Najdi forum

make up

Pozdravljena!

Pri svojih 27 letih imam še zmeraj problematično kožo. Znova in znova se mi pojavljajo novi mozolji, katerih pa moji nohti na trpijo, tako da si vse kar je in kar ni enostavno moram stisniti. Po tem, ko mogoče nastane krastica, le to še enkrat zdrapam, tako da proces celjenja zaradi mozoljev pri meni traja kar 2 tedna, še potem pa se pozna rdeč madež. Septembra letos sem prenehala z uporabo tekočega pudra in ga nadomestila z obarvano kremo NIvea. Zdi se mi,d a imam kožo pod to kremo primerno vlažno. Ker se mi koža po nosu po čiščenju z mlekom dermalogica in tudi prej po drugih preparatih lušči, so bile potem te luske pod pudrom zelo vidne, zdaj pod obarvano kremo se to ne vidi več. Prav zaradi tega sem tudi začela z uporabo obarvane kreme. Drugače pa za ponoči uporabljam kremo aqua beauty in to je to. Včasih dam na obraz še kakšno vitaminsko, antistresno, hranilno masko……JE to v redu?

Lep pozdrav!

Koža se vam lušči zaradi nenehnega stiskanja mozoljev, kajti pri stiskanju tako tanko in občutljivo povrhnjico ranite, zato se ta začne luščiti.
Zato je v prvi vrsti nasvet, da prenehate stiskati mozolje. Saj vem, da je težko, ker imam tudi sama podobne težave.
Zato je uporaba maske zelo priporočljiva- tako koži vrnete vlago in prožnost.
Vseeno mislim, da vzrok vaših mozoljev ni bila uporaba pudra.Verjetno ste uporabljala premalo vlažilen puder. Žal se boste morala sprijazniti z dejstvom, da dokler ne boste prenehala s stiskanjem mozoljev, vam tudi kreme ne bodo pomagale. S stiskanjem si boste le povzročila brazgotine na obrazu.
Zanima me kje se vam pojavljajo mozolji- po celem obrazu ali samo na določenih predelih na obrazu.? Ali so možen vzrok naših mozoljev hormonske spremembe?
Ste se že kdaj posvetovala z dermatologom ali pa celo z ginekologom?

Lp Nada

New Report

Close