Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Magisterij na EF Ljubljana

Magisterij na EF Ljubljana

Pozdravljene,

Zasledila sem, da je med vami veliko magistric.
Mene pa zanima kakšen je običaj po zagovoru magisterija na EF (ekonomski fakulteti) v Lj. Ali se komisijo pelje ven na kosilo ali se jih kako drugače pogosti? Po zagovoru imajo svoje obveznosti.
Zanimajo me vaši nasveti, mnenja in izkušnje.
Pa še to me zanima, kako izgleda zagovor in ali so zelo strogi?

Hvala vsem za odgovore.

Lep dan in lep pozdrav,

Natilana

Razlicno.
Kolega je peljal komisijo na kosilo in tako sem tudi jaz svojo komisijo povabila na kosilo, pa so bili zasedeni in smo zato sli samo na kratko pijaco pa se to kar na fakulteti.

Jaz sem svojo komisijo povabila na pijačo in smo šli kar na fakulteti (nekateri iz komisije so namreč imeli naprej zagovor, ostali pa druge obveznosti, tako da je bila ta lokacija za vse najbolj ustrezna). Glede na to da je bil moj zagovor v dopoldanskem času, kosilo niti ni prišlo v poštev (je pa en član na pijači tudi pomalical).

Zagovor in strogost komisije: najprej je itak prezentacija, potem pa gre bolj za razgovor (seveda v obliki vprašanj in odgovorov) na visoki strokovni ravni. Če obvladaš svojo temo in dobro in argumentirano odgovarjaš, potem je ta razgovor lahko prijeten in klima pozitivna. Vsaj pri meni je bilo tako in sploh nisem imela občutka, da sem jaz na enem bregu oni pa na drugem.

Tudi jaz sem svojo komisijo povabila na pijačo kar na fakulteti (pa še to se ne spomnim ali smo šli takoj ali pa sva potem skupaj s kolegico povabili komisijo, ker je ona imela zagovor takoj za mano in iste člane komisije).

Kar se tiče zagovora ti pa lahko povem, da je moja prezentacija trajala nekje 15 minut, potem pa sledijo vprašanja s strani članov komisije. Le ta so se nanašala na samo temo nalogo, dobila pa sem tudi kakšna bolj splošna vprašanja. V glavnem je bilo v redu.

lp

Običajna je le pijača spodaj v bifeju, edini problem je, ker šampanjec odpade (alkohol je na šolah prepovedan).

New Report

Close