majhne pozornosti, ki jih daš v dar pri poroki
Odvisno je kakšni osebi sta par in kako dobro ga poznamo. Ker, če ga ne poznamo dobro lahko res brcnemo v temo z izbiro darila.
Sama sem šla do zdaj na 3 poroke, kjer smo dali za darilo
1. denar (par je imel vse opremljeno v izbranem stilu in so že kar nekaj let živela skupaj)
2. denar + album za fotografije
3. denar + nabožni kipec (ročno izdelan, nevesta je ful verna), v tem darilu je prispevala tudi od mojega mama, ker je sestra od ženina in mu je rekla, da mu bo kupila kipec, če se kdaj poroči (no, to mu je tudi uspelo pri 37 letih). Sama recimo nikoli nebi to podarila, ampak za “taščo” pa je bila to neka simbolika.
Od sestre poroka (poročila se je mlada, ni imela še opremljeno hišo):
Tukaj so pa bile prisotne same uporabne stvari nad katerimi se nakateri zgražate, ampak njej je bilo OK, ker so se med sabo zmenili kdo bo kupil kaj.
hladilnik, pralni stroj, štedilnik, spalnica, ura, luster, likalnik….
Poldka čestitka na radiju….. pri meni bi bila to ponesrečena izbira, ampak ljudje smo si različni.
Poslužujte se vendar album želja v trgovinah, če sem vam denar tako gnusi:-)) Jaz sem že 1000x pozabila kakšna darila sem dobila, nikoli pa ne bom da mi je nek stric naredil šov na poroki v katerem je zbral za tiste čase veliko denarja. Ves poročni dopust sva z njim plačala.
Zato – dajajte za darilo denar. Mladi so ga najbolj veseli.
Tista “mimo” darila kot so kamen itd. pa pustite na miru.
Naši svatje so se spomnili škatel s takimi “presenečenji”, vendar to ni bilo predstavljeno kot darilo, bolj kot del programa – so imeli žrebanja teh škatel, s komentarji, bilo je zabavno, vsi smo se nasmejali, pri vsaki taki neumnosti smo uprizarjali, kako bomo uporabili… Nekaj zadev so bile res uporabne, čeprav bi si jih za 5 € sami lahko kupili :)) kuhalnice, okvirčki za sliko, šalčke, rezervne žarnice, krtačke… Seveda škatla s 30 starimi TV daljinci je končala v košu…Odvisno kako se to predstavi, važna je ideja in izvedba. Pri nas je dobro ratalo…