Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek magnezijevo olje v spreju

magnezijevo olje v spreju

Meni isto ne. Pa toliko upanja sem imela, sploh ker tukaj to tako forsirajo kot čudežno zdravilo.
[/quote]

Magnezij je potrebno kar dlje časa uporabljati, da se doseže ustrezno koncentracijo v celicah. V krvi je hitro lahko dovolj magnezija, medtem ko v celice pa vstopa zelo počasi.

drug drugega programiramo

Meni isto ne. Pa toliko upanja sem imela, sploh ker tukaj to tako forsirajo kot čudežno zdravilo.
[/quote]

Kaj si uporabljala in kako? Kaj je vsebovala steklenička in koliko česa?

DMSO tega misliš https://www.bioforma.si/dmso
se ga na kožo nanaša? Kaj pa MMS?
[/quote]

Je pravi. Tekočina. Potrebno jo je razredčiti z vodo na 70 ali 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Vtipkaj Walter Last, MSM and DMSO, tam so tudi točna navodila, pomen obeh.
MSM, če še ne kupuješ, poišči od Vitanatura.
MSM je preprost za uporabo, zunanje in oralno, ni problemov.
Pri DMSO se ob mešanju z vodo pojavi toplotna reakcija, ni se potrebno prestrašiti, najbolje je v stekleni posodi.
Za več info, je koristno prebrati članek, ker tu pišemo na kratko in izpuščamo podrobnosti, tako, da zveni nepreverjeno.
DMSO lahko mešamo tudi z drugimi sestavinami, da je učinek boljši, oz. moje izkušnje so take, da sem najprej namazala druge, za njimi še DMSO.
Zlomljeni prsti na nogi so se mi pozdravili v 6 tednih, vsa oteklina se je zmanjševala takoj po nanosu, bolečina skoraj hipno. Ko se je zopet ponovila, se ponovi nanos. Pomagal je tudi nanos mgcl, tudi pri bolečini, ter še nekaj drugih mineralov, tudi MSM.
6 tednov, noga kot pred tem, nobenih posledic.
MSM mažem po obrazu ob sinusitisu in vnetju srednjega ušesa, ter hudem glavobolu. Ta poneha, zatem se čez 8 ur izloči sluz. Le delček os.izkušenj.

MgSO4, magnezijev sulfat aka epsom sol za kopeli, 1 kg na rinfuzo okrog 9 evrov, v lekarni.
V kombinaciji s 4 dl Donata dnevno, čisto dovolj.

Za drisko.

Pretiravanje je morda ok na začetku, da človek najde mejo. Potem pa je pametno it na dve tretjini. Telo ima tudi svoje mehanizme in najbolj se učinkovito odzove s presnovo in absorbcijo, ko prejema signale, da ravno en malu manjka do idealne doze.

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Nekdo je vprašal, če pomaga magnezijevo olje v spreju. Tukaj pa se filozofira o placebu, pa o mešanju nekih kosmičev z vodo itd.
A nihče od teh razpravljalcev ni uporabljal tega spreja? Da bi povedal, če pomaga. No, mislim, da sta bila dva odgovora na to- tako na približno.
Začela sem z zanimanjem brati, izvedela pa skoraj nič.

Pretiravanje je morda ok na začetku, da človek najde mejo. Potem pa je pametno it na dve tretjini. Telo ima tudi svoje mehanizme in najbolj se učinkovito odzove s presnovo in absorbcijo, ko prejema signale, da ravno en malu manjka do idealne doze.
[/quote]

Kako pretiravanje? Seveda ne kopel s celim kilogramom epsomove soli!!!
Za kopel potrebuješ nekih 150 g.

Ni nujno uporabljati spreja, ki je raztopina magnezijevega klorida v vodi s pršilko. Lahko si sami pripravimo to takoimenovano mg olje, tako da natehtamo recimo 100g MgCl2 6H2O in dodamo 2 decilitra vode. Tekočina je zaradi visoke vsebnosti magnezijevega klorida navidezno podobna olju, kar se tiče gostote oziroma viskoznosti. Lahko dodamo tem 100g magnezijevega klorida tudi več ali pa manj vode kot sem napisal. Če dodamo manj vode potem bo raztopina še bolj koncentrirana in ko se s tem namažemo, lahko pretirano razdražimo kožo in se pojavijo rdeči fleki na koži, zato je bolje če raztopina ni preveč koncentrirana. Za mazanje pa uporabimo približno za eno žlico tega olja. Lahko pa tudi kupimo pršilko in jo uporabljamo kot sprej. Meni je bila najbolj zoprn občutek lepljivosti na koži. Ja seveda magnezij pomaga pri takih osebah, ki trpijo za pomanjkanjem magnezija v organizmu. Če se laboratorijsko dela analiza krvi in vsebnost magnezija v krvi taka analiza ni natančna, ker lahko pokaže zadostno količino magnezija. Potrebno je ugotoviti koncentracijo magnezija v krvnih celicah. Tak pregled krvi je pa precej zahtevnejši in dražji. Karkoli vas zanima vi kar vprašajte nekdo bo že odgovoril.

Koliko Donata Mg je treba popiti, da zadosti dnevnim potrebam odraslega človeka?

Nekje sem prebrala, da 3 dcl.

Nekje sem prebrala, da 3 dcl.
[/quote]

Ja, bo kar držalo. 1 liter Donata Mg vsebuje okoli 1 gram elementarnega magnezija v ionski obliki. Dnevna priporočena količina RDA za magnezij je pa 375 miligramov.
Tudi morska voda vsebuje okoli 1gram magnezija na liter. Nekateri priporočajo tudi pitje morske vode lahko tudi po 1dcl ali pa tudi več dnevno ustrezno razredčene z navadno vodo. Morska voda vsebuje tudi ogromno ostalih mineralov. Razmerje med raznimi minerali v morski vodi naj bi bilo podobno kot v krvi. Nekje sem bral, da otroci ko se preganjajo in potapljajo v morju lahko nevede zaužijejo tudi več decilitrov morske vode, pa jim nič ni. Edini stranski učinek je pospešena prebava. Magnezij deluje močno odvajalno.

Ja, bo kar držalo. 1 liter Donata Mg vsebuje okoli 1 gram elementarnega magnezija v ionski obliki. Dnevna priporočena količina RDA za magnezij je pa 375 miligramov.
Tudi morska voda vsebuje okoli 1gram magnezija na liter. Nekateri priporočajo tudi pitje morske vode lahko tudi po 1dcl ali pa tudi več dnevno ustrezno razredčene z navadno vodo. Morska voda vsebuje tudi ogromno ostalih mineralov. Razmerje med raznimi minerali v morski vodi naj bi bilo podobno kot v krvi. Nekje sem bral, da otroci ko se preganjajo in potapljajo v morju lahko nevede zaužijejo tudi več decilitrov morske vode, pa jim nič ni. Edini stranski učinek je pospešena prebava. Magnezij deluje močno odvajalno.
[/quote]

Odvajalno? Pri meni čisto nič. Že leta imam res dobro prebavo (odvajam 1-2x dnevno). Če pijem Donat, se stvar čisto nič ne spremeni. Moja znanka pa si s tem pomaga pri slabi prebavi.

Odvajalno? Pri meni čisto nič. Že leta imam res dobro prebavo (odvajam 1-2x dnevno). Če pijem Donat, se stvar čisto nič ne spremeni. Moja znanka pa si s tem pomaga pri slabi prebavi.
[/quote]

Ja, napisal sem, da magnezij deluje močno odvajalno. Seveda odvisno je tudi od količine tega zaužitega magnezija. Izkušenj z pitjem Donata nimam ne vem kako velikih. Vem pa, da moram biti z magnezijevim kloridom, če ga pijem kar previden. Čim ga vzamem malo več me takoj požene. Podobno učinkuje magnezijev sulfat. Po vsej verjetnosti, če bi posušili liter Donata Mg bi dobili kar nekaj gramov magnezijevega sulfata sedemhidrata. Če pa vzamem šumeče tablete z magnezijem kjer je magnezij v obliki karbonata in oksida, jih pa lahko popijem kar več dnevno brez kakšnih posebnih učinkov. Ve se, da je magnezijev karbonat in oksid najmanj učinkovit vir magnezija.

Kako ste nanasali MSM na sinuse, saj je ta od vitanature.de v prahu? Na smucanju nategnila ramensko vez. Kaj ste poleg MSM in DSMO nanasali na prste? Hvala!

Najboljse je ce narocite preko spleta.
Brez postnine nasljedni dan je ze pri vas. Meni je pomagal in ga se vedno uporabljam saj trkrat na teden magnezijevo olje v spreju najlazje nanesem na kozo ,predozitat ga pa ne morem tako kot sem ga z tableti …
http://www.magnesium.si

New Report

Close