Madeži na bodyih
Naš enoletnik se pokaka enkrat na dan in takrat tako močno, da blato pogleda iz pleničke vsaj pri nogicah, največkrat pa tudi na hrbtu. Problem je pa v tem, da imamo vse bodije zaradi tega popackane, madeži od blata se sploh ne operejo, tudi če dam takoj venish na madež.
Škoda mi je vseh teh bodijev, sploh ta lepših. Ali mogoče veste s čim naj spravim te madeže dol, sploh sedaj, ko so že zasušeni? Perem pa s persilom ali pa z arielom, ponavadi jih perem na 40, nekatere sem oprala pa tudi na 60 pa ni nič pomagalo.
Ma jaz sem jih vedno takoj temeljito sprala in krepko požulila s pralnim praškom, nato sem jih še 2 dni namakala v močno koncentrirani raztopini pr. praška, vmes večkrat požulila in je šlo zaenkrat še vse ven – tako madeži od kakcev, kot sadja, zelenjave, trave,… še celo barvo za steklo sem dobila ven iz puloverja, ker sem takoj spirala in drgnila 😉 Sem pa vedno potem oprala na toliko, kot je napisano na všiti etiketi – največkrat torej na 40 stopinj C. Vanisha ali podobnega nisem uporabljala. Kar se zasušenih madežev tiče, pa dvomim, da kaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomaga.