Najdi forum

makeup

Živjo,
zanima me sledeče. Kar se tiče ličenja, sem povsem neizkušena, zato me zanima sledeče. Kakšna senčila za oči naj uporabim, da bodo pristajala mojemu obrazu ( imam svetlo rjave oči, obrobljene s temno zeleno barvo, rjave pegice in temno rjave lase z medenim do rdečim leskom).

Hvala za predloge,
Maja

Lep pozdrav, Maja!

Najraje se pri izbiri senčil za oči orientiram po barvnem odtenku oblačil. Barva senčil naj bo enaka barvi oblačil.
Glede na vaš opis bi vam svetovala uporabo toplih rjavo-zlatih odtenkov senčil, ali pa celo rjavo, rahlo vijoličnih odtenkov, glede nato, da se barva oči preliva iz rjavih v zelene. Zeleno barvo oči lepo poudarijo vijolični odtenki. Vendar pazite, da ne uporabite intenzivno vijolično barvo senc, kajti vaši lasje so rahlo rdeči, če sem vas prav razumela. Uporabite torej rjavo-vijolične odtenke.
Pri senčenju rahlo temnite zunanje kote veke, proti notranjem predelu veke ( proti nosu ) pa svetlite sence.
Uporabite rjav svinčnik za obrobo oči. Rjava je topla barva, ki naredi nežen, topel pogled.
Enako kombinacijo uporabite tudi pri senčenju rjavo-zlatih odtenkov. Na zunanje kote veke nanesite rjave odtenke senčil, proti notranjosti veke pa nanašajte zlate odtenke. Pazite, da so barve zabrisane, linije in prehodi barv se ne smejo videti.

Zanima me tudi kakšen ten kože imate (svetel, temen)!

Lp Nada

Barve senčil naj bi se določale po barvi oči, barvi las in odtenku polti. Barva senčila pa je odvisna tudi od tega, ali je make-up večeren, dnevni, umetniški ali pa čimbolj korekturno naravni.

LP-Katja

Lep pozdrav!

Vsekakor je odvisna izbira barv senčil od vrste dejavnikov, kot ste že sama napisala.

Sama pa se najraje odločam za kombinacijo barva senčil je enaka ali podobna barvi oblačil. Se pa strinjam z vami, da vse kombinacije res niso primerne za dnevne make-upe. Zelo podobno je tudi pri oblačili- ločiti je potrebno športna, poslovna, večerna oblačila…

Lp Nada

New Report

Close