Madeži in strije-kaj res deluje
Chat gbt predlaga:
TEMNE LISE / PIGMENTACIJA:
Najverjetneje gre za postinflamatorno hiperpigmentacijo ali pa melazmo (pogosta po porodu).
1. Vitamin C serum
Močan antioksidant, posvetli temne madeže.
Nežen in varen za dolgotrajno uporabo.
Dober za poletje, ker deluje proti UV poškodbam.
2. Niacinamid
Zmanjšuje videz pigmentacije in vnetij.
Super za občutljivo kožo.
3. AHA/BHA kisline
Npr. mlečna, glikolna, salicilna kislina.
Luščijo kožo, izboljšajo teksturo in posvetlijo madeže.
4. Retinol
Zelo učinkovit tudi tukaj – koža se obnavlja, madeži se zmanjšajo.
Uporabljaj zvečer, obvezno SPF čez dan!
5. SPF vsak dan (tudi pozimi!)
Brez zaščite pigmentacija ne bo šla nikamor – sonce je največji krivec.
Uporabljaj vsaj SPF 30 ali 50, vsak dan.
probala, 07.04.2025 ob 16:05
Tole sem pred kratkim tudi jaz “odkrila” v dmmu. Težko rečem kako bo na dolgi rok, ali bo vse zginilo, se mi pa zdi ten kože bolj enakomeren oziroma nisem več tako šekasta, so lise manj izrazite barve – imam tudi sama težave s z madeži ker v mladosti nisem bila vestna s sončno kremo.
Prosim, 07.04.2025 ob 16:12
Kaj natanko. Iz Dm
verjetno misli nivejo.
Kar predlaga chat gpt je kar. Problem pri vsem tem je, da se to uporablja nekaj časa , potem pa konec. Samo doslednost pa čeprav t navadno niveo, soleo, baleo..ali pa tole luminoous. Ne rabte pa neke drage kreme za 50 in več eurov, mislim, da učinek ne bo večji.
Smo si različni, enim deluje eno, drugim drugo, ampak osnove so iste za vse!
1.spf za obraz in telo vsak dan
2.suho krtačenje
3. redno mazanje
pa bodo strije manj vidne, za madeže pa še kisline in vit C, čeprav je telo malo večja površina kot obraz, tako da ravno poceni ne bo.
Ta nivea, ki jo omenjate-krema, ne olje ima sestavino Isobutylamido Thiazolyl Resorcinol, ki osvetljuje kožo.
Niveo Luminous sem kupila ravno prejšnji teden in se mažem redno. Kupila sem kremo. diši božansko. O rezultatih seveda še ne morem poročat, lahko pa rečem, da je koža veliko bolj navlažena, ker sem že v perimenopavzi. Koža je res postala bolj suha v pol leta in tole zgleda kar obetavno. Bomo videli kako bo kaj s tistimi madežki po nogah.
Kety478, 07.04.2025 ob 22:59
Mene tudi enako zanima, ker do sedaj mi je najbolj pomagalo olivno olje pa sem sprobala že VSE.
Po prebranem na tem forumu sem šla kupit oba izdelka. Piše, da lahko uporabljaš samo enega na enkrat in samo 1x na dan.
Najprej sem rekla, da probam olje…pričakovala nisem nič, no, moram rečt, da je koža res fuuuul lepša, bolj napeta in enakomerna. Ta hudič res deluje:).
Skratka, za olje lahko rečem, da je top in deluje.