Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek magnezij v spreju

magnezij v spreju

Magnezij v spreju /magnezijevo olje/. Za katere težave ga uporabljate?

za bolečino v mišici…heksenšus, krče…

za bolečine v kosteh, mišicah, sklepih, glavobolih, pri prehladu, slabi prebavi, razkuževanju ran, ….

Znano je, da pomanjkanje magnezija izzove živčnost, nervozo.

sami delate mg olje ali kupite?

Jaz sem ga pri hujšanju. AHitreje se aktivira encimi, ki so portebni za prebavo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Višje doze magnezija vzpodbudijo tudi metabolizem glukoze. Magnezij tudi hitreje usmerja inzulin v celice za hitrjšo porabo zalog. Kjer ni dovolj magnezija, se glukoza zaradi nepravilnega razmerja glukoza inzulin kopiči v celicah kot maščobna zaloga.

Kar nekaj študij je bilo narejenih med leti 2013 in 2018 na to tematiko ( tuji članki).Pa pri luskavici je meni tudi pomagal v kombinaciji s povišano dozo kapljic vitamina D3. Remisija luskavice že kar nekaj let. Vse pod kontrolo in z odobritvijo revmatologa.

Jaz sem ga pri hujšanju. AHitreje se aktivira encimi, ki so portebni za prebavo beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov. Višje doze magnezija vzpodbudijo tudi metabolizem glukoze. Magnezij tudi hitreje usmerja inzulin v celice za hitrjšo porabo zalog. Kjer ni dovolj magnezija, se glukoza zaradi nepravilnega razmerja glukoza inzulin kopiči v celicah kot maščobna zaloga.

Kar nekaj študij je bilo narejenih med leti 2013 in 2018 na to tematiko ( tuji članki).Pa pri luskavici je meni tudi pomagal v kombinaciji s povišano dozo kapljic vitamina D3. Remisija luskavice že kar nekaj let. Vse pod kontrolo in z odobritvijo revmatologa.
[/quote]

v spreju pa zato, ker se tako najhitrje absorbira, preko kože – zaobide torej prebavila, ker se nekaj učinka celo izniči/izgubi.
Magnezijevo olje se mu pa reče zato, ker je tako mazljiv v taki formaciji in v takih koncentracijah in daje občutek oljenosti, nima pa nobene zveze z oljem 🙂

[/quote]

Vidim, da kar precej veš o tem. Mogoče veš, če je /ali je bistveno, kje se ga našprica, razmaže za določene probleme.?

Vidim, da kar precej veš o tem. Mogoče veš, če je /ali je bistveno, kje se ga našprica, razmaže za določene probleme.?
[/quote]

🙂

Koa jenaš največji organ zato načeloma ni problema kjerkoli po trupu ( pozor na znamenja na koži, en preko znamenj), po nogah in rokah, vendar tam kjer je največ žil ( jaz si namažem s krožnimi gib, torej rahlo vtrem v dimljah ali pa okoli gležnjev, zapestja . ker je tam najhitrejša absorbcija, ker je koža tudi najtanjša in so takoj žile spodaj, ni nobenega maščevja)…. Nikoli se ne nanaša na kožo, ki je bila že namazanas kakšno kozmetično kremo ali drugim kozmetični preparatom (deodorant, parfum – ker to preprečuje hitro absorbcijo). Na umito, osušeno kožo. Lahko tudi za masažo naprimer namesto. masažnega olja, v ne prevelikih količinah na določenih predelih.

Izogibati se je treba nanosa na sluznice in na obraz.

Uporabljam pri bolečinah v mišicah – npr. pri fibromialgiji. Pomaga.

Kje ga kupujete?
Kaj pa magnezijev citrat za uživanje? Kateri je bolj učinkovit: za uživanje ali sprej?

Mnogo magnezija dobite v chia semenih. Drugih dopolnil ni potrebno jemati, če redno jemljete chia semena.

V tem tvojem primeru je uživanje per os – torej skozi usta in prebavila., kjer se ga veliko tudi izniči in ga nikoli ne moreš dobit v tako visoki koncentraciji, kot napirmer skozi kožo, kjer zaobide prebavila. Najbolj in najhitreje se absorbira transdermalno ( preko kože) v obliki magnezijevega olja- koncentrirani obliki magnezijevega klorida=MgCl2…..

V tem tvojem primeru je uživanje per os – torej skozi usta in prebavila., kjer se ga veliko tudi izniči in ga nikoli ne moreš dobit v tako visoki koncentraciji, kot napirmer skozi kožo, kjer zaobide prebavila. Najbolj in najhitreje se absorbira transdermalno ( preko kože) v obliki magnezijevega olja- koncentrirani obliki magnezijevega klorida=MgCl2…..
[/quote]

Kaj pa gel – vidim da to tudi obstaja – je gel enako dober kot pršilo?

Kaj pa gel – vidim da to tudi obstaja – je gel enako dober kot pršilo?
[/quote]

Jaz gela ne uporabljam, zato ti na vprašanje ne morem odgovoriti.

Je tudi za živce t.j. pomaga pri tesnobi, nemiru? Ima kdo te izkušnje?

Magnezij rešuje življenja.
Kap, srčna in možganska. Pred ali/in po njej.
Znižuje krvni ptitisk.
Ureja 300 encimov.
Itn.

Za te probleme koliko je treba jemat, je bolje sprej? Kdaj se pozna učinek?

Za te probleme koliko je treba jemat, je bolje sprej? Kdaj se pozna učinek?
[/quote]

Magnezija ne ješ. Učinek takoj. Sploh bolečine.
Poglej članek na strani walter last,magnezijev klorid.

New Report

Close