Majhna kopalnica – tuš brez kadi in kabine
Urejamo drugo, čisto majhno kopalnico. Imela naj bi wc, umivalnik, tuš. Zanima me, a ima kdo izkušnje s tušem, ki nima ne kadi, ne kabine – torej stojiš kar na ploščicah, zagrneš z zaveso, po tuširanju pa malo pobrišeš… Me mika, ker je res malo prostora, malo me pa skrbi, da je vse mokro, težko brisat… En nasvet je bil tudi, da malo poglobimo, kjer bo tuš, in damo noter mrežo iz tika, češ da se še hitreje suši….
Hvala za dogovore.
Meni so tuš kabine klavstrofobične, tudi od zavese, ki se mi nalepi na mokro kožo, dbbim mravljince. Imam sicer tuš kad, kopalnico pa po tuširanju v glavnem mokro, ker se mi je ne da vedno brisati ali pa nimam časa.
Naredi tuš predelek v obliki črke U, ne šparaj preveč s prostorom in poskrbi, da bo res temeljit padec od roba proti odtoku (dihaj zidarju tisti dan, ko ti bo to delal, ves čas za ovratnik z vaservago, ker jim ni dovolj, da jim samo poveš!).
Tekstu z linka (“Novejše rešitve pa namesto klasičnega sifona uporabljajo ODTOČNE KANALETE imenovane še-( ODTOČNE REŠETKE ALI LINIJSKI ODTOKI ALI ŠVEDSKI ODTOKI, ALI ODTOČNI KANALI ALI KANALETE ZA TUŠE….. , ki omogočajo lažje polaganje keramike po podu in zahtevajo nižje inštalacijske višine, kar je pomembno pri prenovah v stanovanjskih blokih. Kopalnica s temi sistemi pridobi na eleganci…”) ne verjemi preveč, sem v več hotelih že doživela poplavo na ta račun.
Mi smo prenavljali vikend in ker je kopalnica res mala smo naredili tako. Kopalnica je miniaturna, notri pa umivalnik, wc in tus, pa se omaric dovolj na steni. Tus je v kotu, tretji del je locen sam s sipo, en del pa odprt in tam se po tusiranju ensostavno vodo pobrise s tisto plasticno metlo, kot za steklo, ce razumes. Nimamo ploscic pac pa tak mozaik iz kamnckov, lepse ne znam povedat. Super zadovoljna, pa se lepo, res vsi hvalijo to kopalnico.
najbrž si tudi ti majhna.. Po celem svetu imajo preprosti ljudje preproste rešitve. Na Tajskem imajo pri školjki preproste pipe, ki se prilegajo v dlan in si z njo po potrebi preprosto opereš rit še ko sediš in jo nato osušiš s koščkom papirja, ki ga, brez dreka, vržeš v koš za smeti. Kasneje se dvigneš, zapreš pokrov školjke, se usedeš nazaj, vzameš tuš, se osvežiš in voda steče v talni sifon pod nogami. Vse skupaj na 2 kvadratnih metrih. V sloviniji pa neuporabne bideje, ogromne kopalnice, z ogromno barier\materijala in tonami posranega papirja v kanalizaciji. Samo, da je drago, da se lahko hvali in potem, ko gre kaj narobe ali pa zgolj iz navade, lahko jamra..