Makova polja
Nepopravljiv romantik sem in k sreči imam ob sebi sorodno dušo. Pred časom sem ji napisal:
Sanjam, da se sprehajam po neskončnem makovem polju, sonce me boža po licih, v daljavi te uzrem kako se spuščaš proti meni, v beli obleki, kot angel, tvoj nasmeh mi pospeši ritem srca, tvoje oči me uročijo, da obstanem kot vkopan, čakam te, približaš se in mi planeš v objem, svet se vrti okoli naju, ko obleživa sama sredi makovega polja in ko nobena beseda ni potrebna, dovolj je le pogled…
OK, verjetno za marsikoga osladno in neprebavljivo, morda sem za koga čudak ali bedak, ampak želim te sanje uresničiti.
Kje v Sloveniji bi lahko našel makovo polje, ali sploh obstaja? Hvala že v naprej!
Sigurno obstaja tudi makovo polje za vaju …
Kje ne vem … pojdita z avtom, s kolesom, peš … za nosom .
Tam kjer so pozabili škropiti s pesticidi letošnja žitna polja … tam vaju čaka raj …
Stric google najde vse… prelepi si sobo z slikami makovih polj in bodi v raju 😉
Pa glih makova polja ??? Če bi bilo kaj drugega, bi ti z veseljem pomagala uresničiti :)))
Pa glih makova polja ??? Če bi bilo kaj drugega, bi ti z veseljem pomagala uresničiti :)))[/quote]
Pejd v Afganistan ali Pakistan. Tam je maka kolkor hočeš. Lahko tud kaj poprime po poti ;))))))))))))))))))))
Jaz pravim, če je dobra družba, bo tudi pšenično polje v redu. Morda pa na poti najdeta tudi makovo. :))
Pa glih makova polja ??? Če bi bilo kaj drugega, bi ti z veseljem pomagala uresničiti :)))[/quote]
Pejd v Afganistan ali Pakistan. Tam je maka kolkor hočeš. Lahko tud kaj poprime po poti ;))))))))))))))))))))[/quote]
:)) Tudi meni je bilo to prvo, kar mi je prišlo na misel.
Super bi si bilo ogledati Herat, Kabul, Kandahar je še posebej lep :))
na “raste mak” gugk pravi tole
http://www.gore-ljudje.net/novosti/90717/
sicer pa na vsaki njivi ☺
http://www.doria.si/knjigarna/q/artikel/6276
Prekmurje? Včasih so tam imeli večje nasade, vendar ne vem ali ima tovrsten mak rdeče cvetove. Veseli me, da še en tip čuti malo bolj poetično. Ni osladno, le izvedba se mi zdi malo hecna. Uživajta, upam da ne bo težav z lastnikom nasada 🙂
Če želi romantik uresničit svoje sanje naj vzame njivo v najem in si nanjo sam poseje mak skozi katerega se bo lahko sprehodil…..
Samo potem bi lahko imel še kak žulj na dlani, to pa ni več tako romantično….
Ravno tako ne bi bilo romantično, če vaju bo kak kmet z vilami lovil, ko mu bosta povaljala posevek in delala škodo na polju 😉
Mengeško polje
http://www.pictureslovenia.com/si/foto/?u=13#11
Makovo polje ob cesti Koper – Dragonja.
http://www.slo-foto.net/galerija_slika-5748.html
Polje v Ižakovcih Prekmurje
http://www.radio1.si/strani/Reg_Novice.aspx?RN=22058
Prav zabavam se, ko berem vaše predloge in komentarje. Končno ena tema kjer se držimo rdeče niti, makovih polj! Zame ima to poseben pomen in zato se najlepše zahvaljujem za vse predloge, vsekakor mi je tole Mengeško polje najbližje. Bom upošteval vaše nasvete, počakal, da zacveti, s seboj vzel dekco in sprej proti mrčesu in kmetom z vilami….
Mislim Poet….
Ti bi svoje sanje uresničil na tujih žuljih?
Nekdo poseje polje, da bi uresničil lastne sanje in preživel s tem svojim delom, ti in tvoja deklica bi pa šla ležat v te njegove sanje, ki si jih želi preko žuljev svojih rok uresničit…. :/
Nimam nič proti, da si uresničiš svoje sanje samo ne delaj drugim škode s tem 😉
Mislim Poet….
Nekdo poseje polje, da bi uresničil lastne sanje in preživel s tem svojim delom, ti in tvoja deklica bi pa šla ležat v te njegove sanje, ki si jih želi preko žuljev svojih rok uresničit…. :/
Nimam nič proti, da si uresničiš svoje sanje samo ne delaj drugim škode s tem ;)[/quote]
se bom potrudil, da bo škoda čim manjša…za višje cilje so potrebne žrtve:)
Mislim Poet….
Nimam nič proti, da si uresničiš svoje sanje samo ne delaj drugim škode s tem ;)[/quote]se bom potrudil, da bo škoda čim manjša…za višje cilje so potrebne žrtve:)[/quote]Žrtvuj svoje delo ne pa delo drugih 😉
Poet, zadnjič smo se šli potepat v Logarsko…
Greš mimo Mozirja, v naselju Nizka, nasproti gostilne Zmajeva votlina boš našel makovo polje.
Evo, da veš, da mislim nate :))
Kako lepo, da misliš name, ampak moram ti priznati, ko sva ležala tam na makovem polju nisem mislil nate..upam, da nisi huda…:)
Kako lepo, da misliš name, ampak moram ti priznati, ko sva ležala tam na makovem polju nisem mislil nate..upam, da nisi huda…:)[/quote]
Kako? Niti malo? Niti za velikost makovega zrna? Trenutek? Pol trenutka? Čisto nič?
Oh…
:))) [sup](ful sem vesela zate)[/sup]
Kako lepo, da misliš name, ampak moram ti priznati, ko sva ležala tam na makovem polju nisem mislil nate..upam, da nisi huda…:)[/quote]
Kako? Niti malo? Niti za velikost makovega zrna? Trenutek? Pol trenutka? Čisto nič?
Oh…
:))) [sup](ful sem vesela zate)[/sup][/quote]
poet je pač … poetski/leporečen … niti za pičkin dim ni za misliti na Margot- … bi pa bilo zanimivo videti njen pičkin dim ☺
jebemti Metoda Trobca, da jo je zgrešil ☻
zelo je lep pogled na makovo polje teh polj je bilo včasih kar nekaj sedaj je vse uničeno
Forum je zaprt za komentiranje.