Malezija…

Pozdravljeni!
Povprašal bi, kako je z popotovanjem po Maleziji nekje decembra, januarja – glede na to da je tam takrat deževna sezona in da vzhodno obalo polotoške Malezije praktično odsvetujejo? Kako pa je na zahodni obali in ali je tudi na zahodni obali veliko stvari za videti, če že ne gremo na vzhodno…?
Hvala
LP
Boštjan

Bil tam novembra 2002, pristal v Kuala Lumpurju, ki je vreden ogleda. Vsekakor ti svetujem Kamerum Highlins, to so plantaze čaja, lustno malo mestece. Če te bo zanimalo, ti dam naslov od hostla, ki je tam najboljsi. Vsako vecer zakurijo ogenj, in zvecer ob njem popivajo, pogovarjajo, igrajo na bobne, kitaro, super. Bil sem samo na vzhodni abali, katere ti ne priporočam, nic posebnega, Penag island, voda umazana, nic lustnega. Zal ti ne morem povedati nic o zahodni obali, ker tam nisem bil, moja pot se je namrec nadaljevala na Tajsko, sem pa slisal da je lepse kot na vhodni.

Zdravo!
Mogoče je Darin malo zamešal strani neba. Ravno obratno je: vzhodna obala je lepša kot zahodna. In Darin je verjetno bil na zahodni obali. Tako vsaj sklepam, če je obiskal otok Penang, ki je definitivno na zahodni obali, in potem šel dalje proti Tajski.
Aja, tiste čajeve plantaže so resnično vredne ogleda (imenujejo se CAMERON HIGHLANDS). Sicer bo vsak dan deževalo (popoldan), ampak nekje do 13. ure pa bo vreme lepo, tako da se splača zgodaj vstati in narediti kak trekking. Res super zadeva! Pa tudi Kuala Lumpurja nikakor ne smeš izpustiti!
No, še nekaj glede Penanga: tudi jaz sem bil tam (Georgetown) in mi je bilo prav všeč. Na kopanje niti pomislil nisem, ker voda res ni najbolj čista, ampak mi je pa bilo vzdušje v mestu zelo všeč, tako da sem ostal 4 dni. Potem sem pa z ladjo odšel na najsevernejši otok (in brezcarinsko cono) – LANGKAWI. Tam pa stvar že drugače izgleda. Lepe plaže, čista voda, zabava… Tja hodijo Malezijci na počitnice.
Zahodna obala niti slučajno ni nezanimiva. Sigurno je manj pristna kot vzhodna, ampak vseeno vredna ogleda. Če imaš dosti časa, ti priporočam, da v popotovanje vključiš še del Tajske (Koh Phi Phi, Koh Lanta, Krabi…) in (ali) mogoče Singapur.
Lep pozdrav!

hi.jaz sem bila v Maleziji konec februarja 2001 in ti kot ostali priporočam ogled Kuala L.(imaš dosti za videt npr.bird park,butterfly park,Menara kuala lumpur-4.največji telek.stolp na svetu iz katerega je super razgled na celo mesto, Petronas, malo iz mesta imaš športni kompleks ki je bil zgrajen za azijske igre-imaš 3 stadione, vodni center, squash center-….). v K.L.si lahko privoščiš taxi ker so baje najcenejši na svetu. kar se tiče Penanga sta predhodnika ti že napisala da je preveč turističen-v gl.mestu tega otoka Georgetown si lahko pogledaš hindujske templje..lahko greš tudi na Monkey beach na katerem najdeš opice kar vključuje mali treking ob obali skozi jungle. jaz bi ti priporočala ogled V obale ker ni primerljiv z zahodno. jaz sem bila na Perhetian islands(2 otoka) na katerih imaš samo bungalove, brez trgovin…, je nenormalno kristalno čista voda, polno školjk..tu lahko greš na snorkanje ker je voda prelepa, polna koral in raznih ribic. če se znaš potapljat priporočam tudi to. lahko greš na kraj kjer plavaš z želvami velikankami….moje potovanje sem zaključla z Singapurjem ki pa je tudi vreden ogleda.