majhne pozornosti, ki jih daš v dar pri poroki
Za poročno dalirlo mislim dati še eno škatlo majhnih pozornosti s pripisi za uporabo, v kateri so kamen (za trden zakon), aspirin (če bo ženo kdaj bolela glava), valjar (če bo mož prišel domov prepozno), čokolado (za dni ko pade cuker)…
A ima slučajno kdo še kakšen predlog kaj (in za kaj se uporablja) dati noter v škatlo.
Darilo je le pika na i, da se ga bosta spominjala kot na nekaj uporabnega in šaljivega.
hvala za ideje in lep pozdrav
Nadvse super bo, če bodo vsi gostje imeli take super ideje. Bosta mladoporočenca imela doma 16 valjarjev, pet kil kamnov in doživljenjsko zalogo aspirina (to slednje mogoče niti ni tako slabo).
Ko se je moja sestrična poročala, je bilo sicer rečeno, da bosta mladoporočenca najbolj vesela denarnih prispevkov, so pa ljudje izkazali podobne želje po prisrčnih malenkosti, ki jima bodo v spomin. Še dobro, da živita v stanovanjski hiši s podstreho, kjer je vse to končalo. Slike, kipci, steklene skulpture,… ni da ni. Same luštne, pozorne in popolnoma neuporabne zadeve.
Ko sem jaz nazadnje izbirala darilo v stilu “malo za šalo malo za res”, sem izpadla oseba brez okusa, občutka in še česa. Bile so uporabne stvari, ampak obdarjenci so imeli najverjetneje drugačen pogled na to.
Iz izkušenj svetujem, da temeljito premisliš ali bi se dotične osebe takega darila razveselile.
Kdo pa danes še dobi 30 setov krožnikov? Itak se večinoma dajejo kuverte, druga opcija je pa poročna knjiga, ki prepreči takšne situacije.
In itak ti kozarci graha in valjarji niso mišljeni kot “pravo” darilo. To je za zraven, saj je avtorica sama tako napisala.
Pa res ni potrebe po dajanju nečesa zraven. Ravno zato, ker takrat dobita toliko daril. Luštno je, če dobiš eno takšno pozornost. Cela prikolica luštnih pozornosti je pa samo v nadlego.
Problem je v tem, da so take zadeve – kamen, valjar, stenska tabla in kreda,… sicer posrečene, v resnici pa ne prav uporabne. Če dobiš eno, dve in je poanta v resnici duhovita, je to fino. Če jih dobiš 30, ni več smešno, ampak precej nadležno.
Nekako tako, kot ljudje še vedno mislijo, da ne morejo dat samo kuverte, ampak mora bit kuverta + nekaj. Potem pa nekdo da zraven stensko sliko, nekdo drug nek kipec, tretji komplet kavnih skodelic, četrti doma sklekljan prt,… in kar naenkrat imaš v dvosobnem (in že polno opremljenem, ker par že 7 let živi tam) stanovanju cel kup stvari, ki jih nimaš kam dat. Pa so vsi čisto dobronamerno dali še nekaj zraven, samo odveč je.
?
Glej, če se tolikokrat oglašaš s tem, kako grozno je dobiti 30 daril v tem stilu, potem si predstavljam, da se je to zgodilo tebi in imaš še zdaj travme.
Jaz si ne predstavljam, da bi res več ljudi prišlo s takimi darili, pa tudi če bi – če so izvirni, je to super in kaže, da so se potrudili zame. A je bistvo daril res v denarju? A je bistvo poroke res v darilih?
Jaz sicer nimam idej, kaj naj bi dala zraven, se mi pa zdi lušno. Jaz bi se takega darila razveselila. Če se odločaš za kaj takega, domnevam da par dovolj dobro poznaš, da veš, da ju bo to nasmejalo. Jaz poznam nekaj ljudi, ki bi se tega tako kot jaz razveselili in nekaj, ki bi se jim zdelo vrhunec bedarije. Jaz sem se poročila v tujini in od nikogar nič dobila 🙁