Makedonija – OHRID

Živijo!
Z družino se spravljamo na potovanje po Makedoniji, zelo nas privlači predvsem Ohrid. Zanima me, če je že bil kdo, kako ste pripotovali do tja( letalo, avto, vlak) in kje ste se nastanili? Če mi lahko priporočite kakšen ne predrag app ali pa hotel? Kaj v Makedoniji se še splača videt? Kako pa je z rent- a- carjem tam dol?
Lp

Bili smo tam pred dvemi leti, z avtom v kampu, kar pa ne priporočam. Veliko je poceni privat sob vzdolž jezera. Na ohridu je vse vredno ogleda, ni pa nobenih prospektov, tako da je potrebno veliko ljudi vprašati -glede na vaš interes. Vsekakor vožnja do Bitole, antično nahajališče in stari center-baščaršija, samostan Stefan Bigorski in letovišče Mavrovo , Tetovo -šarena džamija, Skopje, kjer prave baščaršije ni več! Privoščite si pravo ohridsko postrv, ki se na makedonski strani ne lovi več, jeguljo ( kuha in peče se v zelenjavi štiri ure). Povsod veliko poceni hrane iz žara. Uživajte!
Tudi jaz se že nekaj časa ubadam s tem , kako poceni priti do Makedonije,ker me vabi prijateljica iz Skopja.
Avion je ubijalsko drag lj-ohrid 350 Eurov na glavo, lj-skopje 270 Eurov.
Vlak je sicer cenejši,vendar če plačaš spalnik, pride vseeno veliko.Pa še traja sto let.
V samem Ohridu so prenočišča zelo poceni, hrana pa tudi.
Evo, z družino sem se pravkar vrnila z Ohrida in izkušnja je bila enkratna! Res odlična alternativa morju – poceni, toplo, lepo, okusno, predvsem pa neponovljivo prijazno. Leteli smo iz Zagreba za ok. 200 EUR na odraslega (ceneje kot Ljubljana – preverite Croatia Airlines), bivali pa v dvosobnem apartmaju 20 m od jezera za 10 EUR na osebo na dan. Da se tudi ceneje, mi smo zaradi otrok izbrali bolj udobno varianto. Za dva dni smo najeli avto (45 EUR na dan) in si ogledali Prespansko jezero in Bitolo s Heraklejo, potem pa smo se z njim zapeljali še na skopsko letališče. Pozor, bencin je dražji kot pri nas – to pa je tudi edina negativna stvar. Toplo priporočam!

najbolse je odpotovati za busom za to ke je po ceni se usedes v lj za 11 ur si v ohrid zelo je lepo poceni prijazan folk je lahko ti pa pomagam ce hoces minur_slo@hotmail.com