Mala čistilna naprava
To je tezko reci, ker stroski praznenja zavisi od obcine. Pri nas npr nam vsak mesec komunala zaracuna pavsal glede na porabljeno vodo in se placa neke 2€ za odvajanje odpadnih voda. Za to ceno ti na tri leta odpeljejo blato iz mcn. Vem pa npr za obcine, kjer je ta strosek bistveno, bistveno visji.
Pregled je nekih 50€, enkrat na tri leta.
Elektrike nimam pojma koliko pokuri, ker ni na locenem stevcu, edina stvar, ki je na strom pri tej cistilni, je kompresor zraka. Zrak vpihuje cca 2h 2x dnevno.
Investicija je bila takrat 2400eur, plus izkop in kanalizacijske cevi. Tu vecina obcin ponuja neke subvencije, pri nas je bila skoraj pol investicije..
Koliko so realni stroški pregledov, praznjenja, elektrike, investicije?
[/quote]
elektrika je pumpa za zrak, mogoče še kaka črpalka za črpanje vode. Ni nek bavbav. Komunalni stroški so večja jeba. Kolegica (občina Nova Gorica) in njihova komunala računajo svega i svašta (računaj da se marsikateri puf krije iz teh naslovov), čeprav razen odvoza blata tu drugih komunalnih stroškov ni, pa še blato ni zlo pogosto (če češ lahk preverim kako je s tem in ti javm)
Večji problem so recimo preagresivna čistila, ki ti znajo biomaso uničiti. Tko da pri čistilih je potrebno malčk paziti, pa mogoče od časa do časa kake bakterije not butnt. Da se biomasa vzdržuje.
Glede stroškov…nekaj krije država (ekosklad , mogoče občinska komunala), je pa tu možnosti ogromno…lahk se sosedje skup zmenite nabavite nekaj za par hiš, si stroške razdelite in to je to. v Ita je to fulll popularno (sploh kaki novejši manjši bloki). maš pa cel kup, tipov čistilnih naprav. Če si se v kaj zagledal mi magari piši na privat pa skupaj pregledamo kaj in kako
Mala čistilna naprava.tisti ki jo potrebujete bodite previdni pri nakupu.Izkušnja ki me je
spravila ob investicijo,kazni inšpektoratov in zahtevek za odstranitev. Nakup MČN GRAF
ONE2CLEAN podjetje prodaje Gramikom in distributer ter uradni servis ARMEX D.O.O.
Od nakupa l. 2020 do danes nisem mogel napraviti prvega monitoringa pravilnega
delovanja naprave.Problemi so se začeli kmalu po nekaj mesecih ko je smrdelo,iztok pa
neustrezen za monitoring. Prodajalec Gramikom je izvedel pregled in povedal da so
mikroorganizmi pomrli. Da pazimo zaradi maščob. Izpraznili in očistili smo napravo in
ponovni zagon…,ponovno se ne vzpostavi…minilo je že leto in monitoringa ni mogoče
opraviti ..,dobim opozorilo inšpektorata,da v obcestni jarek spuščam nesnago.
Prodajalec Gramikom enostavno dvigne roke,se odstrani in moram kontaktirat
distributerja in servis ARMEX D.O.O. Pridejo na ogled,opravi analizo ,pove da
uporabljamo preveč praškov doziranje zmanjšamo . Ponovno spraznimo,očistimo in
zagon. Spet ne deluje,… vmes že dobim kazen 500 eur od inšpektorata ki zahteva
monitoring.Pride Armex in pove da očitno preveč peremo in je prevelik dotok in šok za
čistilno in ne zmore naprava. Naj probamo tudi zamenjati praške. In tako naprej do
danes …..,plačal sem 2.kazen še 1000 eur…vedno znova je kriv uporabnik,servis ima
odzivni čas 14 dni če ste oddaljeni iz Ivančne gorice.Vsak njihov obisk dodajo kaj še vse
ne smeš,sploh nismo več pametni. Uporabljamo po predpisih čistila,praške, vse
možno… peremo samo en stroj na dan ,a čistilna še vedno se ne vzpostavi.Sedaj še 3.
kazen inspektorata 1500 eur. Groza ,obupani smo.Obračam se na varuha pravic,varstvo
potrošnikov da mi mogoče svetujejo.
Prodajalec ,zastopnik je dolžan napravo pripeljati do prvega monitoringa oz. izpravnega
delovanja. V tem primeru,pa očitno gre le za prodajo….
Armex se ponaša z nekim njihovim laboratorijem za ugotavljanje ,očitno samo za njihovo
dobro,da je za vse napake kriv uporabnik….,saj smo zahtevali izvide laboratorijske vseh
intervencij in od takrat naprej se ne odzivajo več.?
Inšpektorat mi je dal 30 dni časa da uredim iztok,drugače mi lahko zapečatijo napravo.
Se pravi z družino sem na cesti. Primoran sem odstraniti napravo in urediti
odvodnjavanje. Pazite pri nakupu,……,moj nakup do sedaj je stal že 8700 eur (
nakup,vgradnja,praznenja,kazni sedaj pa še izkop)pa nič nimam le glavobole in slabo
voljo. Z veseljem vam odgovorim . jaro.cer51@gmail.co
Anonimno 9925, 09.02.2025 ob 14:28
Mala čistilna naprava.tisti ki jo potrebujete bodite previdni pri nakupu.Izkušnja ki me je
spravila ob investicijo,kazni inšpektoratov in zahtevek za odstranitev. Nakup MČN GRAF
ONE2CLEAN podjetje prodaje Gramikom in distributer ter uradni servis ARMEX D.O.O.
Od nakupa l. 2020 do danes nisem mogel napraviti prvega monitoringa pravilnega
delovanja naprave.Problemi so se začeli kmalu po nekaj mesecih ko je smrdelo,iztok pa
neustrezen za monitoring. Prodajalec Gramikom je izvedel pregled in povedal da so
mikroorganizmi pomrli. Da pazimo zaradi maščob. Izpraznili in očistili smo napravo in
ponovni zagon…,ponovno se ne vzpostavi…minilo je že leto in monitoringa ni mogoče
opraviti ..,dobim opozorilo inšpektorata,da v obcestni jarek spuščam nesnago.
Prodajalec Gramikom enostavno dvigne roke,se odstrani in moram kontaktirat
distributerja in servis ARMEX D.O.O. Pridejo na ogled,opravi analizo ,pove da
uporabljamo preveč praškov doziranje zmanjšamo . Ponovno spraznimo,očistimo in
zagon. Spet ne deluje,… vmes že dobim kazen 500 eur od inšpektorata ki zahteva
monitoring.Pride Armex in pove da očitno preveč peremo in je prevelik dotok in šok za
čistilno in ne zmore naprava. Naj probamo tudi zamenjati praške. In tako naprej do
danes …..,plačal sem 2.kazen še 1000 eur…vedno znova je kriv uporabnik,servis ima
odzivni čas 14 dni če ste oddaljeni iz Ivančne gorice.Vsak njihov obisk dodajo kaj še vse
ne smeš,sploh nismo več pametni. Uporabljamo po predpisih čistila,praške, vse
možno… peremo samo en stroj na dan ,a čistilna še vedno se ne vzpostavi.Sedaj še 3.
kazen inspektorata 1500 eur. Groza ,obupani smo.Obračam se na varuha pravic,varstvo
potrošnikov da mi mogoče svetujejo.
Prodajalec ,zastopnik je dolžan napravo pripeljati do prvega monitoringa oz. izpravnega
delovanja. V tem primeru,pa očitno gre le za prodajo….
Armex se ponaša z nekim njihovim laboratorijem za ugotavljanje ,očitno samo za njihovo
dobro,da je za vse napake kriv uporabnik….,saj smo zahtevali izvide laboratorijske vseh
intervencij in od takrat naprej se ne odzivajo več.?
Inšpektorat mi je dal 30 dni časa da uredim iztok,drugače mi lahko zapečatijo napravo.
Se pravi z družino sem na cesti. Primoran sem odstraniti napravo in urediti
odvodnjavanje. Pazite pri nakupu,……,moj nakup do sedaj je stal že 8700 eur (
nakup,vgradnja,praznenja,kazni sedaj pa še izkop)pa nič nimam le glavobole in slabo
voljo. Z veseljem vam odgovorim . jaro.cer51@gmail.co
ko prvo te bom vprasal…al si bil sam tk tumast da si dal projavo na inspektorat al imas tako prijazne sosede da so te prijavili?mikroorganizmi so ti picrkali zaradi dveh osnovnih zadev….ali niso imeli hrane ali pa si jihzadtrupil z lugi, kislinami itd…armex je kvalitetna firma
precej let imamo tole dbest zadevo:
Mi imamo greznico. Pretočna. Pravkar računam, v treh letih 4 članska družina bomo komunali za to plačali cca 9oo evrov..všteta obvezna dajatev, ki jo plačujemo že leta. In za to naj bi prišli 1x na 3 leta izpraznit….najbrž 5m3. Noroo. Koliko bodo zaračunali monitoring, nisem še odkrila. Potrebna praznjenje vmes, plačaš sam.