Najdi forum

Januarja oz. februarja se odpravlava na Maldive. Z nama bo šla tudi najina takrat leto in 4 mesece stara hčerkica. Zdaj pa me zanima sledeče:
Na forumu sem brala, da se splača, da si dobiš samo letalski prevoz, potem pa ko prideš tja, da je vsepolno “agentov”, ki ponujajo nastanitve. Kaj menite ali je to sigurno ali je bolje rezervirati vnaprej. Ima kdo izkušnje s takšno varianto Maldivov.
Sicer sva že precej prepotovala, tudi tako brez vnaprejšnjih rezervacij, vendar z otrokom si le malo bolj previden, vsaj dokler so tako majhni.

Hvala,

Lana

Ja ko pristaneš na letališču v Maleju je tam polno teh agentov…Samo nekateri so tam samo zato, kr čakajo na goste, ki so že rezervirali, verjamem pa, da je tut dost takih, ki še iščejo nove goste..Jaz bi na vašem mestu vseeno rezervirala naprej, pa kakšno last minute varianto, kr da se potem tam znjadete brez prenočišča z malim otrokom ali z zelo slabim prenočiščem verjetno ne bo ravno ok…pa še bol sproščen si celotno potovanje,ki je z tako malim otrokom verjetno stresno, če veš da te zvečer zagotovo čaka soba 🙂 Lp,Maša

tudi jaz bom “upam” šel v tem terminu na maldive. verjetno bom počakal na kakšno varianto last minute, ali pa če bo kakšen ugoden termin v “redni prodaji”. se mogoče kdo spomne, kakšne so bile cene letos za 14dni?

Midva sva bila na Maldivih avgusta 2002 in sicer last minit varjanta. So mi pa potem na otoku natakaji rekli, da bi bilo veliko bolje, če bi rezervirala kar direkt prek interneta, saj ima vsak otok tudi svojo spletno stran. Ko si tako rezerviraš plac se zmeniš še za transfer. Malo pobrskaj po netu in presenečena boš kako dobre so te strani saj vsebujejo natančen opis otoka, sob, ponudbe, hrane, pa tudi ceniki so gor.
Uživajte še za naju

Zdravo Lili,

jaz tudi mislim tja iti avgusta, na katerem otoku si pa bila, ker je ful ponudbe na netu, cene so pa tam okoli 240.000 za 14 dni, all inklusive, avgusta last minute, malo mi napiši! Hvala!
Mare

Tudi jaz grem po vsej verjetnosti tja v januarju oziroma v februarju, ker je pač takrat najprimernejši čas in tudi najlepše za potaplanje.
Tako, da me tud zanima kakšne so kaj cene v tem terminu za 14 dni all pa če ker otoček še posebaj priporočate?
Hvala za informacije že vnaprej

lp
lunaa

Jas sem bila na otoku Embudu vilage na spletu pa najdeš njihovo stran pod http://WWW.embudu.com, Otok sam je čudovit, je zelo blizu letališča. Nastanitev je 3 zvezdice, ma za moje potrebe čisto dovolj. Se pa da okoli otoka krasno potapljat, vozijo na otok tudi turiste iz drugih otokov, ker je greben res čudovit.

Glede na izkusnje ki jih imam, bil sem na Maldivih ze šestkrat, oziroma grem vsako leto, ti priporocam, da raje rezerviras v naprej ali preko interneta ali preko kaksne agecnije a raje preko nemske ali angleske ker za kakšnih 30% cenjše pa še veliko večjo izbiro imajo. Maldivi namreč niso popotniska destinacija, da bi lahko menjal hotele kraje vsak dan, saj je vsak otok svoj hotel. No lahko gres tudi na krizarjenje po otokih s kaksno agencijo, sel ze dvakrat po en teden in res je super. Priporocam rezervacijo in otok z vsaj 4 zvezdicami, raje 5 ce imata otroka. Zihr je zihr, saj je tam zdravstvo zelo slabo. Pa lepe uzitke vama zelim, morda pa se se kje srecamo, ker grem ponovno drugo leto februarja. Letos sem bil marca 14 dni na otoku Vilu Reef, kjer imajo 68 prekrasnih vil in toplice, in se nahaja v atolu Dhallu kaksne dobre pol ure poleta z vodnim letalom, ki je vkljucen v ceni.

john

John!

Koliko te pa potem pridejo v februarju počitnice za 14 dni all inclusive varjanta??? Res me zanima da mal računam kolko denarja moram prihranit. Bi bila zelo vesela odgovora. A pol kateri otok še posebaj priporočaš glede na to, da si bil dol žće velikokrat?

lp
lunaa

Hvala za odgovore. John ali mi lahko poveš, če se da po enem tednu menjati otok. Hkrati pa se pridružujem Lunii, ko sprašuje za ceno.
Pa še nekaj, včeraj sem na internetu neka nemška stran prebrala , da otrok ne sprejemajo. Kam nam priporočaš glede na to, da bova imela s seboj otroka. Si kje opazil kaj več družinic???

Hvala, Lana

Jaz sem tud že bla na Maldivih 2002 junija, pa je moj mož na škrge dihal (veliko vlage)
Ker pač mam 2 leti staro hčero jo ne bi vzela s sabo, ker boste obsojeni samo na bazen, saj so v morju premočni tokovi. Prva kriza je že itak na letalu, saj letiš 12 ur.
Mi smo bili na otoku Kandooma 3* – pa je bil čist ok.

Tara

Seveda da sprejemajo otroke…. Moj brat je bil zraven .. NOoo Tukaj je nakaj družinskih otočkov :

http://www.sun-vacations.com/dream_family_resorts.html

Lp, Maša

Se oproščam ker bil odosten nisem odgovoril. Kar se tiče cene za all inclusive varianto ki sicer meni ne odgovarja, ponavadi imam raje samo polni penzion in pijačo kupujem ali pa pol penzion. Ja zelo odvisno je od otoka do otoka. Lahko dobiš že aranžma za kakšnih 260.000,00 SIT po osebi za 14 dni 3zvezdice, če pa hočeš boljše lahko računaš po osebi okoli 500.000,00 SIT in več. No če so kakšni popusti toliko bolje, lansko leto sem imel tako 130000 SIT popusta. Hmm kateri otok priporočam, najprej bi moral vedeti kako zahtevna si, kaj pričakuješ, kaj hočeš. Seveda pa je otokov okoli 120 ali nekaj več mislim hotelskih. Dosedaj sem bival ali jih obiskal, če štejem še letališče in glavno mesto, ter naseljene otoke mislim da 22 otokov. Najprej bi bilo dobro vedeti kaj si želiš.

Kar se otrok tiče videl sem več družin z dveletniki, triletniki, tako da ne vem od kod ta informacija da otrok ne sprejemajo. To ne drži.

Če hočes z otoka na otok je najbolje da en teden letuješ potem pa greš na tedensko križarjenje med otoki. Tuje agencije ponujajo te aranžmaje. Jaz šel s TUi-jem na tako enotedensko križarjenje in bilo je res super. Verjetno pa se da dogovoriti da zamenjaš otoka če se nahajta v istem atolu, ker drugače je lahko vprašljiv transfer oziroma ti bo zelo podražilo zadevo.

Pa še to o tokovih- izberi si otok ki je v notranjosti atola, ne na robu, ker je tam boljše za potapljati in je voda zelo mirna je kot v pravem paradižu. Ni mi pa jasno kje si bila tara da si bila obosjena samo na bazen. Kar sem bil na Maldivih, bil sem 6krat se niti enkrat nisem kopal v bazenu, tako da mi ni jasno kje si bila in tokovi. Zanimivo-vendar jaz nikoli še nisem doživel tega, razen na Šri Lanki.

Pa tudi dihanje na škrge- odvisno je verjetno od zdravja posameznika, sam sem zdrav in se vedno dobro počutim na Maldivih, nikoli še nisem imel nikakržnih problemov.

Lep dan

john

kaj lahko potem pričakujem za okoli 350000sit januarja ali februarja (na osebo za 14dni)?
ali je res voda tako draga? koliko časa traja let do maldivov in kako se leti tja? iz frankfurta na sri lanko in nato na maldive, ali iz frankfurta v dubai in nato na maldive?

ja voda je res kar draga, sicer odvisno od otoka a okoli 8 dolarjev za 1,5 litra. Hmm za 350000 sit lahko pircakujes kar solidno varianto 4 zvezdice+, kar je cisto ok za preziveti lep dopust in seveda polni penzion. Za pijaco pa rabis se no odvisno kaj in koliko popijeta a tam okoli 300-500 USD.

Ja letim ponavadi iz Munchna z EMIRATI ker je boljsa druzba do Dubaja potem presedem in na Maldive. Ko sel se na Šri Lanko pa najprej letel tja bil tam 14 dni se pravi do Colomba potem nadaljeval z Air Lanko na Maldive tam bil 14 dni in nazaj v Colombo kjer prespal pa nato v Munchen. Let traja zaradi postankov okoli 14 ur drugace pa okoli 10.

sam sem mislil vzeti varianto all inclusive, da nimaš potem kakšnih skrbi z denarjem. res je, da plačaš malo več, samo potem potrebuješ tudi manj denarja za s seboj.

JA TO JE RES SAMO NIMAS VSEGA NA RAZPOLAGO, KAR BI RAD PIL, VSE NI V ALL INCLUSIVU, L

LEPO POTOVANJE JOHN

važno da dobim vodo in kakšen sok, brez da bi se sekiral vsakič ko bi kupil vodo ali kaj drugega (8 dolarjev tukaj, 8 dolarjev drugje in tako naprej, pa se nabere). zato raje plačam na začetku malce več, da potem ni kakih skrbi z denarjem.

A kdo pozna kakšno dobro stran za maldive pa da je v angleščini in, da na njej dobim čimveč informacij in pa seveda tudi slik od okolice in hišk.
najlepša hvala

http://www.visitmaldives.com
http://www.maldives.com
http://www.themaldives.com

Za slike pa greš lahko na http://www.google.com, vtipkaš Maldives in daš ukaz da ti poišče samo slike (ukaz je nad tistim okencem kjer utipkaš iskan pojem)

Bila sem na Kandoomi 3* in tokovi so okoli tega otoka res močni, tako menim da 2 letni otrok ne more čofotat v morju, kar se pa večjih otrok tiče pa ni problema. Kar se pa zadeva vlage v zraku pa vsaj meseca junija za nekatere moteče.

Lp

Tara

koliko sem jaz seznanjen so močnejši tokovi predvsem v poletnih mesecih, zato naj bi bila tudi voda malo bolj kalna, v zimskih mesecih pa naj nebi bili tako močni tokovi. koliko je resnice na tem?

bo kar držalo! jaz sem bila na sri lanki, ki je le streljaj od maldivov, avgusta in so bli valovi, močan tok in voda je bla kalna. vseen pa smo se lahk veselo kopal in metal po valovih. ne vem pa če so maldivih tudi valovi.

Jaz grem tja konec avgusta in sicer v kombinaciji z Šri Lanko,letim z Emirates, ker so Čehi ful polni, probaj in rezerviraj že sedaj, ker je takrat gužva in so leti polni in še visoka sezona.
Jaz sem dobil Maldive in sicer Kandooma otok za 65 dolarjev za celi pension za dve osebi ampak te cene so do konca oktobra, nato je visoka sezona, če te še kaj zanima pa vprašaj!

Mare

Odgovor na objavo uporabnika
anonimni uporabnik, 02.07.2004 ob 11:26

Jaz grem tja konec avgusta in sicer v kombinaciji z Šri Lanko,letim z Emirates, ker so Čehi ful polni, probaj in rezerviraj že sedaj, ker je takrat gužva in so leti polni in še visoka sezona.
Jaz sem dobil Maldive in sicer Kandooma otok za 65 dolarjev za celi pension za dve osebi ampak te cene so do konca oktobra, nato je visoka sezona, če te še kaj zanima pa vprašaj!

Geometry Dash Lite
Mare

Tudi ta cena je razumna. Hvala za vaš odličen odgovor!

New Report

Close