Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Maldivi

Maldivi

Ima kdo osebne izkušnje z Maldivi ? Planiram dopust tam v roku dveh let in nabiram informacije iz prve roke. Kako izbirati saj je na netu nešteto možnosti. Predvsem me zanima lokacija, da bi bila čim bližje letališču v Maleju. Ne bi po že tako dolgem letu imela še dolgo pot od Maleja do resorta.

https://www.mojimaldivi.si/
Mogoče boš tukaj kaj več izvedela. Je pa na FB slovenska skupina poceni potovanja in letalske karte. Tam pa res veliko izveš od izkušenih popotnikov.

Odgovor na objavo uporabnika
Pipa2932, 28.02.2024 ob 11:32

https://www.mojimaldivi.si/
Mogoče boš tukaj kaj več izvedela. Je pa na FB slovenska skupina poceni potovanja in letalske karte. Tam pa res veliko izveš od izkušenih popotnikov.

Hvala.

Jaz sem bila 2x na Maldivih, nazadnje pred 5 meseci. Maldivi so rajski, z možem hodiva v resort, ker nama na otokih, kjer živijo domačini, ni všeč, zato greva tja samo na izlet. Razlika je, da so resorti luksuzno urejeni, hrana božanska, poskrbljeno je za zabavo in izlete … Na otoku kjer živijo domačini, plaže niso lepe, vse je bolj zanemarjeno, nič se ne dogaja, skratka dolgočasno in si ne predstavljam tam preživeti 14 dni (pa, da ne bo pomote, nisem vzvišena in ne kompliciram, ampak tam je dejansko tako). Kar se tiče oddaljenosti letališča nama ne predstavlja takega problema, (pa sva že v letih), midva greva z vodnim avionom in sva na otoku veliko prej kot z gliserjem, je pa to malo dražje. Z gliserjem ne greva tudi zato, ker so ponavadi visoki valovi in bi nama bilo slabo, če bi v takih razmerah morala potovati 2 uri ali več, to je pač stvar posameznika. Kar se tiče bungalovov, sva bila 1x v vodnem in 1x v prvi vrsti na plaži. Tisti na plaži nama je bil boljši tako, da bova naslednjič zopet tam 😉. Midva se rada potapljava, tam imaš morske želve, skate, morske pse (niso nevarni), mante … Otoki so polni cvetočih rastlin, ki krasno dišijo. Prepotovala sem velik del sveta, ampak Maldivi so pa zakon 😍😍😍

Moje mnenje, 28.02.2024 ob 12:10

Jaz sem bila 2x na Maldivih, nazadnje pred 5 meseci. Maldivi so rajski, z možem hodiva v resort, ker nama na otokih, kjer živijo domačini, ni všeč, zato greva tja samo na izlet. Razlika je, da so resorti luksuzno urejeni, hrana božanska, poskrbljeno je za zabavo in izlete … Na otoku kjer živijo domačini, plaže niso lepe, vse je bolj zanemarjeno, nič se ne dogaja, skratka dolgočasno in si ne predstavljam tam preživeti 14 dni (pa, da ne bo pomote, nisem vzvišena in ne kompliciram, ampak tam je dejansko tako). Kar se tiče oddaljenosti letališča nama ne predstavlja takega problema, (pa sva že v letih), midva greva z vodnim avionom in sva na otoku veliko prej kot z gliserjem, je pa to malo dražje. Z gliserjem ne greva tudi zato, ker so ponavadi visoki valovi in bi nama bilo slabo, če bi v takih razmerah morala potovati 2 uri ali več, to je pač stvar posameznika. Kar se tiče bungalovov, sva bila 1x v vodnem in 1x v prvi vrsti na plaži. Tisti na plaži nama je bil boljši tako, da bova naslednjič zopet tam 😉. Midva se rada potapljava, tam imaš morske želve, skate, morske pse (niso nevarni), mante … Otoki so polni cvetočih rastlin, ki krasno dišijo. Prepotovala sem velik del sveta, ampak Maldivi so pa zakon 😍😍😍

Uuu super, informacije iz prve roke. Lahko vprašam kaj več ? V vsakem primeru bi šli v resort. Lahko katerega priporočite ? Kaj pa leti ? S katerega letališča in s katerim prevoznikom ? Slišala sem, da ima flydubaj majhna in neudobna letala, da je bolje leteti z emirati. Vsak nasvet na kaj biti pozoren bo dobrodošel. Hvala.

po mojem se kar splača obrniti na tole gospo iz Moji maldivi, je domačinka, ki živi v Sloveniji in ti uredi potovanje – poveš kaj želiš.

anonimno888, 28.02.2024 ob 12:27

po mojem se kar splača obrniti na tole gospo iz Moji maldivi, je domačinka, ki živi v Sloveniji in ti uredi potovanje – poveš kaj želiš.

Ponuja 5 zvezdične hotele in luksuz. Mi bi nekaj srednjega.

Maldivi so rajski, ampak so tempirana bomba. Mi smo leteli iz Milana 5let nazaj na Maldive cca 10h. V Milanu mam teto, tk da nism rabla nobene organzacije okol parkiranja avta itd. Kjer smo dopustovali, smo se potapljali in občudovali zlo lep in velik koralni greben, ki je danes popolnoma mrtev. Več m tega.

Masovni turizem, nekultura, pogoltnost, imajo svoj davek.

..https://youtu.be/nVAUSwaNNqg?si=1AD6HAM6LW8wq92c..

Obale, ki niso tur.destinacija so zasičene s smetmi, ki priplavajo od bohvedikod vse.

Nič kr se dotakne človek, ne ostane rajsko.

Sultanov park, prekrasno cvetje, kot bi sanjal, prelestne vonjave, briljantni sprehodi. Ni da ni. Vsega lepega in prelepega na pretek.

1.500,00 evrov, leteli iz Ljubljane direktno v Mele.

Če želiš res rajske plaže in izjemen dopust, potem se ti splača potovati še malo dlje in iti z Maleja. Otokov je ogromno, cene se zelo razlikujejo. Obstajajo otoki, kjer je cel otok resort. Tam je res rajsko. ampak tudi stane. Do teb otokov z Maleja najlažje prideš s hidroplanom, na katerega se vkrcaš blizu letališča. Hidroplan običajno ni vključen v ceno, je pa svojevrstna izkušnja, polet nad otočjem pa ti omogoči res izjemen razgled. Kako je, če greš med domačine, ti bo moral povedati kdo drug.

Moja povezava do letališča Male je bila s Turkish Airlines s povezanim letom iz Ljubljane preko Istanbula. Prijeten let, večina leta se je odvila ponoči in sem se lahko pred prihodom naspala.

Napotki:

– obvezno vzemi s seboj dovoj dovolj kreme z izjemno visokim zaščitnim faktorjem. Sonce je tam zares žgoče, mazati se moraš redno in res paziti na zaščito. Obvezna so tudi pokrivalo ter zaščitna oblačila. Če kremo za sončenje kupiš tam, jo boš zelo drago plačala. Pod zaščitna oblačila mialim tudi kakšno majico za na plažo ali kaj podobnega. Jaz sem si pred odhodom kupila komplet oblačil z zaščitnim faktorjem za v vodo, ker imam občutljivo kožo in ker se mi zdi manj obremenjujoče za okolje.

– sadje je izjemnega okusa

– koralni greben je res vreden ogleda, snorklanje enkratno. Na pravih lokacijah vidiš in plavaš zraven vsega, od želv in ogromnih rib do morskih psov.

– pozanimaj se, kateri meseci so boljši za na pot. Preveri vremenske razmere tam ter v katerih mesecih ni glavne sezone in so zato cene malo nižje.

Kakšen je tvoj budžet? Če denar ni ovira, si poglej ponudbo Crown&Champa Resorts.

Kako lep je svet spoznaš šele takrat, ko potuješ. Koliko lepote, bogastva, navdušenja in ne nazadnje tudi sprostitve in spoznavanje samega sebe.

Saj doma je sama intriga v državi, zdravstvo, pravo, šole, vse je skorumpirano in vodilni živijo na račun davkoplačevalcev.

Niti pomisliti ne smem, koliko hudega je v politiki, na oblasti.

Svet pa je tako lep, s soncem obsijan, pozitivno naravnan in uživanje v odkrivanju vedno nečesa novega je edinstveno doživetje.

Resorti so v lasti turističnih multinacionalk in temu primerno nimajo nič skupnega z maldivi, razen lokacijo. Plačaš za rožnata očala, kjer skozi vidiš vse lepo, čisto in vse teče po planu ter je kot iz škatlice. Domačini od tebe ne bodo imeli nula nič.

Če ne greš v resort pa vidiš prave Maldive, doživiš njihovo hrano, kulturo, način življenja in prispevaš v njihov proračun za domače potrebe.

Najprej je treba v glavi razčistit zakaj si človek kam zares želi, kaj želi od tega imet, doživet in v sebi obdržat, potem je pa tudi odločitev lažja.

a res? sem gledala cool par, ki so bili zdaj preko nje – in je bilo rečeno,da se da povedat kaj in kako želiš in se potem ona prilagodi…

tudi meni so maldivi na wish listi – in se strinjam z zgornjo, ki opisuje,da je tam že bila, jaz nekako imam tudi raje,da grem na te otoke v resort in isto sem videla nekako več mnenj, da je bolje v prvi vrsti  soba na plaži in ne na vodi.

kaj pa vem kako so standardi zvezdic tam dol in koliko nizji hotel se ti splača vzet, po mojem je že bolje da je resort na nekem nivoju…

svet je lep, 28.02.2024 ob 17:05

Kako lep je svet spoznaš šele takrat, ko potuješ. Koliko lepote, bogastva, navdušenja in ne nazadnje tudi sprostitve in spoznavanje samega sebe.

Saj doma je sama intriga v državi, zdravstvo, pravo, šole, vse je skorumpirano in vodilni živijo na račun davkoplačevalcev.

Niti pomisliti ne smem, koliko hudega je v politiki, na oblasti.

Svet pa je tako lep, s soncem obsijan, pozitivno naravnan in uživanje v odkrivanju vedno nečesa novega je edinstveno doživetje.

Lepo je odkrivati vedno nove destinacije. Saj je v redu, če vidiš blišč in ugodje ampak dobro je videti tudi bedo tistih, ki tam živijo.

S to gospo iz Slovenije, ki ima tam resort je dobro navezati stike.

Bila sva na otoku Kuramathi, ki je cel otok resort. Letela sva z Emirati, najprej Dunaj Doha, nato Doha Male. Ko priletiš na Male, te z avtobusom odpeljejo do letališča za hidroplane, ki je v bližini, nakar traja polet cca 20 min in je neprecenljiv, ker imaš celo pot krasen razgled na otoke. Vožnja z gliserjem traja cca 80 min ali več, če je morje razburkano. Na otoku ne potrebuješ pretirano veliko oblačil in obutve, predvsem obutev ti zadostuje japonke, kaj drugega je skoraj nepotrebno, ker je otok peščen in z drugo obutvijo težko hodiš. Otok lahko prehodiš v celoti, ker ni tako velik. Ima tudi prekrasen “sandbank”. Svetujem ti, da vzameš all inclusive, ker je pijača dokaj draga, trgovin pa tam ni tako, da tudi hrane ne moreš kupiti drugje, v restavraciji je pa kar drago, če bi si sproti kupovala. Joj sem se razpisala, oprosti me kar zanese, ker obožujem Maldive 😁

kmalu ne bo več m od maldivov, ampak druga kitajska.

Kuramathi je sanjski otok. Ne moreš doživeti lepšega na svetu. Tam je vse prekrasno.

Se splača iti tja, pa če ne greš potem prav nikamor več, vendar si želim iti tja vsaj še enkrat. Nepozabno.

ja pač točno taki kot ti uničujejo Maldive in svet

evo jaz sem si shranila to temo, ko bom planirala maldive grem torej na ta otok

vsekakor pa avtorica- jaz na splošno menim glede na okolje – je splošen nasvet tak,da se ti splača vzeti All inc., ker že okolje tam je čisto drugo, in ni za tvegat kakšne trebušnih problemov,  iz solo kupovanja nepreverjene hrane, poleg tega so ti še povedali,da je vse dražje, če je sploh na voljo… v takih okoljih se, ki so čista druga kultura, okolje od našega, se ne splača varčevati na tem… sploh pa ne če greš na maldive – niso to ravbo vsakoletne počitnice in če greš, ko greš je po mojem si pač takrat že bolje privoščiti malo “rajsko” če lahko tako rečem…

Hvala vsem za nasvete.

morska deklica988, 28.02.2024 ob 10:24

Ima kdo osebne izkušnje z Maldivi ? Planiram dopust tam v roku dveh let in nabiram informacije iz prve roke. Kako izbirati saj je na netu nešteto možnosti. Predvsem me zanima lokacija, da bi bila čim bližje letališču v Maleju. Ne bi po že tako dolgem letu imela še dolgo pot od Maleja do resorta.

Male je tako kot če bi šla v Portorož, usrano morje, grda obala, veliki hoteli, ciganarija.  Nič od Maldivov.  Je tudi najcenejši.

Če hočeš doživeti Maldive, boš pač morala s tega otoka naprej z aviončkom….

evo456, 28.02.2024 ob 19:52

Male je tako kot če bi šla v Portorož, usrano morje, grda obala, veliki hoteli, ciganarija.  Nič od Maldivov.  Je tudi najcenejši.

Če hočeš doživeti Maldive, boš pač morala s tega otoka naprej z aviončkom….

Saj ne mislim dopustovat v Maleju, tam je pač letališče.

morska deklica988, 28.02.2024 ob 20:59

Saj ne mislim dopustovat v Maleju, tam je pač letališče.

Veliko ljudi letuje na Maleju, ker je tam najcenejše + zavajajo s slikami.  Ko prideš tja pa katastrofa.

Na Maldivih sva bila že večkrat, je pa tako da moraš vzeti najmanj 4* za neko normalno nastanitev.

ja235, 28.02.2024 ob 21:08

Veliko ljudi letuje na Maleju, ker je tam najcenejše + zavajajo s slikami.  Ko prideš tja pa katastrofa.

Na Maldivih sva bila že večkrat, je pa tako da moraš vzeti najmanj 4* za neko normalno nastanitev.

Konkretnega priporočila mi ne bi zaupala ?

morska deklica988, 29.02.2024 ob 16:07

Konkretnega priporočila mi ne bi zaupala ?

Dvigujem temo…

New Report

Close