makaronovo meso
2 konkretna goveja zrezka zrežem na prbl 1 cm velike kockice. To potem prepražim na eni veliki rdečinsesekljani čebuli (veliko raje uporabljam šalotko). Uporabljam svinjsko mast (malo). Dodam paradižnik iz tube, sol, poper in lovorjev list. Premešam, zalijem z vodo, tako, da meso ni čisto pokrito. Kuham kakšno uro, ali manj. Občasno premešam in dolijem vodo. Zraven obvezno dvojno zaviti polžki, ki jih stresem notri in premešam.
Hehe, kot nalašč. Danes sem jaz koh in ravno makaron flajš pacam.
Samo, delam pa malo drugače. Iz mesa naredim omako, makarone pa sem že prej skuhal, spral, da so se ohladili in jih odcedil. Jasno, strogo na aldente.
Pet minut pred serviranjem pa makarone stresem v vrelo omako, nežno premešam, da se vse skupaj ogreje in namizo.
Tako je na krožniku vse skupaj čvrsto, in ne neki poc, kar se rado zgodi.
1. prepražim čebulo da je steklena
2. dodam mleto meso
3. sol, poper, lovorov list, šetraj, bazilika, majaron, rožmarin, kumina
4. zalijem z vodo, da se dobro premeša
5. paradižnikova mezga, sladka paprika v prahu
6. malo rdečega vina
20 minut na srednji temp.
kuhane makarončke odcedim in zmešam z mesom
potresem peteršilj
dober tek!
Ni klasičen recept, ampak jaz za omako uporabim te sestavine:
– na kocke narezano meso (včasih goveje, včasih piščančje)
– drobno narezano čebulo
– korenjček (na drobno zrezan v aparatu)
– por
– bučke
– žličko mlete rdeče paprike
– olupljene paradižnike ali pa paradižnikovo mezgo
– žličko sladkorja (če uporabim sveže paradižnike)
– malo moke za zgostitev omake
– sol
– začimbe (po občutku in glede na meso) (izberem vsaj eno od teh treh: lovorov list, timijan, majaron)
Omako pripravim tako, kot zgoraj piše Eka, le da poleg čebule in mesa malo popražim še por, korenjček in bučke. Proti koncu kuhanja po potrebi omako zgostim še z moko (kakih 10 min pred koncem – takrat, ko dam kuhat testenine).
Preprazim cebulo.
Dodam malo nasekljane paprike – npr pol rdece.
Dodam pol kg mletega mesanega mesa in strok cesna. Preprazim.
Dodam zlico ali dve sladke paprike v prahu, eno extra govejo kocko, en olupljen nasekljan paradiznik, malo mokce zalijem z vodo (zlico do dve), zalijem s cca 2-3 dcl paradiznikove mezge. Za polivko redkeje, za makaronflajs gosto. Za polivko dodam se konzervo graha in na koncu nariban sir.
Makaronovo meso delam kot me je naučila stara mama :-). In največkrat mi uspe ujet tisti značilen okus ‘šolskega makaronflajša’.
Na maščobo dam nalistkano čebulo, najboljša je šalotka, če te ni, je dobra tudi rumena, bela, rdeča malo manj. Posteklenim, dodam na približno cm x cm narezano svinjsko meso, prepražim do mehkega, po potrebi uporabim nekaj tople vode za zalivanje, solim, popram in dodam rdečo papriko v prahu, sladko, pa ščepec ostre. V ponev stresem še kuhane testenine, največkrat drobne polžke, premešam, še malo popražim. Redko kdaj dodam še žlico, dve paradižnikove mezge, ker se hitro zgodi, da okus paradižnikove mezge prevlada, če jo je preveč.
Sam to pa ste face.
Včasih so ble brisače, pa totalno razkužit se po vsakem seksu – pardon!!! – spolnemu odnosu, zdaj je treba pa meso obvezno na koščke rezat.
Bognedaj mleto meso, bognedaj.[/quote]
Glej, sa je čisto enostavno.
Makaronovo meso se naredi iz na koščke narezanega mesa.
Iz mletega mesa dobiš pa haše.