Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek makaronovo meso

makaronovo meso

Saj ne da ne bi znala kuhati:), stara sem pol stoletja pa vendar me zanima – kako pa VI naredite makaronovo meso, da je res okusno, npr. takšno kot smo pred leti jedli v šoli.

Zanima me samo kako VI, nič drugega.

Lep dan želim prav vsem!!!

2 konkretna goveja zrezka zrežem na prbl 1 cm velike kockice. To potem prepražim na eni veliki rdečinsesekljani čebuli (veliko raje uporabljam šalotko). Uporabljam svinjsko mast (malo). Dodam paradižnik iz tube, sol, poper in lovorjev list. Premešam, zalijem z vodo, tako, da meso ni čisto pokrito. Kuham kakšno uro, ali manj. Občasno premešam in dolijem vodo. Zraven obvezno dvojno zaviti polžki, ki jih stresem notri in premešam.

Jaz kupim mešanico za bolonez špagete,in meso prej prepražim.V 10 minutah kosilo narejeno.Sem pač ena izmed mnogih.. ena na Monu-ki pač to uporablja.Briga me za druge,samo pri nas si prste oblizujejo,pa niti ne mislim v tej vročini pražiti čebulo..itd..

Kupim mleto meso(govedino), popražim ga na precej šalotke + stroku česna, dodam na drobno narezane pelate, malo paradižnika v tubi, sol, poper, proti koncu malo belega vina. Tik preden je gotovo, potresem z narezanim peteršiljem. Včasih dodam tudi malo bazilike.

Nočem netiti,a šolskemu okusnemu makaronovemu mesu se boš težko približala, brez da … ja, imaš prav, kako zdaj, ne vem, a takrat se je veliko uporabljala vegeta.

Hehe, kot nalašč. Danes sem jaz koh in ravno makaron flajš pacam.
Samo, delam pa malo drugače. Iz mesa naredim omako, makarone pa sem že prej skuhal, spral, da so se ohladili in jih odcedil. Jasno, strogo na aldente.
Pet minut pred serviranjem pa makarone stresem v vrelo omako, nežno premešam, da se vse skupaj ogreje in namizo.
Tako je na krožniku vse skupaj čvrsto, in ne neki poc, kar se rado zgodi.

______________________

1. prepražim čebulo da je steklena
2. dodam mleto meso
3. sol, poper, lovorov list, šetraj, bazilika, majaron, rožmarin, kumina
4. zalijem z vodo, da se dobro premeša
5. paradižnikova mezga, sladka paprika v prahu
6. malo rdečega vina

20 minut na srednji temp.

kuhane makarončke odcedim in zmešam z mesom

potresem peteršilj

dober tek!

Ni klasičen recept, ampak jaz za omako uporabim te sestavine:
– na kocke narezano meso (včasih goveje, včasih piščančje)
– drobno narezano čebulo
– korenjček (na drobno zrezan v aparatu)
– por
– bučke
– žličko mlete rdeče paprike
– olupljene paradižnike ali pa paradižnikovo mezgo
– žličko sladkorja (če uporabim sveže paradižnike)
– malo moke za zgostitev omake
– sol
– začimbe (po občutku in glede na meso) (izberem vsaj eno od teh treh: lovorov list, timijan, majaron)

Omako pripravim tako, kot zgoraj piše Eka, le da poleg čebule in mesa malo popražim še por, korenjček in bučke. Proti koncu kuhanja po potrebi omako zgostim še z moko (kakih 10 min pred koncem – takrat, ko dam kuhat testenine).

Preprazim cebulo.
Dodam malo nasekljane paprike – npr pol rdece.
Dodam pol kg mletega mesanega mesa in strok cesna. Preprazim.
Dodam zlico ali dve sladke paprike v prahu, eno extra govejo kocko, en olupljen nasekljan paradiznik, malo mokce zalijem z vodo (zlico do dve), zalijem s cca 2-3 dcl paradiznikove mezge. Za polivko redkeje, za makaronflajs gosto. Za polivko dodam se konzervo graha in na koncu nariban sir.


Tole bo taprav recept!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Makaronovo meso delam kot me je naučila stara mama :-). In največkrat mi uspe ujet tisti značilen okus ‘šolskega makaronflajša’.
Na maščobo dam nalistkano čebulo, najboljša je šalotka, če te ni, je dobra tudi rumena, bela, rdeča malo manj. Posteklenim, dodam na približno cm x cm narezano svinjsko meso, prepražim do mehkega, po potrebi uporabim nekaj tople vode za zalivanje, solim, popram in dodam rdečo papriko v prahu, sladko, pa ščepec ostre. V ponev stresem še kuhane testenine, največkrat drobne polžke, premešam, še malo popražim. Redko kdaj dodam še žlico, dve paradižnikove mezge, ker se hitro zgodi, da okus paradižnikove mezge prevlada, če jo je preveč.

Ampak veste kaj…. mleto meso pa k navadnim makaronom res ne paše. Po moje morajo biti kocke dobre govedine. Pa potem malo svežega paradajza in malo paradižnikove mezge not. In obvezno na koncu nežno premešati (skor sem umrla od smeha, ko je QBR v gornjem postu pokazal svojo nežno plat).

NE mleto meso, Narezano mora biti na koščke

Sam to pa ste face.

Včasih so ble brisače, pa totalno razkužit se po vsakem seksu – pardon!!! – spolnemu odnosu, zdaj je treba pa meso obvezno na koščke rezat.

Bognedaj mleto meso, bognedaj.

Sam to pa ste face.

Včasih so ble brisače, pa totalno razkužit se po vsakem seksu – pardon!!! – spolnemu odnosu, zdaj je treba pa meso obvezno na koščke rezat.

Bognedaj mleto meso, bognedaj.[/quote]

Glej, sa je čisto enostavno.
Makaronovo meso se naredi iz na koščke narezanega mesa.
Iz mletega mesa dobiš pa haše.

______________________

New Report

Close