Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mali Aleksander

Mali Aleksander

Zdravo,

no tudi jaz imam doma malega aleksandra (star je 8 mesecev) in sma zdaj skupaj že 2 tedna 🙂
Takoj se je navadil na hranjenje iz roke – po dveh dneh (predvsem z arašidi ga lahko podkupim, zeloo ).
Če porinem v kletko prst – mislim, da bi ostal rahlo brez delčka prsta – piha v mene kot mačka (ampak ga čist razumem – boji se me – jaz pa njega).
Zdaj mislim da sma (čeprav malo hitro) na poziciji da mu odprem kletko – bo to v redu, čeprav se še vedno boji roke? Seveda morem pred tem izpraznit dnevno sobo vseh vaz in podobnega…in res upam (tako kot je bilo napisano) da bo akal v kletki 🙂
Eno vprašanje imam še glede prehrane (to pišem sem zato, ker se mi zdi to forum o aleksandrih, kjer lahko dobim največ podatkov – na netu je zelo malo o njih napisanega): kaj od zelenjave in sadja lahko jedo? Oz. če je kakšna stvar ki je ne smejo (za solato vem da ne sme biti mokra ker lahko dobijo driskico:))

Hvala če bo kdo kaj komentiral, napisal še kaj o navajanju na roke, npr. tudi če se radi kopajo (jaz sem mu dal lavorček v kletko pa jo je samo grizel in se ni šel kopat) in podobne štorije s svojimi aleksanderčki 🙂
lep pozdrav
nato

jaz tudi imam malega aleksandra.že prvi dan je jedel iz roke lahko ga spuščame veniz kletke saj gre sam v njo po kakšni uri in se naje.zacel je spuščati nekakšne glasove kot bi nam hotel nekaj povedati…samo on se nas se koj boji ne smemo ga primit se prsta ne smemo dati tja saj je mene ze ugriznil…prosim za kakšno pomoc

Doma imam malega aleksandra, zelene barve prikupen mlad. pri nas je že dolgo od 1.9 2009 , a se še ni navadil na nas. Kadar se želimo približati kletki začne letat po kletki in nenavadno cvilit, kakor da bi bil jezen. prve mesece smo imeli majhno kletko saj je bil majhen in je zmeraj ko je bila odprta letal po hiši – težavo smo imeli z tem da bi ga spravili nazaj- sedaj ko smo mu kupili veliko kletko katera je primerna bolj za velike papige kot so sivi gaboni res velika kletka, mu kletke nismo odpirali kar nekaj časa. Okoli 3 mesece smo ga pustili samo v kletki da bi se navadil novega prostora in novega okolja, sedaj ko smo se prepričali da je v kletki res domač in da se počuti varno smo mu odprli zgornji del kletke da lahko gre ven. čez dan je odprta ko smo doma ponoči pa jo zapremo- in v tem času še ni zapustil kletke. niti na palico katira drži vratca ni stopil. upamo še da bo kaj saj bi ga radi navadili na nas. Najbrž nam je zameril tudi to ko smo med počitnicami ker nas ni bilo za 4 dni ga dali naši prijateljici ko je bil le 2 meseca pri nas – mislim da je to bila velika napaka saj potem še neki časa ni ” govoril” . Kasneje smo mu tudi krila postrigli zato da bi ga lažje navajali a nam je še bolj zameril – še večja napaka. sedaj pa nam je težko ker se boji, in če smo v njegovi bližini postane živčen, boji se, in pravijo da lahko tudi od strahu umre. Učiraj sem dobila nasvet od dobrega prijatelja , ki ima tudi aleksandra doma- že dolgo časa .

Nasvet je pa bil nekako tako:

Naj mu pristopimo z drugačnim ljubečim glasom in mu damo vedeti da spoštujemo njegovo okolico. nikakor ga ne ” grabimo ” kakor to počnemo z npr zajčki, hrčki, mačkami, psi itd . najprej naj ne posegamo v bližino njegove kletke ampak smo oddaljeni nekaj korakov in se pogovarjamo z njim. tudi če ne “odgovarja” nas vseeno opazuje le da to papige ne pokažejo tako očitno kot ostale živali in mislimo da nas ignorira. Ne približujemo se tako hitro njegovi kletki, nekaj dni le stojimo ali sedimo oddaljeni od njegove kletke. Potem pa postopoma prihajamo usakič bliže – ne preveč da ne bo postal živčen. če bo začel izražati da mu ni prav in da se boji se spet premaknemo nazaj in poskusimo ponovno čez nekaj časa. rabimo velikoooo potrpežljivosti z njimi. Aleksandri potrebujejo veliko pozornosti pri navajanju. Z časoma ko se bo privadil naše bližine in pogovora začnemo ga navajat na našo roko- seveda ne takoj v kletko ampak – njegovo najljubšo hrano postavimo na dlan in jo postavimo pred odprto kletko. potrebovalo bo dosti časa da bo prišel a se splača. Ko bo začel jesti iz roke pred kletko bo sigurno tudi prišel na vašo roko in se bo z časoma pustil čohati. nato ga hranite izven kletke. ko mu želite zamenjati vodo ali hrano mu razložite kaj počnete. pa brez ostrih gibov. ves čas pa uporabljajte nežen prikupen glas- vedno isti- zato da se bo vas lažje navadil.

Pozdravljeni!

Mi imamo sedaj že drugega malega aleksandra. Sta si pa čisto različna. Prvi ni mogel biti stran od nas oz. od moje hčerke. Cel čas ji je nagajal in letal za njo. Vedno je bil nekje v bližini. Je pa bil take lopovske sorte in je vse odnesel, jedel je z nami, ni pa se dal božati ali pa prišel na roko. Še sedaj ga pogrešamo.
Pa smo nabavili drugega, ki je sicer najraje zunaj in nas to ne moti, čeprav je kakec povsod. Meni je recimo čudno da bi šel na potrebo v kletko. Se pa ne da prijeti, niti ne pride do nas. Vedno je na varnem na višini in tudi ne vemo, kako bi ga privabili k sebi.
Sem pa tudi slišala, da se je treba veliko pogovarjati z njimi, da dobi prijeten občutek. Probati seveda ni greh.
Vsekakor pa vsem želim vso srečo in veliko božanja 😉 pa še en nasvet: naš prvi ptiček je umrl po nesreči. Mnogi pravijo da je ptičke zelo hitro strah in njihovo srce rado odpove. Mi smo ga namreč lovili z ribiško mrežo, ko smo ga hoteli dati v kletko in to je potrebno narediti z občutkom. Tudi tega včasih lovimo, vendar bolj potrpežljivo, da ga ne bi izgubili. Pa vedno pazite da ga slučajno ne stisnete preveč. Njihovo telo je drobceno in krhko in hitro lahko postane stisk premočan zanj.
Srečno!

malega aleksandra imam že 1 leto. do sedaj nisem vedel katerega spola je, ko je kar na enkrat izvalila jajce.
sedaj ga zelo čuva.. zanima me kaj je najboljše narediti in po kolikem času naj ji ga uzamem.
ali je mogoče da postane zaradi izgube jajca žalostna in zaradi tega tudi pogine?
prosil bi če lahko hitro odgovorite te imate kakšne izkušnje ali če kaj veste ker me zelo skrbi.
hvala v naprej. lp.

Mi imamo malega aleksandra 14 dni. Star je eno leto in pol. Ko so nam ga prinesli smo takoj odprli kletko in že po 10 minutah jo je zapustil, saj je šla hči kuhat kavo in ko je zaslišal vodo je odletel v kuhinjo. Najraje sedi na rami in ko kaj kuhamo je “ta glavni”. Vse mora videti in probati. Tudi naš se ne pusti božati (razen po kljunčku zadnjih nekaj dni). Uspelo pa mi ga je navaditi da mi gre na roko, kar pri prejšnjih lastnikih ni delal. Vse naredi za hrano in če imamo obiske ko jemo ga zapremo saj drugače vsem brska po krožnikih. Dokler ga ne spustimo dela kraval in vpije svoje ime. Če s tem nič ne doseže nam pa žvižga. Zvečer ko mora v kletko zmanjšamo luč na minimum mu na kletko damo nekaj hrane in ko tam je luč ugasnemo (ostane samo TV) in se nato sam spravi v kletko. Je vse kar mu paše (ne mara banane). Vse pa mu dajemo v majhnih količinah.

Pozdrav!
Imam 3 letnega malega aleksandra.Probaval sem že na veliko načinov,vendar so bili vsi neuspešni.Rad bi izvedel kako papigo naučiti govoriti.Po netu sm gledal,da so mali aleksandri zelo govorljive živalce.Vendar naša ravno ni.Prosil bi za nekaj nasvetov

Za kakšen odgovor bi bil zelo hvaležen!
Hvala vnaprej

LP.

Lep pozdrav,

Zanima me ,če kdo mogoče ve kako papagaju odbiti navado,da me neha nonstop gristi(zelo močno)in gristi okolico okoli sebe(kable) in druge reči.

Prosim za kakšen nasvet

Imam malega aleksandra,ko sem ga dobila, se je še ročno hranil,nič ni bil boječ . Zdaj ko ima 4 mesece je pravi mali razbojnik…povsod ga je polno,odnese vse kar mu pride pod kljun,pride na roko,na glavo…vendar grize in to zelo…dobro razume ko ga skregam kadar se spravi nad rože,jih pusti,vendar se spet kmalu vrne.Zanima me,a li bo sčasoma nehal gristi,saj ima že kar močan kljun in ko se spravi nad moje uho,je to kar boleče,bojim pa se, če ga bom odganjala,ne bo hotel več na roko in bo postal napadalen.Kakšen nasvet mogoče? Hvala!

kako dolgo živi mali aleksandar

Hey everyone nice forum 🙂

Tema creado: 20.08.2021

Pregunta:

Hola, necesito ayuda, cómo configurar el servidor nginx en ubuntu

Respuesta:

tiene la respuesta a continuación

Cómo usar bash para crear directorios en Linux [Guide]

Tema creado: 10.09.2021

Pregunta:

Alguien me puede ayudar, cómo configurar el servidor nginx en ubuntu

Respuesta:

Creo que necesita probar la solución a continuación

Cómo leer Wikipedia desde el escritorio de Linux

Data unita : 28.02.2021
Argomento creato : 19.06.2021

Domanda:

Ho problemi, hai bisogno di aiuto, Come configurare Nginx Server su Ubuntu

Risposta:

prova questo esempio

4 migliori SSD esterni per gli utenti Linux da scegliere nel 2021

Data unita : 19.02.2021
Argomento creato : 25.09.2021

Domanda:

Qualcuno potrebbe aiutarmi , Come configurare Ubuntu 20.04

Risposta:

controlla questo link

Come scansionare un codice QR su Android

Date d’adhésion : 14.05.2021
Sujet créé : 13.09.2021

Question :

Hey, j’ai besoin d’aide, android 10 n’est pas en cours d’exécution

Réponse :

essayez simplement cet exemple
Comment définir la configuration PhysX dans le panneau de configuration Nvidia sous Windows 10

Date d’adhésion : 24.04.2021
Sujet créé : 24.09.2021

Question :

J’ai un problème, besoin d’aide, comment installer debian linux

Réponse :

cela devrait vous aider, sinon essayez ceci
Comment exporter et importer des machines virtuelles dans VMware Workstation

Katılma Tarihi : 16.02.2021
Konu Oluşturuldu : 11.09.2021

Soru:

Bir sorunum var, yardıma ihtiyacım var, ubuntu 18 nasıl kurulur

Cevap:

Sanırım aşağıdaki çözümü denemeniz gerekiyor

Windows 10 Derlemenizin Süresi Dolduğunda Nasıl Kontrol Edilir

가입 날짜 : 28.01.2021
생성된 주제 : 18.09.2021

질문:

안녕하세요, 누군가 나를 도와줄 수 있나요, ubuntu 20 server 설정 방법

답:

아래 솔루션을 시도해야 한다고 생각합니다

koreantechorg[/url]

Data îmbinate : 18.01.2021
Subiect creat : 26.06.2021

Întrebare:

ar putea cineva să mă ajute , Cum să configurați Nginx Server pe Debian Windows 8.1 nu rulează

Răspuns:

Cred că trebuie să încercați mai jos soluția

Cum să faci fotografii mai bune cu Live View pe camera ta

Prisijungė : 22.03.2021
Tema sukurta : 19.09.2021

Klausimas:

Ei, man reikia pagalbos, Kaip įdiegti ubuntu 18

Atsakymas:

patikrinkite šią nuorodą
Alexa, kāpēc darbinieki skatās manus datus?

Prisijungė : 28.01.2021
Tema sukurta : 27.08.2021

Klausimas:

Ei, man reikia pagalbos, Kaip įdiegti ubuntu 18

Atsakymas:

Jūs turite atsakymą žemiau
Kā ievietot PDF failu programmā Excel

Prisijungė : 24.01.2021
Tema sukurta : 26.07.2021

Klausimas:

Ei, man reikia pagalbos, Kaip nustatyti MacOS

Atsakymas: