Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Maksimalen znesek za stanovanjski kredit

Maksimalen znesek za stanovanjski kredit

Lepo pozdravljeni!

Prosim za pomoč. Zanima me kolikšen je lahko max. kredit (stanovanjski, hipotekarni) za dobo 30.let, za neto plačo 1100e.

Pregledal sem nekaj info. na spletnih straneh bank, vendar je tam vse možno:)

Kako je v resnici…

Hvala za odgovor

Večina bank ima 80% vrednosti nepremičnine – to je prva omejitev!

to se pravi, če je primer stanovanje 150,000€, lahko dobim, max 120,000€ kredita.

Vem tudi, da je minimalen znesek, ki ti mora ostati od plače nekje 460€.

Ali je še kakšna druga omejitev?

Lp

Vse je stvar dogovora. Nekatere banke zahtevajo še ustrezno življensko zavarovanje. Če si resen interesent pojdi od banke do banke – dobre pogoje imajo Hypo, Unicredit, Deželna banka, po mojih izkušnjah največje “sranje” NKBM. Ampak 30 let je dolga doba – potrebno je menjati avto, ostali stroški. Če nimaš drugih prilivov, ne pretiravaj z višino obroka.

res je, sem zelo resen, ker se mi mudi glede nakupa za stanovanje.
Glede obroka za kredit, mi je že veliko ljudi reklo, da ne pretiravam z višino obroka, zato bom tudi vzel na 30.let.

Kakšne so pa kaj pogoji na Nlb-ju. Tam imam tudi odprt račun..

To je zares en velik korak, ker je zelo dolga doba… 30let porka duš:)…

lp

NLB ne poznam, nama so trenutno najbolj ugodno ponudbo dali pri Deželni banki 6M EURIBOR + 1,9% pribitka, za celotno vrednost nepremičnine, hipoteka + moj bo porok. Priliv 2000€, obrok 500 €, ne zahtevejo življenskih zavarovanj.

Omejitev je lahko tudi starost….doba kredita pa tvoja starost ne smeta presegati skupaj 65 let..
(alpa 75 let)….to moraš povprašt pa res na banki.

New Report

Close