Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek madeži na obrazu – KT?

madeži na obrazu – KT?

tiste, ki uporabljate KT – so se vam na obrazu naredili pigmentni madeži?
kako ukrepat proti temu?

Jaz sem po licih dobila temnejše flekce s premerom 3, 4 mm. Tabletk ne jemljem že dobro leto in ne delam nič, da bi izginili. Me tudi nič ne motijo, res pa je, da jih ni zelo veliko.

tudi meni so se naredili fleki, en na čelu in nad ustnico, kot bi imela brke. Šla v lekarno, da mi dajo kakšno žaubo, pa me je vprašala če jem kakšne tablete, sem ji povedala da KT in je rekla, da je to zaradi tega, sedaj jih ne jem cca 2 leti in je stanje flekov manj vidno, pričakujem da jih letos ne bo več. Obstaja pa belilo, vprašaj v lekarni.

Če si nagnjena k pigmentnim madežem, potem jih boš imela vsako leto več in pri 40 izgleda ne preveč lepo. Nekaterim pa se ne naredijo. Ne vem od česa je to odvisno. Ena moje prijateljica ima že prav zelo lisast obraz, druga pa nič. Ne vem, če se da kaj dosti izbeliti te lise, ker če še naprej jemlješ KT, se ti itak delajo nove in je brez veze.

Tudi meni sta se lansko leto naredila na obrazu dva temna madeža – natančno nad ustnico, tako da je zgledalo, kot da imam brke. :(((
Menda je to hiperpigmentacija.
Pri mnogih ženskah so res vzrok za to KT.

Sama jih nisem nikoli uporabljala – pri meni je bilo faktor sonce. Začelo se je že zgodaj spomladi, poleti pa je bilo prav hudo – kljub uporabi visokega zaščitnega faktorja.
Čez zimo se je stanje precej popravilo, je pa res, da zadnji mesec že spet uporabljam kreme z ZF 20.

Glede belilnih krem… baje ima Chanel dobre zadeve za rešitev te nadloge, ampak jih sama nisem nikoli preiskusila, ker so predrage za moj žep…

New Report

Close