Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style MAKE-UP ZA POROKO

MAKE-UP ZA POROKO

živio,

rabim en dober nasvet: čez tri tedne se poročiva in namam pojma kakšen make-up bi odgovarjal k barvi moje obleke. takole je: obleka je zlato-rumene (barva šampanjca) barve, kombinirana z malo temnejšo (rjavkasto-zeleno) barvo. naj povem, da imam zelo svetlo polt in polt je tudi zelo “prozorna”. prosim svetujte. p.s. naličila se bom sama!

Povej še barvo las, pričesko, ki si si jo omislila in barvo oči.

Lala

Povej še barvo las, pričesko, ki si si jo omislila in barvo oči.

Lala

Zakaj ne bi uporabila zlato barvo? Mogoče v kombinaciji z rumeno-zeleno?
Izogibaj se črnega črtala in maskare. Raje občrtaj oči z rujavo, trepalnice pa poudari z rujavo maskaro.
Na notranji strani spodnjih vek pa zlato črtalo.

Sicer bi bilo najbolje, da se ustaviš v kakšnem kozmetičnem salonu in vprašaš za nasvet.

ČESTITAM!

lase imam kostanjeve barve s svetlimi prameni. oči modre. kar malo me je strah ubrati tako varianto, kot jo je predlagala natasha – absolutno pa ni slaba ideja.
p.s. h kozmetičarki pa tako ali tako grem – bom tudi njo vprašala za nasvet. ampak saj veste kako pravijo: več glav več ve!!!

Ni tako drago, raje uporabi roke in izkušnje kozmetičnih salonov.

Praviš torj, da imaš modre oči kostanjeve lase, in bolj svetlo polt.

Najbolj pomembno, kar moraš paziti pri ličenju je, da je čimbolj naravno, ne pretiravaj, da ne boš izgledala izumetničeno.

Ličenje naj poteka takole, preizkusi pa ga že pred poroko, da boš videla učinek in te tistega dne ne bo strah-kakšna boš:

-Najprej si spni lase ( za poroko boš šla najprej k frizerju, seveda, če ne želiš sama narediti tudi frizure)
– obraz si najprej temeljito očisti, s tonikom ali čistilnim mlekom, nato pa ga izdatno namaži s kakšno dobro hidratantno kremo, ki bo tvoji koži vrnila vlažnost in prožnost- s tem preprečiš tudi, da bi koža vpijala puder, ki bi nato na površini kože obledel, bil postal suh. Kožo torej najprej navlaži in pusti 15 minut, da koža lepo vpije kremo. Z vatko nato nežno obriši preostalo kremo na obrazu.

Če imaš kakšne mozolje ali nepravilnosti na obrazu si jih prikrij z korektorjem, šele nato nanesi na obraz tekoči puder. ( Puder naj bo čim bolj podoben odtenku tvoje kože, tako se ne bo videla sled med naravno poltjo in namazanim obrazom-grdo namreč deluje nenaravna črta, ki nastane med obrazom in vratom. Ko nanašaš puder ga nanašaj s tapkanjem prstov, nikar ne vleči kože!
Po nanašanju pudra preidi na ličenje oči.
Za senčenje vek izbiraj med pastelnimi toni, lahko dodaš kaj bisernega, vse pa nanašaj v rahlih sencah-čim bolj naravno.
Tik nad trepalnicami si z sivim svinčnikom nariši tanko črto -ta deluje veliko bolj naravno od črne, črta ti bo odprla oči in jih naredila bolj romantične.
Maskaro moraš uporabiti, saj ta odpre oči in jih naredi bolj žametne-uporabiš lahko sivo, če hočeš oči poudariti pa črno.
Ja, za tekočim pudrom si moraš na obraz nanesti še puder v prahu, ki daje izgled bolj naravne polti. Ne pozabi na rdečilo- izbiraj med nežnimi rožnatimi toni-rdečila daj toliko, da dahneš obrazu svežino in lepo zaokrožiš make-up.

Na koncu ti ostane še šminka za ustnice-lahko uporabiš zelo svetle rose barve, mogoče le lip gloss, če je tvoja barva ustnic lepa, prav tako oblika.

Tako, make up je zaključen!

Pred vsem tem si vsekakor uredi obrvi!

Veliko sreče v zakonu, pa čim lepša bodi na ta dan!!!

Lala

uh, Lala tole je bilo pa več kot izdatno! hvala ti za nasvet in lepe želje. upam da se mi bo uspelo lepo naličiti – vsekakor pa moram kakšen dan pred tem narediti “probo”. pozdrav ….

Tudi jaz sem pred kratkim dala to skozi in bilo je čudovito!

Vsekakor je pri izbiri barve, predvsem šminke za ustnice, pomembna barva rož v šopku. Kot so ti že predlagali, izberi tople pastelne barve. Za fotografiranje pa je zelo pomembno, da se ti koža ne sveti! Uporabi matirajoče robčke, puder…

Imej se skrajno lepo!barbi je pisal/pisala:
>
> uh, Lala tole je bilo pa več kot izdatno! hvala ti za nasvet
> in lepe želje. upam da se mi bo uspelo lepo naličiti –
> vsekakor pa moram kakšen dan pred tem narediti “probo”.
> pozdrav ….

New Report

Close