Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika makovo pecivo

makovo pecivo

pozdrav!

jaz imam pa eno vprašanje o makovem pecivu. naredila sem tistega po receptu ki je na paketu (meri se z jogurtovimi lončki). pecivo je sice prišlo dobro, vendar sem nekoč jedla enega, ki je bil mnogo bolj črn, bolj nizek in bolj sočen. ker mi ni do tega, da bi šla sprobat vse recepte po vrsti, ki jih najdem na internetu za makovo pecivo, bi vprašala, če ima kdo takšen recept, da pecivo pride kot sem opisala: bolj nizko, bolj kompakto in črno, pa vendar zelo sočno. lepa hvala za pomoč!

Si uporabila mlet mak? Meni se zdi, da z mletim makom pride dosti bolj črno. O višini pa odloča velikost pekača.
Tudi jaz sem enkrat naredila po tistem receptu na vrečki in je bilo ful črno. Če se prav spomnim, sem ga prelila s stopljeno čokolado – menda malo bolj redko, da se je pošteno vpila? Nisem prav sigurna, lahko, da sem tudi kaj zamešala. Recept pa sem vzela iz tistega mletega maka Kresto (približno tako).

ja ja, seveda je bil mlet mak, ampak meni je to zelo narastlo in je prišlo tako res rahlo pecivo, pa ne prav dosti črno, ker se da zraven tudi moka.

tisto, kar sem jaz nekoč nekje jedla, je bilo pa bolj zbito, vendar strašno okusno in sočno.

še kakšna ideja?

apple, dela se tudi makovo pecivo brez moke (vem za en recept, kjer mislim da sta dodani le 2 žlici ostre moke, ostalo so mak in jajca)…pa dodano je seveda maslo za sočnost in okus! Seveda če je dodano veliko moke, pecivo ne more biti črno 🙂 razen, če bi dodala veliko kakava….LP

Imam recept za makovo pecivo ki ga uporabljam za podlago skutine torte.
125 G sladkorja v prahu
125 g margarine
125 g mletega maka
pest droptin namočenih v rumu
3 jajca
Sneg iz beljakov posebej ,rumenjake in ostale sestavine zmešam in dodam sneg,pečem v tortnem modelu ,ne pride visoko ker pečem še skutni nadev.
lp geri

Geri, in kakšen je celoten recept?
Hvala, Mimi

Živio mimi
Kot sem že prej napisala makovo podlago spečem skoraj do koncajo vzamem iz pečice in malo ohladim,med tem časom naredim maso iz;
pol kg skute
eno kislo in eno sladko smetano
2 žlici moke
5 jajc
1 vanilij sladkor ,lupinica limone
12 dag sladkorja
Vse skupaj zmiksam v gladko zmes in zlijem na makovo pecivo.Dam nazaj v pečico in pečem eno uro.Pustim čez noč da se shladi .Je zelo dobra in lepo izgleda ,spodaj črna zgoraj bela.
lp geri

Hvala.
LP Mimi

Odlično makovo pecivo z jabolki 🙂

https://znam.si/recepti-in-hrana/sladice-in-sadje/makovo-pecivo-z-jabolki/ 

New Report

Close