Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek maks svetnik pri krstu?

maks svetnik pri krstu?

ko ste že bolj vedni?
na koledarju je tudi maksim vendar ne vem če je to svenik?

če je neko me na koledarju, pol gre sigurno za svetnika. maš tudi enega po imenu maksimilijan, če bi radi malemu dali ime maks.

Imaš v bistvu slovenskega svetnika – maksimiljan celjski, goduje pa enkrat v začetku oktobra.

Ja, mi imamo Maksa (pa res je tak tapravi Maks ;-)), god ima 12. oktobra.

Mi imamo tudi Maksa, samo je “star” šele 20 dni, pa me zanima, kaj pomeni tak tapravi 🙂 .

maks pomeni velik v lat.

Mi imamo tudi Maksa, samo je “star” šele 20 dni, pa me zanima, kaj pomeni tak tapravi 🙂 .[/quote]

Ma, boš videla. Maks je tak prisrčen, odkrit, pokaže vsa svoja čustva, tako smeh kot jok. Mi mu pravimo, da je tapravi Maks in da mu nobeno drugo ime ne bi tako pristajalo. Aja, pa daljše lase ima, smo imeli zadnjič tekmo, v 5 ekipah so bili 3 Maksi, pa vsi so imeli res dolge lase, haha. Joj, pa da ne bo izpadlo, da je “naš sonček, edinček, okrog katerega se vrti svet”, ima še dva sorojenca 😉

Čestitke ob rojstvu!

Tudi naš je tak sonček, prav neverjeten je. Skoraj ne joka. Izredno zadovoljen in nasmejan otrok. Pa ima že 4 mesece 🙂

Naš ima že sedaj ima veliko laskov 🙂 http://www.flickr.com/photos/25878086@N06/3971739824/ . Joka pa samo kadar je lačen in moker. Moker sploh ni rad 🙂 , ga previjamo včasih tudi 4krat na noč 🙂 .

Spoštovani!

Za Maksa imate kar 2 svetnika, ki sta znana na naših tleh: eden je sv. Maksim Emonski, škof, 29.5., drugi pa mučenec Maksimilijan Celjski, 12.10. Tako, da imate za Maksa ali za Maksima, tudi Milan lahko goduje na dan Maksimilijana.

Darko Ž:

New Report

Close