Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika male bučke so postale pol-metrske kaj sedaj

male bučke so postale pol-metrske kaj sedaj

Posajene imam bučke – cukete (tiste podolgovate – zelene), ampak jih nismo mogli pojesti pravočasno. Sedaj so zrasle v ornk buče. Kaj naj pa sedaj naredim z njimi? A iz tako velikih lahko delam polpete (jih obožujem)? Kako jih vi porabite? Nimam še veliko izkušenj z vrtom, zato bom vesela vsakega predloga.

Take velike uporabim za zelenjavno mineštro ali jih skuham za v solati, le da jih po potrebi olupim in odstranim notranji del s semeni.

Tavelike jaz rada filam, ker gre veliko file not, pa še ena velika je dovoj za vse nas za kosilo.
Moja mama dela polpete, moji doma jih obožujejo, meni niso glih, ampak ja, iz tavelikih bučk delaš komot polpete.

Izdolbim semen, narezem na koscke in dam v skrinjo za zimo. In imam potem pozimi za kremne juhice.
Lahko pa tudi bucke v smetanovi omaki naredis. Lahko tudi polpete. Lahko bucne krogljice s feto/skuto pečene v pecici. Lahko kar zdaj naredis kremno juho…

Za kakšno zelenjavno juho. Seveda obvezno odstranim semena. Sicer pa jemo le tiste majhne- cukine.

Jaz jih olupim, odstranim sredinski del do čvrstega, narežem na rezine, spaniram in dam v zmrzovalnik. Pečem jih v pečici, s par kapljic olja na vsaki strani.

https://www.kulinarika.net/recepti/3913/ozimnica/buckin-kompot-z-belim-vinom/
Tole je meni zelo dobro.

Olupim, skuham in uporabim za solato. Zdraven gre obvezno še kuhano jajce ali dve.

Vaš link

Pita na slano in štrudl, tega pojemo tedensko kolikor naredim. Vlečeno testo in bučke, malo drobtin in sol ali pa drobtine, sladkor in cimet pa malo kardamoma.

Zadnjič sem jedla vložene, zelo dobre so bile.
Narežeš na kose in vložiš kot kisle kumarice.

Narežem na ca. 1-2 cm debele kolute, gor sol,poper, pariko, česen in na žar. Ko zadnjič obrneš, daš gor še rezino sira in pustiš na žaru, dokler se sir na zmehča.
Druga ideja je štrudel, enako kot z jabolki, samo da daš namesto jabolk bučke. Imaš pa možnost naredit sladko ali slano varianto, pač dodaš začimbe, ki ti pašejo. Za sladko dam jaz rjavi sladkor in cimet, za slano sol ali začimbe za pečenko.

Rešujem eno ne ravno pol metrsko, a zelo veliko. Je čvrsta (to je predpogoj), izrezala sem semena, popražila na čebuli (narezano na kocke), dodala še malo druge zelenjave. Ni bog ve kaj, a bo. Jaz navadno posadim eno sadiko, maksimalno dve in to je za nas (4) več kot dovolj. Letos jih je mož posadil par več in se sfolgamo. Malo razdam…. Osebno so mi všeč le tiste res majhne.

New Report

Close