Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Madeži na bodyih

Madeži na bodyih

Naš enoletnik se pokaka enkrat na dan in takrat tako močno, da blato pogleda iz pleničke vsaj pri nogicah, največkrat pa tudi na hrbtu. Problem je pa v tem, da imamo vse bodije zaradi tega popackane, madeži od blata se sploh ne operejo, tudi če dam takoj venish na madež.
Škoda mi je vseh teh bodijev, sploh ta lepših. Ali mogoče veste s čim naj spravim te madeže dol, sploh sedaj, ko so že zasušeni? Perem pa s persilom ali pa z arielom, ponavadi jih perem na 40, nekatere sem oprala pa tudi na 60 pa ni nič pomagalo.

Ja pomagalo bo da jih opereš na 95 stopinjah. Saj za majhne otroke je fino, da perilo prekuhaš. Tako bodo čisti in brez madežev.

Ma jaz sem jih vedno takoj temeljito sprala in krepko požulila s pralnim praškom, nato sem jih še 2 dni namakala v močno koncentrirani raztopini pr. praška, vmes večkrat požulila in je šlo zaenkrat še vse ven – tako madeži od kakcev, kot sadja, zelenjave, trave,… še celo barvo za steklo sem dobila ven iz puloverja, ker sem takoj spirala in drgnila 😉 Sem pa vedno potem oprala na toliko, kot je napisano na všiti etiketi – največkrat torej na 40 stopinj C. Vanisha ali podobnega nisem uporabljala. Kar se zasušenih madežev tiče, pa dvomim, da kaj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomaga.

namočiš v vanish in pustiš 3 dni, vse gre dol

poskusi zdrgnit z vanishem potem speri z praškom, potem pa speri na 95. dobiš pa v euro spinu dexal tekočino, z tem je pri nas šlo marsikaj dol, samo pazi ker pobere tudi barvo, tako da je bolj primerno za belo perilo

Cistilo meglio je res zakon za madeze. Vse gre dol, vsaj pri nam. Je pa res, da vse otroske cotke perem na 95, minimalno na 60. Tako sem se navadila ze od zacetka.

lp

Za madeže je meni zakon ta stvar:

Za hčerkico sem dobila nekaj rabljenih oblačil, a žal z madeži, zapranimi. S tem milom sem spravila vse ven. Nisem mogla verjet. Pa še poceni je. Pride cca 1,5 E. Samo ne vem, če ga imajo povsod. V Intersparu ga imajo ziher.

New Report

Close