Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style make up – začetek

make up – začetek

Zadeva je takšna: stara sem 33 let in se nekaj časa (dva otroka, porodniške, ….) nisem skoraj nič ličila. Vsa ličila, ki se še valjajo po predalih, so bolj ali manj s pretečenim rokom trajanja…. Ker pa menjavam službo, kjer bom v prihodnje več sodelovala s strankami, bi rada bolje izgledala.

Uporabljam dnevno kremo eucerin (mislim da je 24 urna hranilna krema), zjutraj in zvečer pa obraz osvežim s tonikom (sedaj trenutno Afrodita za občutljivo kožo, brez alkohola…).
Kožo imam precej suho in občutljivo, po licih pa se mi pojavlja rdečica (dedno..), katero bi zelo rada prekrila. Polt je precej svetla,zelo težko tudi porjavim…
Sem rdečelaska (bakrena) z sivo – modrimi očmi. Sedaj si le očrtam oči (z rjavo,sivo ali modro) in namažem trpalnice, pa kakšen glos na ustnice dam…

Ker ne bi rada vrgla ven en kup denarja,za kozmetiko ki ni ustrezna (predvsem me skrbi pri pudru), vas prosim da mi svetujete pri nakupu kvalitenih in cenovo ugodnih ličil (puder, maskara, šminka, …) primernim mojim letu, tipu kože, ….
Stvar je taka, da sem že nakajkrat povprašala v kakšni drogeriji, pa mi žal niso znale svetovati, oziroma so mi ponujale le dražje izdelke…

Hvala za vaš odgovor.
Sandra

Pozdravljena Sandica
pa lepo po vrsti:
prvi pogoj za lep izgled je lepa in negovana koža. Torej nabavite si kreme, ki ustrezajo vašemu tipu kože(če vam Eucerin odgovarja ga kar obdržite), seveda si privoščite dnevno in nočno kremo, kakšen izdelek za nego okrog oči in seveda obvezno čistilo in tonic. Če imate težave z rdečico, si nabavite tudi kak serum.
Pri izbiri pudra pa tako. Če želite naraven izgled potem izbirajte med lažjimi pudri. Zelo primeren je nov puder MF Age Renew, naredi zelo lepo polt in zaradi svoje specifične sestave lepo pomladi izgled kože.
Privoščite si tudi puder v kamnu ali prahu, da bo vse trajalo dlje časa. Ličila izbirajte v barvah svojih oblačil, ne pozabite še na kakšno bleščilo za usta. Vse izdelke boste našli na stojalih MF ali pa poglejte tudi na stojalo IsaDore, kjer dobite zelo kvalitetne izdelke za spodobno ceno.
Na koncu lepega make upa se nagradite tudi z kakšno dišavo, da boste zadovoljni in samozavestni.
Jadranka

Priporocila bi, da barve sencil in smink izbirate glede na lase in kozo, saj je glava vedno na mestu, oblacila pa se menjavajo in je slednje bolje upostevati za vecerni izhod. Se posebej rdecelaske! Torej, topli odtenki v bronastih, zlatih, pescenih, oranznih, rjavih variantah, pa na sminko ne pozabite, da je najlepsa topla z oranznim pridihom. Obcasno je dobro tudi spremniti videz, mogoce rjav eyeliner na zgornji veki, maskara, nezen glos ter nezna licka z bronzerjem. Nasplosno se premalo uporablja bronzer, saj je vsestranski: za licka, za sencenje, za cel obraz pa tudi kot sencilo za oci. Isadora ima prav lepe odtenke bronzerjev, ali pa Diorjev Light Tan, tale je res bozanski.
Ce pa imate raje hladne odtenke, poskusite kdaj z rahlo vijolicno sencko (ali brez) in crnim eyelinerjem, zivo rdecimi ustnicami (fatalna kombinacija) seveda na maskaro nikoli ne pozabite.
Puder pa boste morali izbrati sami, pazite pa, da bo natancno tak odtenek kot vas vrat.

pozdravljena,

kot profesionalni vizažist vam lahko svetujem glede izbire barv, pudrov itd. o negi je že povedala Jadranka – priprava kože na makeup je bistvenega pomena, saj je tako makeup tudi dlje časa obstojen. zdaj pa glede pudra in zakrivanju rdečice. Rdečico boste le stežka zakrili z nežnimi teksturami. Če želite popolnoma zakriti majhne nepravilnosti na koži, lahko uporabite kamuflažni puder – le tega ima Kryolan (prodaja ga firma Schlamberger) ali pa Art deco. kryolan sama uporabljam na stankah in moram reči da je res prekriven. Ni pa seveda namenjen za cel obraz, ker potem vse skupaj zgleda “pretežko”, kot maska. Rdečelaske se lahko poigrate s toplimi barvnimi toni – oranžna, bakrena, rdeča, zlata, rjava, tudi črna (za oči seveda:) Malo bronzerja na lička, da dobite naraven, zagorel videz, lip gloss ali šminko v naravnih toplih nežnih barvah – za dnevni videz, maskara in zmagali ste. Pozor! Barve se najprej zbirajo na barvo las, kožo in nato na obleko! Če želite osebno svetovanje, mi prosim pišite, da ne boste po nepotrebnem zapravljali gore denarja za ličila:)

http://www.carpus-makeup.si

Jasna Oklešen - Carpus Makeup Center, vizažist in moderator 040/49 11 11 www.carpus-makeup.si jasna@carpus-makeup.si

Jasna DOBRODOŠLA!

Jadranka

Hvalaaaa:)

Jasna Oklešen - Carpus Makeup Center, vizažist in moderator 040/49 11 11 www.carpus-makeup.si jasna@carpus-makeup.si

New Report

Close