Magnetna resonanca dojk
jaz sem bila za stopalo sicer.. to sredstvo zna bit če si alergična nanj, ampak itak dobiš vprašalnik pa te malo povprašajo tam.. je pa zelo hrupna naprava, dobiš slušalke pa poslušaš radio, jaz sem bila prisiljena poslušat avdičevo klanfanje.. naprava pa se še vedno sliši.. na momente kot da se znajdeš na vojnem bojišču, te kar zašejka haha.. mr pokaže marsikaj..
Bila na MR dojk na OI.Vstavijo ti kanalček v katerega ti potem tekom preiskave vbrizgajo kontrast.Ležiš na trebuhu,dojki sta v odprtini,roke imaš stegnjene naprej pred sebe.Preiskava traja 20,25 minut.Dobiš slušalke ,a se hrup naprave vseeno sliši.MR pokaže spremembe v dojki,bezgavki seveda tudi rakaste.
Anonimno 9074, 10.07.2024 ob 12:43
v kakšnem primeru pa te napotijo na magnetno dojk?
A ni zadosti mamografija, ali oz. uz?
MR bolj natančno pokaže.Imela sem vse mamografijo,UZ z tanko iglo in UZ z debeloigelno punkcijo ter MR.Pri debeloigelni punkciji so mi vstavili klip.Meni je kemo tumor popolnoma stopila in so potem zaradi klipa vedeli kje je tumor bil,odstranili so mi samo delček dojke,kjer je tumor bil in k sreči rakastih celic niso več našli
Pocahontas666, 10.07.2024 ob 12:34
Bila na MR dojk na OI.Vstavijo ti kanalček v katerega ti potem tekom preiskave vbrizgajo kontrast.Ležiš na trebuhu,dojki sta v odprtini,roke imaš stegnjene naprej pred sebe.Preiskava traja 20,25 minut.Dobiš slušalke ,a se hrup naprave vseeno sliši.MR pokaže spremembe v dojki,bezgavki seveda tudi rakaste.
Kam pa vstavijo barvilo? V žilo, dojko?