magnezijevo olje v spreju
Kolikor vam odgovarja, ni omejitev.
Najbolje je namazati pazduhi in predel dimelj, zaradi limf, ki omogočajo še boljšo absorbcijo.
Boljša opcija je nakup magnezijevega klorida v kosmičih in sami mešati z vodo, kjer imamo možnost regulacije koncentracije raztopine, kar to olje tudi je, tudi cenejše.
Ter večjo možnost načina uporabe, za masažo z ustreznimi olji, kopeli nog, celega telesa in v dodajanjem v banjo.
Mogoče za eno čajno žličko tega magnezijevega klorida raztopljenega v vodi. Jaz sem se pred leti kar cel namazal s tem takoimenovanim oljem in občutek je bil kar zoprn. Predvsem srce je začelo čudno delovati. Količina, ki sem jo pa uporabil je bila res velika. Pa še cel sem bil lepljiv od tega olja.
Ni problema, lahko tudi večkrat dnevno, samo občutek lepljivosti je bil meni najbolj neprijeten. Drugače pa ima tudi morska voda zelo veliko magnezija. Natrijevega klorida je v morski vodi pribljižno 27g/liter in magnezijevega klorida plus sulfata v hidratni obliki je pa okrog mislim, da 10 g/liter morske vode. Morska voda vsebuje pribljižno 1g/liter magnezija v ionski obliki. Priporočajo tudi, da ko smo na morju in ko pridemo iz vode ven, da pustimo da se morska voda na nas osuši ter nekako šele čez pol ure gremo pod tuš. Magnezij iz morske vode pa med tem časom učinkuje preko kože in prehaja deloma tudi v krvni obtok (transdermalno).
Meni je tale TOP in ga redno kupujem
Vaš link
Zjutraj da energijo, zvečer pomirja, relaksira, odpravlja bolečine, sprošča.
Ureja sladkor, pomoč diabetikom, živce, depresijo, krvni pritisk, varuje žile, srce in možgane, kar je preventiva in kurativa ob infarktih in možganski kapi, čisti črevesje, sploh ob zaprtju in kromovi bolezni, ter ureja kalcij, ko izhaja ta iz zob in kosti, pomaga pozdraviti osteoporozo.
Plus ureja 300encimov.
Kar pomeni, da nam manjko magnezija v telesu napravi marsikaj.
Ne da se ga predozirati, ker višek telo izloči samo.
Mladi potrebujejo kalcij, odrasli magnezij. Gremo na morje in v morje!
A je to druga stvar/ drugače deluje kot tablete, recimo Jamison Magnezij + D3.
[/quote]
Za oralno uporabo je dovolj Donat mg.
Za transdermalno uporabo, ki je najboljša, poleg zdravniške intravinozne ob zastojih srca in raztapljanju krvnih strdkov, je najboljši magnezijev klorid, ker klorid omogoča boljšo absorbcijo in še driske ni, ter ni nevarnosti ob obolelih ledvicah.
Kar pomeni mgcl v obliki kosmičev, na vago, v kosmičih, kristalih, čistega, brez dodatkov.
Nikoli ne vemo, kaj mu je v drugih oblikah še dodano, lahko bi bile alergene sestavine, plus nenormalno ceno podraži.
Kako pa veš, da je učinek 0 ?
[/quote]
Naceloma se krvna slika po stirih do sestih tednih jemanja (kar je nekako obdobje, po katerem ucinkuje peroralna kura) ne spremeni, saj je edino mesto, kjer bi morda mogel magnezij preiti skozi kozo v telo znojnicna zleza, te pa prekrivajo ca. 1 vsega telesa.
A veste… Najbolj bistven namen koze je, da telo sciti pred taksnimi zvarki.
Naceloma se krvna slika po stirih do sestih tednih jemanja (kar je nekako obdobje, po katerem ucinkuje peroralna kura) ne spremeni, saj je edino mesto, kjer bi morda mogel magnezij preiti skozi kozo v telo znojnicna zleza, te pa prekrivajo ca. 1 vsega telesa.
[/quote]
Kaj si hotel reči? 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ?
Koža marsikaj absorbira (žal, tudi zelo nevarnega). Zakaj misliš, da tega ne bi?
Kako delujejo kristali? Streseš v bano in se namakaš? Kako dolgo imaš 1kg tega? Kje kupiš?
[/quote]
Kupim v zasebni lekarni, poglej na spletu za tvojo bližino. Marsikatera zelena trgovina pošilja tudi po povzetju.
Za začetek svetujem z manjšimi dozami in postopnim povečevanjem, po vaši potrebi.
Lahko bi se zgodilo, da bi spali 24 ur s kratkimi vmesnimi pavzami.
Na eno pršilko, 0,5l damo pribl. 4 čž kristalov, vodo in zmešamo. Pršimo se poljubno po telesu, sploh tam, kjer imamo probleme s kožo ali bolečine.
Lahko namočimo noge v lavor, zopet 4 čž kosmičev.
Ko začne magnezij prodirati v telo, je lahko občutek tudi neprijeten, kot bi imeli rahle mravljince.
Ko tega več ne prenesemo, lahko to speremo, naslednjič bo že bolje.
Ko začutimo boljšo kondicijo, umirjenost, jasno glavo, boljši spomin, dobro spanje itd., že vemo, koliko mg dozirati, da nam to ugaja.
Lahko samo namažemo križ, dimlje, trebuh, kot nam ustreza.
Zjutraj za dnevno energijo, zvečer za umiritev. Konec depresije, anksioznosti in ostale nepotrebne navlake.
Za kad zadostuje par jedilnih žlic, zraven tudi boraks, sodo bikarbono. Pravo morje
Kaj si hotel reči? 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ?
Koža marsikaj absorbira (žal, tudi zelo nevarnega). Zakaj misliš, da tega ne bi?
[/quote]
Nekako se mi zdijo nemške klinične študije tozadevno verodostojne. V grobem: magnezijevi ioni so preveliki, da bi prehajali skozi celično ovojnico.
[/quote]
Ja, tudi sam sem nekje bral, da magnezij, ki je v ionski obliki, torej v obliki raztopine v vodi ne prehaja skozi kožo v krvni obtok. Prehajal pa naj bi skozi kožne pore. Učinek te takoimenovane transdermalne uporabe magnezija pa naj bi bil precej večji kakor pa konzumacija raznih magnezijevih napitkov, kjer se večina zaužitega magnezija takoj izloči preko ledvic iz organizma. Najboljša bi bila infuzija vodne raztopine magnezijevega klorida direktno v kri.
A je to druga stvar/ drugače deluje kot tablete, recimo Jamison Magnezij + D3.
[/quote]
So te tablete za oralno uporabo?
Nimam pojma, koliko mg sploh vsebujejo.
Kot rečeno, je najboljša absorbcija mg s kloridom, to je magnezijev klorid heksahidrat, kosmiči, spremni list, analizo in varnostni list, si poglejte herbana.eu.
Ta je 1kg 16e, poreklo Češka, verjetno ga pa tudi pošiljajo sami po povzetju, vprašajte jih. Kupujem ga v zasebni lekarni, ne bom delala reklame.
Še enktat, vtipkajte v brskalnik: walter last, magnesium chloride in vse izveste.
Tudi, čemu ga mažemo in ne jemo.
Spodaj, na dnu strani, imate še vse ostale teme, ki vas zanimajo.