Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Majica z UV zaščito

Majica z UV zaščito

Pozdravljeni! Ker več glav več ve, tu zastavljam vprašanje.
V izogib alergiji na sonce bi želela (za celodnevne pohode po gorah) nabaviti kvalitetno majico z dolgimi rokavi, z uv zaščito.
Prosim za nasvet/ mnenje – kakšno naj vzamem, na kaj naj bom pozorna ipd.
Hvala za vse odgovore!

Vzemi čim bolj temno oz. črno. Testi so namreč pokazali, da marsikatera majica ne nudi prav nobene dodatne UV zaščite oz. enako, kot če bi bila oblečena v bombažno majico – to pa še posebej velja za UV majice svetlih barv, predvsem pa tiste bele. Jaz se sprašujem tudi, kako je s svetlo sivimi klobuki z kvazi UV zaščito – morda kdo ve? Sicer je vseeno, če si na glavo povezneš slamnik ….

Sicer ti bo pa v dolgih rokavih seveda vroče, pod njo se boš bolj potila, kar lahko povzroči srbečico ali izpuščaje, sploh ker imaš že tako očitno občutljivo kožo.

Priporočam izbiro senčnih poti tako, da se izogibaš direktnemu soncu od 10h do 17h. Torej razni grebeni brez sence poleti odpadejo, medtem ko so severne stene hribov

Vzemi čim bolj temno oz. črno. Testi so namreč pokazali, da marsikatera majica ne nudi prav nobene dodatne UV zaščite oz. enako, kot če bi bila oblečena v bombažno majico – to pa še posebej velja za UV majice svetlih barv, predvsem pa tiste bele. Jaz se sprašujem tudi, kako je s svetlo sivimi klobuki z kvazi UV zaščito – morda kdo ve? Sicer je vseeno, če si na glavo povezneš slamnik ….

Sicer ti bo pa v dolgih rokavih seveda vroče, pod njo se boš bolj potila, kar lahko povzroči srbečico ali izpuščaje, sploh ker imaš že tako očitno občutljivo kožo.

Priporočam izbiro senčnih poti tako, da se izogibaš direktnemu soncu od 10h do 17h. Torej razni grebeni brez sence poleti odpadejo, medtem ko so severne stene hribov
[/quote]
če bo vroče ne bo skurilo od vročine v črni dolgi majici – ne vem kak je to priporočljivo?

Samo to bom rekla: v življenju me še ni opeklo skozi tkanino, pa sem bila že več ur na največjem soncu (na jadrnici). Tako da te UV zaščitne majice so za moje pojme samo en potrošniški nateg.
Večinoma ne uporabljam krem za sončenje, samo tubo faktorja 50 za namazat uhlje, nos, vrat, narte in zgornji del dlani – tisto torej, kar se ne da pokriti z oblačili. Uporabljam pa čim tanjše bele srajce z dolgimi rokavi, tudi dovolj velike (da niso pretesne). In klobuk (na barki za zavezat) ali pa trak s šiltom in z rutko do vratu.

se strinjam…ta uv zaščita je čisti nateg idiotov…..najbolj navadna in poceni bela bombažna majica te zaščiti tako, da si pod njo bel kot jogurt.
razumem, da si nekateri za kopanje v vodi (zaradi res hude občutljivosti na sonce) nabavijo majico, ki je primerna za v vodo, ker kaka bombažna je bolj izhod v sili. vse drugo je pa mimo. ampak potrošniška družba te pač seznani, da imaš problem za katerega sploh nisi vedel, da obstaja in ti seveda za drage pare ponudi rešitev.

New Report

Close