strije izginile, ker tega nisem niti pričakovala od kreme. Je pa koža bolj prožna, svetleča, ni taka suha, papirnata.

Že leta prakticiram suho krtačenje vsako jutro in včasih še zvečer pred tuširanjem, občasen piling in vlažilna krema.

Krtača stane nekaj eurov, kremo kupim v Italiji Nivea katerakoli je v akciji od teh trgovin, kjer kupujem, pa noge v luft. Strije imam, ampak v primerjavi s tem kao je bilo videti 10 let nazaj, je zdaj super. Zraven še healthy lifestyle. Stara sem  54.

Izginile strije ne bodo, madeži bodo, odvisno kdaj in od česa so nastali. Hormonski malo težje, ampak gre.

Svetujem mazanje kože, to priporočajo tudi dermatologi. Koža je organ in jo je treba negovat, ne rabiš dragih krem. Greš v dm, miler, kupiš in mažeš. Če bo stalo na polici, ne bo delovalo.

Videz strij se omili, za madeže pa skor zagotovo zginejo, le vztrajen je treba bit in na sonce brez SPF se nea gre!!!

Pomaga če kožo neguješ na različne načine: piling, ustrezen gel za tuširanje, negovalna krema, kakšen serum za enamerno polt.. Važno je da je koža nahranjena. Kar vztrajaj, sicer pa poleti, ko boš rjava se bo manj videlo 🙂

Dodatne lise boš preprečila s tem, da se ne boš izpostavljala močnemu soncu. Meni se vsako leto pojavijo, že zdaj jih imam, ker sem bila preveč na soncu, brez zaščite seveda 🙁  Tako da nisi edina, nas ima večina te težave. Kolegica mi je zelo pohvalila Nivea luminous. Moram si ga kupit in vztrajat z mazanjem vsak dan in upam, da res pomaga… poročam

Kje pa kupiš to nivejino kremo??

Verjetno jo imajo povseod DM, Mercator in ostale trgovine. Za to sem pisala: https://www.nivea.si/izdelki/krema-za-telo-nivea-luminous630-proti-strijam-in-pigmentnim-madezem-59000170909790122.html

New Report

Close